Olja och salva för gravidmagen – mjukgörande och bra mot bristningar

gravid olja krämSS

När man är gravid kan det vara skönt att ha en olja, salva eller kräm för gravidmagen. Det hjälper både att mjukgöra och kan göra huden elastisk och mindre känslig för bristningar. Här listar vi 10 favoriter!

Är du på jakt efter en skön och bra mjukgörare till den växande gravidmagen? Under graviditeten förändras vår kropp mycket. Inget konstigt med det – vi bär ju på ett helt nytt liv! Då kan en olja eller kräm vara skön för att mjuka upp huden på den stramande magen.

Att få bristningar eller spår på magens hud av en graviditet är helt naturligt. Och oavsett hur våra kroppar förändras ska vi självklart aldrig känna att vi behöver dölja dem från omvärlden. Med det sagt är det också helt ditt val. Om du skulle vara sugen på att testa en kräm mot bristningar, så kör! Om inte, strunta i det! Din kropp, du bestämmer.

Olja och salva till gravidmagen – 10 härliga köp

Oavsett om det är för att förebygga och motverka bristningar eller bara för att få en mjukgörande känsla listar vi här 10 favoriter av både olja- och krämvariant.

1. Biovergetures - anti stretchmarks, Biotherm

Denna gelkräm känns lätt mot huden. Den både förebygger bristningar och gör dem mindre synliga. Formulan är utvecklad för att återfukta huden och göra den mjukare.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Adtraction)

2. Stretch Mark-Restructuring Gel Cream, Decleor

Även detta är en kräm i gelform som ska kännas lätt mot huden och enkelt sjunka in. Krämen har en utjämnande effekt och är framtagen specifikt för gravida.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Adtraction)

3. Biocare Baby Pregnancy Body Oil, Estelle & Thild

Med en mild och skön doft arbetar den här oljan för att elasticiteten i huden ska bevaras. Innehåller härligt granatäpple, mandel och jojobaolja och är fri från konserveringsmedel.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Adtraction)

4. Mama Bee Belly Butter, Burt's Bees

I det här kroppsmöret hittar vi bland annat kakaosmör, vilket ska hjälpa huden att återfuktas, bli len och slät. Framtagen specifikt för att minska bristningar under din graviditet.

Läs mer och köp det här. (reklamlänk från Awin.com)

5. Mama Body Oil, Burt's Bees

Burt's Bees har också en olja i sitt sortiment för dig som är gravid. Den här oljan är helt naturlig, gjord på sötmandelolja och citronolja. Gör huden len, mjuk och extra smidig!

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Tiddly)

6. Stretch Mark Minimizer, Clarins

Den här krämen ger en lyxig och skön känsla mot huden. Formulan både förstärker hudens elasticitet och motverkar bristningar.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Adtraction)

7. Mothers Balm, Neal's Yard Remedies

Detta är ett ekologiskt kroppsbalsam som innehåller aprikoskärnor, kokos, mandel och bivax. Stödjer hudens elasticitet och ger den fin återhämtning även efter förlossning.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin.com)

8. Repairing Skin Oil, ACO

ACOs funkar både på kropp och ansikte och är generellt framtagen för att återfukta och ta bort synliga bristningar. Oljan absorberas snabbt och innehåller bland annat sheaolja, vitamin E och vitamin B5.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin.com)

9. Scars & Stripes, Beauté Pacifique

Denna kräm är även den speciellt framtagen för att hjälpa huden att gå ihop där den brustit och tänjts. Formulan hjälper huden att normalisera strukturförändringar och läka.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin.com)

10. Stretch Mark Massage Oil, Weleda

Weledas ekologiska kroppsolja innehåller bland annat vetegroddar, mandelolja och arnika. Massera in i huden på magen regelbundet för att få en mjukgörande känsla och undvika bristningar.

Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin.com)

0:55

Efter reklamen: Därför tappar många håret efter förlossningen

(0:55)

Mer läsning för dig

Gravidkudde: Så använder du den på bästa sätt

Fina gravidkläder under 500 kronor – 19 shoppingtips!

Sköna bh:ar utan bygel – 21 fina shoppingtips