En del av

Gravidpoddar: 9 bra podcasts om graviditet och förlossning

06 jul, 2021 
Lovisa Svedlund
podd gravid förlossning amning
Att få dela sin graviditet med andra smarta kvinnor där ute kan verkligen vara hjälpsamt! Här har vi samlat nio bra tips på poddar att lyssna på när du är gravid. I utbudet finns allt från egna berättelser, till experter och kändisar!
Annons
Se när gynekologen Helena Kopp Kallner svarar på frågor om graviditetBrand logo
Se när gynekologen Helena Kopp Kallner svarar på frågor om graviditet

Att vara gravid är en speciell och stor upplevelse, speciellt första gången. Vad är det som händer med min kropp, hur har andra känt, all oro och glädje inför att bebisen ska komma. Hur ska förlossningen gå, och hur kommer det vara när bebisen är här? Det är mycket som pågår i huvudet både för den som väntar barn och för en eventuell partner eller personer runtomkring.

Och vad är bättre när vi känner oss vilsna – än att lägga oss i famnen på andra trygga, smarta och kloka människor som gått igenom samma sak tidigare?

Annons

9 bra förlossningspoddar och gravidpoddar

Här listar vi nio poddar som handlar om graviditet – allt för att du ska känna dig förberedd, och ha någon att dela dina känslor med!

1. Vattnet går med Nina Campioni

I den här podden intervjuar motherhoodbloggaren Nina Campioni kända och mindre kända mammor. De får berätta om sina graviditeter och förlossningar. Både skratt och igenkänning utlovas!

2. Gravid vecka för vecka

Här får du följa barnmorskorna Anna och Sofie som pratar om allt som har med graviditet att göra. I två säsonger följer de två olika kvinnor och deras graviditeter. På vägen reder de ut begrepp, förklarar vad som händer med kroppen och ger svar på frågor. Här kan du vara trygg med att det är två experter som kan sitt ämne – och levererar svar baserade på fakta!

Annons

3. Lesbisk gravidpodd

lesbisk gravidpodd

Den här podden handlar om att bilda familj med, som skaparen Anna-Karin Nauckoff själv beskriver det, lesbiska tendenser! Anna-Karin Nauckoff ska bli mamma i juli 2021 och podden går lika fint att lyssna på vare sig du är lesbisk eller inte, skriver hon på sin blogg!

4. Rulla Vagn-podden

Vill du förbereda dig på tiden som väntar efter graviditeten är detta en bra podd för dig! I Rulla vagn-podden bjuds experter in varje avsnitt för att prata om barn i åldrarna nyfödd-3 år. Bebisens sömn, amning, träning efter förlossning – ja här finns det mesta.

Annons

5. Gravid med Anna Dahlbäck och Amanda Colldén

gravid podd

Mins du podden Alla våra ligg? Skaparna Anna Dahlbäck och Amanda Colldén blev gravida samtidigt – och har nu startat en gravidpodd istället! Här får vi följa med live på två gravidresor, med tankar om bland annat träning, att kroppen förändras och funderingar kring partnerns roll. Med andra ord – allt du som är gravid funderar på!

6. BabyzPodcast

I den här podden får vil följa med in till världen hos barnmorskan Carina Rylander och Rebecka Kaplan Sturk, läkare specialiserad inom gynekologi/obstetrik. Graviditet, förlossning, amning – här får du både expertis och berättelser från verkligheten.

Annons

7. Tvillingpodden

tvillingpodden med jessica och angelica lagergren

Den här podden görs av tvillingarna Angelica och Jessica Lagergren som båda är mammor. Centrala ämnen är graviditet och förlossning men också mammalivet i stort. Relationer och kärlek ryms också, liksom ett knippe roliga gäster.

8. Bulle i ugnen

Den här podden har mediaprofilen Nikki Amini och kändisstylisten Sara Biderman startat, som båda var gravida under samtidigt. De bjuder in experter men delar också med sig av egna tankar och känslor. Mycket skratt kan utlovas, samtidigt som allt är baserat på rigid forskning och fakta.

Annons

9. Mamma Moa

podd mamma moa

När medieprofilen och komikern Moa Wallin blev gravid kände hon att det fanns så många frågor. I den här podden får vi naket följa hennes funderingar om allt från mammaidentitet till barnvagnar – ibland med gäster och experter.

Annons