En del av

16 prylar du kan få oväntat bra användning för på stranden

28 jun, 2021 
Sanna Bergling
bebis badar på stranden
Barnen är peppade, solen skiner och ni är redo för en dag på stranden. När filten väl är utrullad och vattenleken är i full igång är det riktigt segt att inse att man glömt viktiga saker hemma. Här har vi samlat 16 life hacks inför strandsäsongen, redo att checkas av!
Annons
Sveriges finaste sandstränderBrand logo
Sveriges finaste sandstränder

Myggmedel mot fästingar (och mygg), tröja som skyddar axlarna mot den starka solen och snabba luncher är givet på stranden. Ett riktigt superknep för de minsta barnen är ett dra-på-lakan med resår där du ställer något tungt i varje hörn och på nolltid har en lekvänlig, sandfri och säker bebisplats.

Men det finns något mer du kan göra för att maxa strandhänget.

16 tips som gör strandlivet ännu härligare

Oavsett hur gamla barnen är kan det vara bra att vara lite extra förberedd. Är ni redo? Nu åker vi mot fler strandiga life hacks:

1. Fryst vattenflaska

Frys en flaska med vatten eller saft och när det är dags för strandutflykten tar du med dig isflaskan. Sakta kommer isen smälta och ni har kalldryck även i den hetaste värmen.

2. Egen kulglass

Glass på stranden är underbart men efter flera stranddagar kan det kännas lite väl dyrt att köpa glass till hela familjen. Plocka ner det stora klasspaketet, strutar och lite strössel i kylväskan och vips så har du en egen glasskiosk på stranden.

Annons

3. Boll

En boll är en strandklassiker och man kan bli förvånad över hur roligt så många i olika åldrar kan ha tillsammans med bollen. Badboll, fotboll eller volleyboll – det mesta brukar gå hem.

Syskon leker med boll på stranden
Att leka med boll är en perfekt sysselsättning, för stora och små.

4. Varmt vatten fixar snabbaste lunchen

Lunchdags! Du trollar enkelt fram en succélunch med varmvatten i termos och varmkorvar som du lägger i. Några minuter senare serverar du kokt korv med bröd, kanske lite tillbehör om du har extra energi för dagen.

5. Pool

Låter lite knäppt att ha med en pool till stranden, men med en babypool kan du enkelt låta den minsta plaska i lugn och ro precis där ni sitter.

6. Vätskeersättning

I den stekande värmen är det viktigt att fylla på med vätska. Det kan vara svårt att komma ihåg att dricka och få i barnen så mycket vätska man önskar. Vätskeersättning är verkligen en räddare i nöden!

Annons

7. Tunn filt

Att svepa en tunn filt om dig själv eller dina barn när någon börjar bli lite bränd eller bara vilar är superskönt. Tyg ger dessutom ett bättre skydd mot solen än solkräm.

8. Tofsar

Långt hår som fladdrar runt kan vara otroligt störande, för både stora och små. Extratofsar kan rädda dig från tjafs och irritation när hårsnodden plötsligt är borta.

Flicka leker på stranden
Tips! En scarf är toppen när små hår är i vägen.

9. Extra t-shirt

Är dina barn riktiga blötdjur som kan bada utan stopp? Då är det superbra att bada med en t-shirt för att inte bränna axlarna.

10. Blöja (som safety box)

Ingen vågar väl rota i en blöja? Lägg era värdesaker i en (ren) blöja om ni ska ta ett dopp.

11. Muffinsformar minskar kladdet

Sätt glasspinnen genom en muffinsform i papper, och minska superkladdet!

4. Solskydd (missa inte läpparna!)

litet barn smörjer in sig med solkräm
Låt barnen smörja in sig själva, så förhindrar du onödigt bråk.

Givetvis är solskydd viktigt att ha med i strandväskan, både för kropp, ansikte och läppar (!!). Solhatt, keps och solglasögon för hela familjen kan också packas ner.

Annons

13. Termometer

Med en termometer kan du hålla koll så att det inte blir för varmt när din bebis sover.

14. Flera uppsättningar badkläder

När barnen har en badpaus är det skönt att byta från blöta till torra badkläder. Packa ner en extra uppsättning till alla.

15. Sprejflaska

En sprejflaska fylld med vatten kan svalka badkrukan (eller de minsta bebisarna).

16. Våtservetter

Givetvis kvalar våra älskade våtservetter in på listan som en riktig life saver. Kladdiga glassfingrar, vattenmelon i ansiktet eller sand i solkrämen – våtservetterna kirrar biffen!

Foto: TT

Annons