17 filmer på att titta på med din tonåring – som finns att streama

filmer att titta på med tonåringen
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021
1:18

Efter reklamen: 7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

(1:18)

Slå på ljud

Att göra mysigt framför tv:n med en bra film kan faktiskt vara ett riktigt bra sätt att umgås med din tonåring. Ni behöver inte prata eller anstränga er för mycket utan kan bara koppla av. Dessutom finns faktiskt riktigt många filmer som är roliga både för dig och tonåringen att se.

Här tipsar vi om ett gäng som finns på streamingtjänsterna just nu.

Filmer på Netflix att se med tonåringen

1. After

after

I After börjar Tessa Young sitt första år på college, genom att flytta in i ett korridorsrum med sin mamma, Carol, och pojkvännen, Noah. Fylld av förväntningar på sin framtid, tvingar hon öppna sin lilla värld när hon plötsligt träffar mystiska Hardin Scott.

Från 13 år.

2. Five feet apart

Två unga patienter, som båda lider av sjukdomen cystisk fibros, startar en relation men tvingas på grund av sin sjukdom alltid hålla sig en fysisk distans mellan sig.

Från 13 år.

3. The kissing booth

kissing booth

Elle som är en nördig tonåring, sen i utvecklingen, blir vän med Noah som går på high school och är av den vildare sortens ungdom. Men den nya vänskapen riskerar att förstöra hennes långa vänskapsrelation med Noahs lillebror Lee. Filmen kommer även i fler delar efter första.

Från 13 år.

4. Hunger games

hungerspelen

I en dystopisk värld där den onda diktatorn Snow styr, måste Katniss vinna de fruktansvärda Hungerspelen för att överleva. Detta håller på att bli en filmserie-klassiker som måste ses.

Från 13 år.

5. Foot loose

footloose

Visa kidsen en bra film från förr! I musikalfilmen Footloose från 1984 får vi följa Ren McCormack, en tonåring från Chicago som flyttar till en småstad tillsammans med sin mamma. I hans nya stad är det inte tillåtet att dansa eller spela musik på grund av en tragisk olycka, men det försöker Ren att ändra på.

Från 13 år.

6. The fundamentals of carings

En författare drar sig tillbaka efter att ha gått igenom en kris i livet, och blir personlig assistent åt en en tonåring. När

Från 13 år.

7. The secret: Dare to dream

Miranda, vars man har dött, försöker få ihop sitt liv samtidigt som hon ska uppfostra sina tre barn. Plötsligt kommer en ny man in i deras liv med ett spännande besked.

Från 7 år.

Filmer på Viaplay att se med din tonåring

8. Maze runner

maze runner

En dag vaknar en tonåring upp utan att minnas vad som hänt – mitt i en gigantisk labyrint. Snart bosätter han sig tillsammans med andra killar i en liten by som de skapat i den mystiska världen – och där de varje dag skickar ut två av sina starkaste och snabbaste medlemmar för att ta sig ur labyrinten.

Från 12 år.

9. Call me by your name

call me by your namne

Filmen utspelar sig i 80-talets Italien där 17-åriga Elio startar en kärleksrelation med den 24-åriga forskarassistenten Oliver som jobbar för hans pappa. Detta är en film med otroliga miljöer och bra manus.

Barntillåten.

10. Lady bird

lasy bird film tonåring

Christine "Lady Bird" McPherson börjar high school i sin nya stad, Sacramento. Här gör hon allt för att prestera och komma in på ett bra college i framtiden, men inser snart att även de lata eleverna tycks lyckas i livet.

Barntillåten.

Filmer på Disney Plus som passar tonåringar

11. Black is king

Black is king är en musikfilm och ett musikalbum i visuell form av Beyoncé, skriven och producerad av artisten själv. Filmen hyllar svart musikkultur och är inspelad i Nigeria och Ghana. Den skildrar historien om en ung prins so blir förskjuten från sin familj, och måste hitta sin plats igen på tronen. Därmed är filmen en nyskapande version av Lejonkungen, menar kritiker.

Från 9 år.

12. The secret life of Walter Mitty

mitty

Walter Mitty som har ett tråkigt kontorsjobb bestämmer sig för att, när han är nära att förlora jobbet, ta sig ut på en resa som uppfyller alla hans dagdrömmar. Den blir mer udda och speciell än han någonsin kunnat tänka sig.

Från 11 år.

13. Pirates of the caribbean (1-5)

Piratkaptenen Jack Sparrow jagas över världens hav av sin ärkefiende Kapten Salzar. Men kan Jack hitta Posidons treudd innan han blir hittad, kan han ta över haven.

Från 11 år.

HBO-filmer som passar att se med din tonåring

14. Forrest Gump

Forrests enda önskan är att få vara med sin ungomdskärlek. Istället hamnas mannen med ett IQ på 75, på de mest otänkbara platserna och tidpunkterna i världshistorien. En sann klassiker!

Från 11 år.

15. The theory of everything

the theory of everything

I den här filmen får vi följa relationen mellan den kända fysikern Stephen Hawking och hans fru, från att de träffas på college.

Från 11 år.

16. Twilight-filmerna

När Bella flyttar till en småstad där hennes pappa bor, blir hon förälskad i Edward. Men det visar sig att han är en vampyr – och snart blir Bellas liv fyllt av livsfarliga risker och passionerad kärlek.

Från mellan 11 och 15 år.

17. Snow white and the huntsman

snövit

I den här filmen är klassiska snövitsagan tvistad. Den otäcka mannen som fått i uppgift att ta snövit till skogen och döda henne, blir plötsligt hennes beskyddare istället. Tillsammans bekämpar de den onda drottningen.

Från 11 år.

Ha en trevlig stund i tv-soffan!

Mer läsning för dig
Nya serierna du inte vill missa 2021 – här är årets alla snackisar
Uppgifter: HBO Max jobbar med nya tv-serien om Harry Potter
Dejta hemma på alla hjärtans dag? 5 mysiga idéer

Utvald läsning