Nicole blev gravid utan att ha haft sex – läkarnas upptäckt

Nicole Moore med dottern
Hur kan man vara höggravid utan att veta om det? – gynekologen förklarar
2:03

Efter reklamen: Hur kan man vara höggravid utan att veta om det? – gynekologen förklarar

(2:03)

Slå på ljud

När Nicole Moore först träffade sin pojkvän så upptäckte hon att hon inte kunde ha penetrativt sex, fast de försökte. Det gjorde helt enkelt för ont.

När hon gick till läkare med sitt problem fick hon höra att det inte var något fel på henne, och litade på att det skulle bli bra. Så länge började hon och pojkvännen ha sex på andra sätt, utan att för den delen ha vaginalt samlag.

En dag på jobbet kände Nicole, då 20 år, hur hon dels började få väldigt ömma bröst, och dels hur hon drabbades av halsbränna.

– Min chef, som också var en nära vän och kände till min situation, sa att hon trodde att jag kunde vara gravid. Jag skrattade och sa att det finns ingen chans, eftersom jag fortfarande var oskuld och aldrig hade haft penetrativt sex. Men hon sa att det var möjligt om det hade kommit kroppsvätskor nära min vagina, även om vi inte hade haft samlag.

Nicole Moore fick veta om sin sjukdom under graviditeten

Och chefen hade rätt – Nicole testade positivt på graviditetstestet.

Nicole var minst sagt förvånad, men också rädd för hur smärtsam förlossningen skulle bli i hennes tillstånd.

Ovanligt men fullt möjligt – så kan man gå igenom en graviditet utan att veta om den

– Allt jag kunde tänka var hur jag någonsin skulle kunna föda det här barnet om jag inte ens kunde ha samlag. Och jag var rädd att min partner skulle tro att jag hade varit otrogen, eftersom det verkade så omöjligt. Men tack gode gud kände han mig och min kropp så bra, att han inte tvivlade på mig en sekund, säger hon till Lad Bible.

I samband med graviditeten fick Nicole också äntligen svar på vad som var fel – hon led av sjukdomen vaginism, som gör att vaginan krampar, ofta i samband med samlag, införande av tampong eller en gynekologisk undersökning. I dag kan Nicole ha sex som vanligt, och med professionellt stöd lyckades hon också föda dottern Tilly utan problem.

– Tilly är helt klart mitt lilla mirakel. Vi har det bästa livet tillsammans och att skaffa henne är det bästa jag någonsin har gjort.

Mer läsning för dig
Hanna blev gravid trots sällsynta sjukdomen: ”Trodde det var omöjligt”
Efter långa gravidkampen – My Westerdahl fick tvillingar: ”Inte så farligt svårt”
Moa, 22, trodde att hon hade IBS – fick plötsligt värkar och födde barn

Utvald läsning