En del av

Smarta funktionen i Swish som du antagligen missat

12 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografJessica Gow/TT
swish funktion miniräknare
Att använda sig av pengaöverföringsappen Swish är en självklar del av vardagen för många av oss.
Men har du också missat den smarta funktionen som finns i appen, som gör det lättare att veta vad du ska swisha för belopp?
Spana in tillägget i appen som kommer göra ditt liv lite lättare!
Annons

”Kan du swisha mig pengar mamma?”

”Jag kan ta notan, så swishar ni”

”Tack för hjälpen, säg till vad jag ska swisha!”

Låter det bekant? Pengaappen Swish har de senaste åren blivit en självklar del av vardagslivet för människor i alla åldrar och skeden i livet.

7 spartips för dig som är föräldraledig

7 smarta spartips för föräldraledigaBrand logo
7 smarta spartips för föräldralediga

Men trots vi använder appen dagligen eller åtminstone veckovis så är vi många som har missat en smart funktion i appen som gör livet ännu lite lättare. Vid tillfällen då det swishas för att en person har lagt ut pengar för flera personer behöver man räkna ut hur mycket respektive person ska betala. Men istället för att dra fram miniräknarappen – eller till och med en fysisk dito – så kan man faktiskt göra uträkningen direkt i Swish-appen!

Annons

Så här använder du smarta funktionen i Swish

När du öppnar en ny betalning och markerar fältet för belopp får du upp siffrorna för att kunna trycka i rätt belopp att swisha. Men ovanför siffrorna finns det ett plustecken, ett minustecken, ett gångertecken och ett streck för division – klicka på dem för att räkna ut direkt i appen.

Om ni exempelvis är fyra vänner som ätit ute på restaurang tillsammans och en person ensam tar notan medan ni andra ska swisha er del fyller du alltså i totalbeloppet, trycker på divisionstecknet och sedan 4. Vips har du svaret på hur mycket som ska swishas!

Så här räknar du ut vad som ska swishas när en vän köpt något åt er båda.

Det smarta knepet gör det minst sagt lättare att räkna ut vem som ska betala vad. Men att kunna räkna ut det är inte den enda smarta funktionen som Swish har utvecklat på senaste tiden.

Nuförtiden kan man också skicka ”faktura” i Swish – man kan alltså skicka ett önskemål om att någon ska swisha en. Detta gör det ännu smidigare om ni är några som delar på en utgift, exempelvis om ni är en grupp vänner som går ihop och köper en gemensam present.

Då kan personen som lagt ut pengar för gåvan skicka enkelt först räkna ut hur mycket alla ska betala i Swish, och sedan skicka en begäran till vännerna att swisha just den summan.

Så här ser Swish-fönstret ut när du ska fylla i belopp.

Foto: TT

Annons