En del av

Så blir Halloween i de svenska nöjesparkerna

10 sep, 2021 
AvNina Nyström
Bilder från Liseberg, Grönan och Kolmården
Gröna Lund, Liseberg, Kolmården och Furuvik storsatsar – Halloween 2021 blir läskigast någonsin, med massor av skrämmande nyheter och speciella Horror Nights.
Annons
TV: Därför firar vi Halloween – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Därför firar vi Halloween – här är allt du vill veta

Det har varit ett tufft år för de svenska nöjesparkerna. Men, de har satsat på alternativa lösningar för att klara pandemin, och flera av dem har varit väldigt uppskattade. Och nu äntligen får vi fira Halloween på riktigt igen!

Gillar barnen inte när det blir för läskigt? Lugn, självklart kommer det precis som vanligt att finnas separata områden som mest är inriktade på höstfina dekorationer och rysligt roliga åkturer.

Men för den som gillar en maxad Halloween – enjoy! Frågan är bara om man vågar?

Halloween på Gröna Lund – största satsningen hittills

House of Nightmares
En kväll på Grönan kan nog ge gott om mardrömmar, ja...

När: 15–17 oktober, 22–24 oktober samt 29 oktober–7 november

Gröna Lunds fjärde Halloweenfirande är större, och läskigare än någonsin. Man satsar också på fler öppetdagar än tidigare år.

Annons

Ny skräckparad

Ännu fler onda väsen utlovas, dessutom kommer en helt ny skräckparad att tåga genom parken. Fem olika skräckhus bjuder besökarna på kalla kårar och otäcka typer och effekter i mörkret; Sekten, Skeppet, Olustiga huset, House of even worse nightmares och Zombie zone.

Lilla området är precis som tidigare år anpassat för de yngre barnen. Här finns det bara snälla häxor och barnvänlig underhållning.

I varje Halloweenbiljett ingår entré, fritt tillträde till attraktioner och skräckhus samt två Jetpass – möjlighet att tidsboka två åk bland tio utvalda attraktioner och fem skräckhus. Dagarna är som tidigare i år är uppdelade på förmiddagspass och eftermiddagspass. Alla biljetter finns att köpa från 2 september och platserna är begränsade.

Pris: Halloweenbiljett vuxen (från 10 år) från 365 kronor. Halloweenbiljett barn (3–9 år) från 295 kronor.

Halloween på Liseberg – efter den ruskiga höststormen

Spöken på Vinden
Vågar du gå upp på Vinden?

När: 2–3 oktober, 8–10 oktober, 15–17 oktober, 21–24 oktober samt 28 oktober–7 november

Korthuset – nytt skräckhus

Annons

Under årets Halloween på Liseberg har ännu en ruskig höststorm ställt allt på ända i parken. I stöket väntar kalla kårar för de stora, med fem olika skräckhus även här: Vinden, Zombie, The Experiment och Skogen. Årets nyhet heter Korthuset, där ditt öde vilar i kortleken.

Man kommer också som tidigare att ha två uteområden: Cirkus Bisarr och District Z.

Mindre barn har rysligt kul i Kaninlandet, med pumpor, slam, ansiktsmålning och godisjakt.

Pris: Ännu ej bestämt, men det finns flera olika alternativa inträden. Biljetterna släpps 21 september.

Halloween på Kolmården – läskigare än någonsin

Bamse och läskiga typer
Bamse ser lite tveksam ut? Det hade vi också gjort...

När: 16 oktober–7 november

I år firar Halloween på Kolmården 10 år, och i samband med det lanserar man den läskigaste upplevelsen någonsin – Horror Nights. Under fyra kvällar stänger man parkens vanliga Halloweenfirande och öppnar portarna till en betydligt mörkare upplevelse, med en åldersrekommendation från 13 år.

Annons

Övriga dagar är parken precis som tidigare år fylld med lagom läskiga upplevelser, fartfyllda åkturer i Bamses värld och så alla djur såklart.

Många nya skrämmande upplevelser

Till tioårsjubileet har man också tagit fram flera nya miljöer och aktiviteter som Drakens labyrint, Gravkammaren, Kråkstigen och Dödsriket. För de allra modigaste finns tre nya skräckupplevelser: Barnhemmet, Zonen och Creepy clowns.

Pris: 349 kronor för alla över 13 år, 269 kronor för barn 3–12 år. Årskortsinnehavare har fri entré, men besöken måste förbokas online. Alla biljetter finns att köpa från den 2 september.

Halloween på Furuvik – maxat med skräck

Skylt för Horror Nights
Horror Nights – bara för de allra modigaste.

När: 23–24 oktober, 30–31 oktober samt 3–6 november

Furuvik öppnar i år för åtta dagars mysrys. Bland årets nyheter finns till exempel LéMuurs äventyr, Stigen, Stenskogens häxor och Zombie-Expressen.

Annons

Horror Nights

Precis som på systerparken Kolmården satsar man på Horror Nights – tre riktigt skräckinjagande kvällar för de allra modigaste över 13 år.

Efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande öppnas portarna på nytt till en upplevelse maxad med skräck.

På tivolit kommer man att möta ett kringresande gycklarsällskap med onda uppsåt, och den nya upplevelsen Stigen bjuder på en vandring i mörkret inspirerad av filmer som Jurtjyrkogården, The village och Blair witch project.

Pris: Vuxenbiljett (från 13 år) från 299 kronor. Barnbiljett (3-12 år) från 199 kronor. (Lite billigare med guldkort/säsongskort). Entré och åk ingår i alla biljetter. Separata biljetter måste lösas till Horror Nights och kostar från 249 kronor (early bird-erbjudande 199 kronor). Alla biljetter släpptes den 2 september.

Foto: Respektive nöjespark

TV: Här är 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått
Annons