En del av

Mammaträning: Träna säkert med din bebis som redskap!

09 jun, 2018 
Mikaela Alex
Träna med din bebis! Ju större hen blir desto mer träning för dig!
Svårt att hitta motivationen till träning efter förlossningen? Varför inte göra passet till en rolig stund för er bägge genom att använda din älskling som redskap?
Annons

När du har små barn kan du inte dra och träna på gymmet när andan faller på – eller räkna med att orken infinner sig särskilt ofta. Hemmaträning med enkla redskap eller kroppsvikt är då ett bra alternativ. Eller varför inte träna med det bästa träningsredskapet i ditt nya liv – din bebis?

Här nedan visar kändistränaren Anna Kaiser, som bland annat tränat Shakira och Kelly Ripa, hur du på ett säkert sätt kan träna med din bebis som redskap.

“Han eller hon är en portabel vikt – och du behöver inte köpa eller använda något annat!” säger hon till sajten Health.com.

Roligt för båda

Från burpees med baby till marklyft och träning av insida lår – den här träningen är lika rolig för dig som för din bebis! Vad kan vara mer motiverande än din lilla guldklimps smajl?

Men kom ihåg att vänta med att börja träna efter förlossningen tills du är helt redo – fråga din läkare eller barnmorska innan du sätter igång

“Din hjärna tror ofta att du är starkare än du är”, säger Anna Kaiser, “alla kvinnor är olika och du behöver fokusera på vad som är realistiskt för just din kropp”.

Hon rekommenderar att du börjar testa övningarna medan bebisen fortfarande är rätt liten (och lätt) så att du hinner få in tekniken och vänja barnet tills du är reda att sätta igång på riktigt.

Hela passet tar ca 15-20 minuter att genomföra. Se hela passet här:

Källa: Health.com Foto: IBL

Läs mer:

Annons