En del av

Patrick Ekwalls hjärtskärande ord – sex månader efter Hannahs död

16 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Det har nu gått ett halvår sedan Hannah Ekwall gick bort i cancer.
Nu berättar Patrick Ekwall om sorgen och saknaden, och hur han och döttrarna tar sig igenom den tunga tiden.
Annons
TV: Så stöttar du någon i sorgBrand logo
TV: Så stöttar du någon i sorg

I februari i år gick Hannah Ekwall bort efter en tids cancersjukdom. Det var under en semester med familjen som hon en knöl upptäcktes och undersöktes. Resultatet visade att hon drabbats av bröstcancer.

Det spred sig, till levern och skelettet, och de aggressiva bröstcancercellerna hade blivit resistenta mot cellgifter. Hannah Ekwall dog 39 år gammal, och lämnade efter sig maken Patrick Ekwall, dottern Tindra och bonusdottern Wilma.

– Sen gick det extremt snabbt. Hon lämnade oss hastigt, det tog två dagar från att hon kände sig extremt sjuk tills hon drog sitt sista andetag, berättade Patrick Ekwall efter en dryg månad i Sveriges radios P4 Extra.

”Så brutalt, smärtsamt, orättvist och ofattbart”

Nu har det gått ett halvår, och sportjournalisten Patrick Ekwall berättar om den enorma sorgen.

Annons

”För sex månader sen lämnade Hannah oss; så brutalt, smärtsamt, orättvist och ofattbart. Ett halvt år utan mamma, fru och vår allra bästa och härligaste vän. Det är fortfarande så overkligt. Som om det inte fick hända, men gjorde det ändå”, skriver han i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

”Jag vet inte hur vi tagit oss vidare, men vi har gjort det. För att vi måste och för att Hannah hade blivit vansinnig om vi hade dragit ned gardinen och stirrat in i en vägg. Det är så jag tar mig bäst genom tunga stunder, jag gör som Hannah ville att vi skulle göra. Leva!”

Patrick Ekwall om tuffa svackorna

Patrick Ekwall berättar att måendet går upp och ner, men att det trots allt blir lite lättare för var dag som går.

”Ibland tror jag inte det är sant, ibland känns det som om hon ska komma in genom dörren och säga att hon har något crazy på gång. Och ibland tär det hårt och jag dippar. Men jag tar mig genom dipparna allt snabbare och jag är lite stolt över att vi står här idag, jag, Wilma och Tindra och känner att vi försökt ta oss vidare. Att vi lever livet. Så som Hannah ville att vi skulle göra.”

Foto: TT

TV: Se 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
TV: Se 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste
Annons