En del av

Kroppshetsen på Tiktok – barn mäter midjan för att visa hur smala de är

10 feb, 2021 
AvMåBra Redaktionen
Tiktoktrenden: Vira hörlurssladdar runt midjan
"Vi måste prata om Tiktok" säger influencern Danae Mercer som varnar för trenden där man virar sina hörlurssladdar runt midjan för att visa hur smal man är.
Annons
3 tips på bra vanor för barn och ungaBrand logo
3 tips på bra vanor för barn och unga

Ännu en ny märklig trend på Tiktok har nu blivit uppmärksammad. Den här gången är det influencern Danae Mercer, 33 år, som är oroad över senaste trenden som sprids i sociala medier-appen.

Hörlurs-sladdar ska visa hur smal midja man har

Trenden går ut på att knyta sina hörlurssladdar flera varv runt sin midja – för att visa upp hur smal man är. Något som många unga tjejer har hakat på och nu visar upp i sina videoklipp.

”När jag ser åttaåringar prata om sina dieter och 13-åringar som delar sina BMI och små barn som knyter Iphone-sladdar runt midjan för att kontrollera hur smala de är, då måste jag säga något”, skriver Danae Mercer på Instagram.

Inläggets budskap: "Vi måste prata om Tiktok"

Influencern önskar att Tiktok ska vara en säker och glad plats för de som väljer att vara där, och menar att världen är tillräckligt tung som den är just nu ändå – utan bland annat kroppshets, som hon tycker att unga tjejer utsätts för på plattformen idag.

Annons

”Som någon som själv tagit mig igenom ätstörningar så är jag så orolig”, skriver hon i inlägget.

Fler trender på Tiktok som kan bidra till kroppshets

Danae Mercer tar upp fler märkliga trender och utmaningar man kan se på Tiktok. Bland annat en annan märklig trend på kroppshets-temat, #a4waistchallange där tjejer håller upp ett A4-papper framför sin mage. För att visa att pappret kan täcka hela deras mage.

"Celluliter och bristningar censureras"

”Vi måste prata om Tiktok”, uppmanar nu influencern, som har bestämt möte med Tiktok för att ta upp sina funderingar med dem.

Hon skriver att hon anser att plattformen inte gillar kroppsaktivister eller självsäkra personer som visar upp celluliter och bristningar utan att den typen av innehåll censureras medan andra videos – som de här utmaningarna får ligga kvar.

Bland Danae Mercers dryga 2 miljoner följare är det också många som reagerar kraftigt. Bland kommentarerna kan man läsa:

”Wow, det här är så upprörande."

”Det här är skandalöst.”

”Vidrigt!”

Foto från Instagram/@danaemercer

Annons