Mammans knep för att sysselsätta barnen – leksakerna blir som nya

barn med leksaker

Hur är det möjligt, tänker du. Barnen har tusen leksaker men ändå inget att göra?! Trots att hela världen finns serverad i roliga grejer hemma hos er, infinner sig ingen leklust.

Du är inte ensam om du känner igen den här situationen!

Se också: Entreprenören Sara Wimmercranz: "Helt okej att det ser ut som fan hemma"
1:53

Efter reklamen: Se också: Entreprenören Sara Wimmercranz: "Helt okej att det ser ut som fan hemma"

(1:53)

Slå på ljud

Men fyrabarnsmamman Lauren Clutter kom faktiskt på en smart lösning på det här problemet! Hennes tes var att det kanske handlar det om att barnen helt enkelt har för många leksaker, och lätt tröttnar när de ser dem varje dag.

På samma sätt som vi vuxna kan bli trötta på plaggen i garderoben eller de gamla burkarna i kylen, behöver även barn ibland en nystartskänsla för att finna inspirationen!

Men måste lösningen vara att fylla på med nya leksaker eller pysselgrejer och slänga det gamla?

Därför ska du inte sträva efter att bli en perfekt förälder

Rensningen gjorde leksakerna roligare

Nej, det räcker faktiskt att minska på antalet leksaker där hemma kom Lauren på – och visar hur hela principen funkar i en video på sin TikTok. Hon började med att ta bort bort två tredjedelar av alla leksaker. Dessa delade hon upp i två boxar som placerades i ett förråd.

Bland leksakerna som stod framme gjorde hon fint. Och det funkade – färre val gav hennes barn mer inspiration att faktiskt leka med sakerna som stod framme!

Två rotationer "på lager"

Och det bästa av allt? Då och då öser hon ner leksakerna som står framme i en tom box – och tar fram en av de två som hon stuvat undan! Det hela blir en smart rotation där barnen alltid känner att leksakerna som står framme är nya och roliga.

mamma och barn leker

Även den andra och tredje "rotationen" av leksaker består av en lite mindre mängd som är rimlig att överblicka, som Lauren placerar i barnrummet, förklarar hon.

– Barnen blir så glada varje gång de ser en ny leksaksrotation! Det minskar verkligen uttråkning och tiden de faktiskt leker med sina leksaker ökar. Eftersom det är färre val att välja mellan fokuserar de mer på dem, säger hon i videon.

Hon väljer att byta ut leksakerna ungefär en gång i månaden, på så vis ser barnen inte samma uppsättning leksaker på ett par månader och blir lika lyckliga varje gång en ny omgång kommit fram.

Här kan du se hela videon där fyrabarnsmamman visar hur rotationen funkar:

Foto: TT, TikTok/@lauren.clutter

Mer läsning för dig
Familjen blev av med frukoststressen med mammans smarta hack i kylsen
6 magiska ord att svara när ditt barn forsätter ställa frågan ”varför?”
Billigt och gott! Tips på maträtter som barnen kommer älska

Utvald läsning