Jennie Sandberg: ”Flytta in i vår by”

Jennie Sandberg med sina fyra barn
1:50

Efter reklamen: 9 peppande bilder och citat om mammakroppen

(1:50)

Uttrycket ”The village-less mother”, alltså en mamma som söker sin by, är ett vanligt och ganska talande begrepp. Det syftar såklart till tappet av det naturliga nätverk av familj, släkt och grannar som historiskt varit en naturlig del av mammalivet – men som inte längre är det. Vi bor sällan kvar på platsen där vi växte upp och ofta fungerar jobbet och kollegor som vårt nya sammanhang.

Men som föräldraledig blir det sannolikt ett avstånd även till den konstruerade byn. Och i väntan på att BVC kallar till en föräldragupp går vi där och irrar runt. De bysökande mammorna.

Men tack och lov finns det ingen som kan konsten att bygga nya kontakter så bra som morsor. I ur och skur föser vi vagnen framför oss, växlar en blick med första bästa mamma-möte och sedan är sandlåde-latten ett faktum. Men vad gör man när det inte finns några andra barnvagnar att skåla i latte med? Eller när den nya mamma-byn man hamnar i känns fel, för liten eller skavig?

Vi tycker att moderskapet ar det nya systerskapet, och det genomsyrar allt vi gör.

Dagens mammor har enorma möjligheter, men med alla val kommer också krav och stress. Det är lätt att tappa bort sig och behovet av en gemensam lägereld att samlas kring har aldrig varit större.

Nystartade motherhood.se vill vara precis den varma mötesplatsen. En safe zone fri från åsiktsbazookas, mom-shaming och press. Har blomstrar istället gemenskap, igenkänning och pepp.

Vi tycker att moderskapet ar det nya systerskapet, och det genomsyrar allt vi gör. Oavsett om du läser sajten, följer oss i sociala medier eller hämtar ny kunskap i vårt nya magasin Bebisbibeln.

Jag ser fram emot att se Motherhoods by växa tillsammans med dess invånare. För varje gång det föds en unge sa föds det ju en mamma – och du är hjärtligt välkommen!

1:35

Efter reklamen: Så blir du som förälder enligt ditt stjärntecken Motherhood

(1:35)

Mer läsning för dig
Louise Edlund Winblad: Ska vi beklaga pojkmammor nu?
Ann Söderlund: “Kvinnans värsta grovgöra framställs som ett brev på posten”
Psykologen om att jobba under småbarnsåren: “Alla som säger att det går ihop ljuger”