En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

14 trendsäkra presenter till den modeintresserade tonåringen

25 feb, 2021 
Johanna Bengtsson
kläder i present till tonåringar
Det är inte lätt att köpa kläder till tonåringar. Därför har vi gjort jobbet åt dig och valt ut 14 säkra plagg som den modeintresserade tonåringen kommer att gilla!
Annons
Välkommen till MotherhoodBrand logo
Välkommen till Motherhood

Generation Z, eller "Gen Z" som de kort och gott kallas, är den generation som är födda 1997-2015. De har en tydlig identitet och många av dem är oerhört modeintresserade. De vågar ta ut svängarna och räds varken färg eller unisex-plagg.

Den trendiga jazzbyxan är återigen på modet men kallas idag istället ”leggings med utsvängda ben”. FILA-skor, utsvängda jeans och korta jackor som var det hetaste du kunde bära för 15 år sedan, är idag vardagsklädsel för tonåringar.

Annons

Med andra ord, det är inte helt lätt att köpa "rätt" kläder till Gen Z! Men det är desto roligare att se deras ansiktsuttryck när man faktiskt (mot förmodan) lyckats pricka precis helt rätt.

14 trendiga presenter till tonåringen

Vi har gjort jobbet åt dig och plockat ut 14 plagg som den modeintresserade tonåringen vill bära. Perfekt för en kommande födelsedag! Eller om du helt enkelt vill köpa en present en random tisdag och dessutom vill visa att du hänger med i modedjungeln! (OBS, ”modedjungel” är självklart ett ord som Gen Z aldrig skulle ta i sin mun).

BOY-Hoodie

Hoodie Boy London unisex

Hoodies i unisex-style går alltid hem. Gärna i modell "oversize" till tonårstjejen. Denna kommer från BOY London. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Mjukis-set

mys-set grått till tjej

Matchande set med myskläder används flitigt både hemma och till vardags! Detta grå set kommer från Vila. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Ribbade tights

Ribbade tights stronger

Sport-modet är stort! Ribbade tights är det säkraste du kan köpa till en tonårstjej idag. Dessa kommer från märket Stronger. Köp här.

Annons

Ribbad sport-topp

Ribbad sporttop Stronger

Självklart matchas tightsen med en sport-topp i samma färg! Köp den här.

FILA-skor

sneakers från FILA

Vita sneakers från FILA. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Overshirt

overshirt skjorta kille

Lager på lager håller i sig och overshirtens tid är ännu inte förbi. Svart overshirt från Weekday. Köp den här. (reklamlänk)

Blåjeans

blåjeans monki

Jeansen ska vara höga och utsvängda (och gärna matchas med en kort topp). Dessa jeans kommer från Monki. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Ringar i öronen

Örhängen alice stenlöf x guldfynd

Örhängen à la 00-tal går alltid hem. Särskilt om de kommer från influencern Alice Stenlöfs kollektion för Guldfynd. Köp dem här. (reklamlänk)

Tunn halskedja

halsband alice stenlöf guldfynd

En tunn kedja (helst flera) runt halsen passar till vilken outfit som helst. Också denna från Guldfynd x Alice Stenlöf. Köp den här. (reklamlänk)

Annons

Batik T-shirt

t-shirt kille batik tryck

Om tonårskillen är riktigt trendig har han redan hakat på batikmodet. Denna oversize-tröja kommer från Boohoo. Köp den här. (reklamlänk)

Mobilskal

mobilskal

Ett mobilskal till varje outfit – japp! Fråga en tonåring om det går att ha för många skal? Svaret blir givetvis nej. Skal i ”ormskinn” från iDeal of Sweden. Köp det här. (reklamlänk)

Annons

Få nyhetsbrev från motherhood.se!

Få nyhetsbrev med massor av tips om mammalivet till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är gratis såklart!

Väst

väst tonåring kille

En svart väst matchas bäst med tonårskillens stora kärlek: hoodien. Denna kommer från HM och är vindtät. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Solbrillor

solglasögon chimi eyewear tonåring

Ännu ett säkert kort om du vill göra både tonårstjejen- och killen nöjd. Svarta solglasögon i unisexmodell från Chimi eyewear. Köp dem här. (reklamlänk)

Annons

Skidglasögon

skidglasögon tonåring

Samma märke gör även goggles. Passande present inför nästa skidresa? Dessutom i en snygg presentask! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons