IKEA släpper kollektion med gaming-tillbehör

Ikea lanserar kollektion med gaming-tillbehör

Ikea vill möta den allt växande skaran gamers och lanserar därför en gaming-kollektion tillsammans med Republic of Gamers (ROG) — världens främsta gamingexpert — i början av oktober.
TV: 7 största inredningstrenderna under 2021
1:18

Efter reklamen: TV: 7 största inredningstrenderna under 2021

(1:18)

Antalet gamers världen över beräknas till 2,5 miljarder. Med en så stor marknad är det en självklarhet för Ikea att erbjuda lösningar för den specifika publiken.

– Vi anser att det finns mycket att göra för att demokratisera gaming-världen och nu tar vi det första steget på vår resa genom att introducera prisvärda och relevanta gaming-produkter och kompletta lösningar som vi hoppas återspeglar människors personlighet och smak, säger möbeljätten inför lanseringen.

Samarbete med några av världens främsta experter

För att få fram det bästa erbjudandet har Ikea inlett ett samarbete med en av gaming-världens främsta experter – Republic of Gamers (ROG) . ROG utvecklar högkvalitativ hårdvara och utrustning för spelare och vill hitta nya sätt att få gaming-världen att bli en del av hemmet.

Genom att kombinera det bästa av två världar har målet för samarbetet varit att demokratisera gaming-världen genom att skapa relevanta, funktionella och prisvärda produkter och kompletta lösningar som gör det lättare för alla att skapa den set up de vill ha.

– ROG är välkänt bland gamers världen över som litar på att varumärket levererar marknadens mest spännande gaming-innovationer, säger Kris Huang, General Manager för ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit. Vårt nya samarbete med experterna på Ikea ger ROG möjlighet att hitta nya och intressanta sätt att glädja spelare i och utanför hemmet, fortsätter han.

Det innehåller kollektionen – och då släpps den

I det nya gaming-sortimentet, som lanseras i början av oktober, finns över 30 produkter, som omfattar både möbler (skrivbord för gaming och stolar, en lådenhet) och tillbehör så som mugghållare, muskabelhållare, nackkudde, ringbelysning med mobilhållarare. Det nya sortimentet erbjuder skrivbord och stolar för gaming i olika prisklasser för olika målgruppers behov.

– Vi vill att våra produkter ska vara ergonomiska och funktionella så att spelarna kan prestera ännu bättre utan att slita på kroppen – vi vill i princip att de ska bli bättre på sin sport", säger Jon Karlsson, formgivare på Ikea.

Gaming rum med diverse tillbehör och accessoarer

Kollektionen innehåller allt från höj- och sänkbara gamingbord till accessoarer så som ringbelysning, hållare för hörlurar och mugghållare.

Mugghållare att fästa på ett bord

Praktisk mugghållare ingår i Ikeas gamingkollektion.

Ringbelysning och hållare för mobil

Praktiska hållare för mobil och ringbelysning.

Gamingstol

Ergonomisk gamingstol.

Accessoar för att hänga av sig sina hörlurar på

Accessoar för att hänga av sig sina hörlurar på.

Inspiration gamingrum

Snyggt och praktiskt! Nu kan gamingrummet uppdateras för din tonåring.
Foto: Ikea

TV: 10 INREDNINGSTIPS – SÅ FÅR DU ETT MYSIGT VARDAGSRUM
0:55

Efter reklamen: TV: 10 INREDNINGSTIPS – SÅ FÅR DU ETT MYSIGT VARDAGSRUM

(0:55)

Mer läsning för dig

Därför kan ditt barn inte sluta spela Fortnite

Stella, Nova, Castor och 10 andra barnnamn inspirerade av rymden

Ny studie: Tonårspojkar drabbas hårdare av vaccinbiverkningar än coronaviruset i sig