En del av

Tokig i namnlistor? Här är de mest lästa artiklarna om barnnamn 2021

09 dec, 2021 
Lovisa Svedlund
bebisar, tjorven i saltktåkan
Barnnamn är ett kärt ämne för läsarna hos Motherhood. I år blev namn från Astrid Lindgren extra uppskattade, liksom namn på bara tre bokstäver och barnnamn med lantlig känsla.
Här är de 10 mest lästa artiklarna om barnnamn hos Motherhood 2021.
Annons

2021 lider mot sitt slut och det är dags att sammanfatta året på Motherhood. Barnnamn som gått hem hos er läsare ända sedan vi startade detta mammauniversum. Och vi förstår verkligen varför!

Se också: 8 barnnamn inspirerade av ädelstenar

Namn inspirerade av ädelstenar och kristallerBrand logo
Namn inspirerade av ädelstenar och kristaller

Vem vill inte leta barnnamn till sin bebis i inspirerande temalistor? Och visst är det kul att påminna oss om vackra, roliga, fina, coola eller annorlunda namn som finns där ute? Bland annat har ni (och vi!) tyckt extra mycket om när namnlistorna har en förankring i kultur vi tycker om – som Astrid Lindgrens klassiska berättelser.

Men nu till det smarriga: Listan på listor!

De här namnlistorna tyckte ni läsare var allra roligast att läsa under året som gick.

1. Syskonnamn

Isolde och Iris eller Benjamin och Judith? Första artikeln att ta sig till topp 10 var en lista med matchande syskonnamn. Mysigt och inspirerande!

2. Namnen från Astrid Lindgren

astrid lindgrenkaraktärer

En annan favorit i år var listan med 52 namn vi älskar från Astrid Lindgrens berättelser, men som vi kanske glömt fanns där. Någon som minns det fina namnet Madickens mamma bär?

Annons

3. Korta namn

Namn på tre bokstäver är nästa lista som tog sig till toppen. Och vi förstår varför. Eller vad sägs om att fortsätta läsa inspirationslistan med namn som Mim, Una, Odd och Ted?

4. Ovanliga namn

Nästa bidrag på listan hittar många av våra läsare genom att söka på Google när man är på jakt efter udda, märkliga och riktigt annorlunda namn. Hur konstiga saker kan man heta?

5. Namn man inte får heta

bebis och hund

Och på tal om märkliga namn. Vad är över gränsen konstigt? Vad får man helt enkelt inte heta i Sverige? Den frågan ville många läsare ha svar på.

Annons

6. Internationella namn

Många ville också läsa om internationella namn. Kanske för att hitta ett namn till bebisen som funkar i hela världen?

7. Barnnamn som blir mer populära just nu

Namntrender har också väckt stort intresse. Vilka namn blir mer och mer populära just nu?

8. De mest populära flicknamnen under 1900-talet

Det är inte bara namnen som är populära just nu som intresserar oss. Många var också intresserade av vilka flicknamn som varit poppis historiskt under 1900-talet.

9. Lantliga och rustika namn

Namn på olika teman brukar också vara kul att läsa om tycker ni, kära läsare. Den här listan med namn som klingar idylliskt, lantligt och rustikt tog sig till topp tio av namnlistor år 2021.

10. Barnnamn som spås bli populära 2022

mamma och bebis

Slutligen var både ni och vi givetvis nyfikna på namntrender vi ser för 2022.

Foto: TT

Annons