5 svenska förlossningsfilmer du kan se på Youtube

5 svenska förlossningsfilmer du kan se på Youtube

Att vänta barn är en högst personlig upplevelse. För vissa är det en tid som nästan enbart präglas av en enorm glädje och förväntan, medan andra har det tuffare med krämpor, sjukdom och oro.

I slutändan handlar det dock alltid om samma sak; en ny familjemedlem ska komma till världen, antingen vaginalt eller via kejsarsnitt.

Många kan känna en viss nervositet inför sin förlossning och en del kan då vilja se hur andra förlossningar gått till för att stilla oron. Därför listar vi här nedan fem svenska kvinnors förlossningsfilmer som du kan se på Youtube.

Precis som en graviditet så är en förlossning olika från kvinna till kvinna – för vissa tar det lång tid, medan hela förloppet för andra kan ta några få timmar. En del väljer smärtstillande, andra väljer att föda hemma och vissa får föda med akut kejsarsnitt. Men visst är det imponerande vad kvinnokroppen klarar av – oavsett hur man väljer att föda!

Här är fem svenska förlossningsfilmer att se på Youtube:

1. Bloggaren Margaux Dietz födde sin son Arnold i april 2017 och filmade sin förlossning för sin vlogg. Filmen gjorde succé i Sverige och har snart ett år senare setts över 930 000 gånger på Youtube.

2. Influencern Victoria Törnegrens dotter Eline kom till världen i mars 2018. På Youtube vloggade Victoria Törnegren om sina veckor som gravid och hon spelade även in sin förlossning som hon delar med sig av i vloggen nedan.

3. Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding spelade in delar av sin andra förlossning i januari 2017. I filmen får tittarna följa med under sonen Lakkie-Bees födsel.

4. Det här är kanske en av Sveriges mest kända förlossningsfilmer. När Gudrun Schyman födde sin son Dan år 1978 filmades hela förlossningen, som sedan gavs ut under namnet “Födelsen” år 1979.

5. Influencern och tv-profilen Ulrika Forsberg medverkade i Youtube-programmet “Gravid vecka för vecka” och spelade även in en vlogg när hon födde sin andra son Hampus.

Foto: IBL

Läs mer:

Doulan hjälpte Filippa att få sin drömförlossning

Gravid med covid-19: Ingen förhöjd risk vid förlossning

Utvald läsning