En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

16 julklappar till tonåringen – under 500 kronor

03 dec, 2020 
Lovisa Svedlund
tonåringen julklapp under 500 kronor julen 2020
Vad kan man ge till en tonåring i julklapp? Kläder, skönhetsgrejer och mobilskal. Vi listar 16 bra julklappar att ge bort till lite äldre barn – under 500 kronor.
Annons
3 tips på bra vanor för barn och ungaBrand logo
3 tips på bra vanor för barn och unga

Ibland känns det omöjligt att hitta bra julklappar till tonåringen eller tweenien. Ofta är önskemålen ganska specifika hos våra lite äldre barn – och inte sällan önskar de sig dyra saker. Eller så önskar sig tonåringen bara pengar.

Dataspel, prylar till ridningen, senaste tv-spelet, skjortan från ett specifikt märke eller en symaskin till kreativa projekt. Ibland står det väldigt specifika saker på våra äldre barns önskelistor – och kanske vill man faktiskt ge dem bara precis vad de önskar sig.

Men letar du efter en julklapp till en tonåring som varken är pengar eller den där exakta spelkonsollen, finns också en hel del både fina och användbara gåvor att satsa på.

Julklappar till tonåringen som inte är pengar

Som förälder, mormor, farmor, farfar, moster, morfar, gudfar, eller vem du nu är som ska ge bort klappen, vill du kanske inte heller bli ruinerad.

Motherhood listar 16 fina och prisvärda julklappar att ge till en tonåring under 500 kronor.

Annons

1. Necessär från H&M

Necessär hm julklapp till tonåringen julen 2020

Den här fina neseccären är i bastmaterial med dekorerad små garnpompoms. Perfekt som sminkväska, till fotbollsträningen eller när man har med tamponger till skolan.

2. Pläd i ull från HM Home

pläd julklapp till tonåringen julen 2020

Att uppdatera rummet är alltid roligt när man börjar bli lite äldre. En pläd är en enkel stämningshöjare och enkelt piff att snabbt slänga över sängen – och vips blir den iallafall lite mer bäddad.

Annons

3. Sport-BH från Röhnisch

sport-bh, julklapp till tonåringen julen 2020

Snygga sportkläder unnar man sig inte alltid inom den egna budgeten som ungdom. Att ge lite extra sköna sportkläder till tonåringen i julklapp behöver därför inte vara en alls dålig idé. Till exempel den här coola sporttoppen från Röhnisch.

4. Trådlös laddare, Designtorget

mobilladdare trådlös, julklapp till tonåringen julen 2020

Har du en tonåring där hemma som aldrig har batterier på mobilen? Med den här både snygga och smarta pucken är det bara att lägga ner telefonen en stund så laddar den trådlöst. Från Designtorget.

Annons

5. Hoodie från Adidas

hoodie från adidas, julklapp till tonåringen julen 2020

En snygg hoddie från ett bra märke kan alltid gå hem som julklapp till tonåringen. De behöver inte alltid vara superdyra heller. Den här grå tröjan från Adidas får du för under femhundralappen på Afound.

6. Tröja från H&M

tröja h&m, julklapp till tonåringen julen 2020

Har du en tonåring där hemma som gillar den mysiga stilen mer än den sportiga? Den här tröjan från H&M är både prisvärd och riktigt snygg!

Annons

7. Hjärnstark Junior, bok av Anders Hansen

bok ander hanssen, julklapp till tonåringen julen 2020

Anders Hansens nya bok Hjärstark Junior för barn och unga är peppar inte bara unga till att må bra – utan avslöjar också hur motion gör att man blir bättre på dataspel. Lite peppning till att vara fysiskt aktiv fast utan pekpinnar med andra ord.

8. Kalsonger Calvin Klein

kalsonger, julklapp till tonåringen julen 2020

Lite uppdatering i underklädeslådan är aldrig fel. Här både basic och snygga kallingar från Calvin Klein – perfekta som julklapp till tonårskillen.

Annons

9. Yogamatta från HM

yogamatta, julklapp till tonåringen julen 2020

I en tid då träningar ställs in och många barn sköter plugget hemifrån är det riktigt bra att ha några redskap som gör det enkelt och roligt att röra på sig hemma. Den här yogamattan kan användas både för ett styrkepass på lunchen eller för lite meditation på kvällen.

10. Mysdress från Gina Tricot

mysdress, julklapp till tonåringen julen 2020

En mysdress för hemmakvällar och jullovshäng – kan det bli mysigare? Den här sofistikerade och sköna kan du köpa på Gina Tricot.

Annons

11. Ljusslinga från Lagerhaus

ljusslinga, julklapp till tonåringen julen 2020

Är din tonåring sugen på att uppdatera rummet lite? Den här ljusslingan från Lagerhaus kan gå hem som julklapp till de flesta tonåringar. Snyggt och mysigt!

12. Armani julklappsbox

armani, julklapp till tonåringen julen 2020

Har du en ungdom därhemma som gillar att lukta gott? På Åhlens köper du Armanis julklappsbox med duschgel och deodorant till tonåringen.

Annons

13. Rituals julklappsbox

rituals, julklapp till tonåringen julen 2020

Även Rituals har en riktigt lyxig julklappsbox i år. Här får din tonåring ljuvligt doftande duschskum, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål för under femhundralappen.

14. Mobilskal Ideal of Sweden

mobilskal, julklapp till tonåringen julen 2020

Trendiga Ideal of Sweden har en uppsjö av snygga mobilskal för alla smaker.

Annons

15. Neseccär från Björn Borg

neseccär, julklapp till tonåringen julen 2020

Har ditt barn kvar necessären från 2014? En ny neseccär är en bra och användbar julklapp till ungdomar när det känns som att de redan har vad de behöver.

15. Poster från Ellos Home

poster, julklapp till tonåringen julen 2020

En enkel julklapp kan vara en poster till ditt barns rum. Den här fina är från Ellos Home. Vet du inte vad tonåringen du köper julklapp till har för smak? Se till att det går att byta eller ge presentkort på en affär med inredning.

Annons

15. Påslakanset från Jotex

påslakan, julklapp till tonåringen julen 2020

Kanske tråkigt tycker vissa tonåringar, men ett fint påslakan kan verkligen kännas både lyxigt och fint i rummet. Perfekt att ha några egna uppsättningar den dagen man ska flytta hemifrån, dessutom!

16. Kudde Knut från Lagerhaus

kudde, julklapp till tonåringen julen 2020

Den här fina kudden kan också lysa upp vilket stökigt tonårsrum som helst. En enkel och rolig julklapp till tonåringen!

Annons