Thomas ”Orup” Eriksson är fembarnsfar – så lever barnen idag

TV: 5 saker du kanske inte visste om Orup
1:16

Efter reklamen: TV: 5 saker du kanske inte visste om Orup

(1:16)

Slå på ljud

Jag blir hellre jagad av vargar-artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 64, är inte bara pappa till sonen Kid, 31, som han har tillsammans med exet Sofia Wistam. Han har även fyra barn tillsammans med hustrun Pernilla Eriksson (tidigare Pettersson).

BORGHOLM 2009-07-13Thomas "Orup" Eriksson med sin fru Pernilla Pettersson på Strand Hotel kvällen innan han skall uppträda för Kronprinsessan på Borgsholms IP på Öland. 8

Året är 2009, och Orup ska kvällen efter uppträda för kronprinsessan på Borgholms IP på Öland under hennes födelsedag. Här sitter han tätt med hustrun Pernilla.

Artisten Thomas ”Orup” Eriksson och hustrun Pernilla gick och gifte sig år 2000, och idag har de fyra barn tillsammans: sonen Isidor, 23, dottern Charlie, 22, sonen Seth (som kallas för Sid), 12, och lillebror Ozzy, 8.

Orup och Pernilla på bröllopsdagen i början av september år 2000.

– Jag planerar aldrig sådana saker, det får bli som det blir faktiskt. Hela den här barngrejen lever sitt eget liv, sa Orup enligt Hänt.se strax efter minstingen Ozzys födsel 2014.

Orup och hustrun på premiär och kändismingel 2016.

Äldsta sonen går i pappa Orups fotsteg

Äldsta sonen Kid Eriksson går minst sagt i sin faders fotspår. Kid är också musiker och tillsammans med bandet Tjuvjakt slog han igenom år 2017 med succélåten Tårarna i halsen, och sedan dess har det rullat på för kändissonen.

Orup och sonen Kid på 1990-talet.

– Jag är så extremt stolt, han har valt sin egen väg utan att jag någonsin försökt trycka det på honom, sa Orup till Hänt för två år sedan men samtidigt uttryckte pappa Orup en viss oro eftersom branschen inte är den enklaste.

– Det kommer perioder som är bökiga, när det som man gör inte motsvarar sina förväntningar. Jag har så klart en oro för Kid när det gäller de sämre perioderna som kommer att komma. Man måste verkligen hålla i för att hålla på så länge som jag har.

Kid Eriksson tillsammans med mamma Wistam på QX-galan 2019.

Utöver att Kid Eriksson är musiker som sin far, jobbar han även tätt intill med mamma Sofia Wistam, då han är den som klipper ihop mamma och Pernilla Wahlgrens podcast-avsnitt varje vecka.

Fyra av fem barn bor fortfarande hemma

När Lena Philipsson firade sina 25 år som artist 2011 med Min drömshow på Cirkus i Stockholm kom makarna Eriksson tillsammans med Isidor och Charlie.

Sonen Isidor och dottern Charlie Eriksson har nu båda passerat 20-sträcket. Hemmaboende på adressen i Stockholms innerstad har pappa Orup och mamma Pernillas fortfarande småttingarna Sid och Ozzy skrivna.

”Minstingarna på sin första konsert – brorsans Tjuvjakt

Foto: TT/Instagram

Se också: Kändispar som blev tillsammans 2021
0:59

Efter reklamen: Se också: Kändispar som blev tillsammans 2021

(0:59)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
Maja Nilsson Lindelöf berättar om sonen Francis sjukdom
Spara pengar när du handlar mat – genom att göra som förr i tiden
Carolina Gynning om sin kropp: “Tog tre graviditeter att älska den”

Utvald läsning