En del av

Kvinnans tårfyllda vädjan: Sluta fråga kvinnor när de ska skaffa barn

14 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
kvinna missfall
Devan Ferrer kämpade hårt för att bli gravid, och hade drabbats av ett tragiskt missfall, när hon fick frågan av en bekant om när hon ”tänker skaffa barn då”.
I ett känslosamt inlägg vädjar Devan andra att inte fråga kvinnor om när de planerar att bli gravida.
”Det är känslor som smärta, frustration, rädsla och ångest, och ärligt talat gör det de flesta människorna obekväma”, skriver hon på Instagram.
Annons
5 kändisar som varit öppna med sina missfallBrand logo
5 kändisar som varit öppna med sina missfall

Amerikanska Devan Ferrer hade varit gravid men förlorat bebisen i magen i ett sorgligt missfall, och var väldigt ledsen över det. Då gick hon frågan av en avlägsen bekant om när hon skulle börja skaffa barn ”som din syster gör” – något som nästan fick henne att bryta ihop i tårar inför den bekanta.

I ett inlägg på Instagram, som har lyfts av sajten Love what matters, vädjar Devan till alla att inte fråga kvinnor om ifall och när de ska bli gravida eller bilda familj.

Så stöttar du någon som fått missfall – bra saker att tänka på

”För vissa är det en enkel fråga till vänner och familj, men för andra är det så mycket mer än så. Det är känslor som smärta, frustration, rädsla och ångest, och ärligt talat gör det de flesta människorna obekväma när man frågar. Det finns många anledningar till att de kanske inte är gravida”, skriver Devan i inlägget på Instagram.

Annons

Drabbats av missfall – vädjar nu andra att sluta fråga

Hon fortsätter med att konstatera att var fjärde graviditet slutar i missfall.

”Det gör ont i magen att höra någon säga 'när ska det bli en bulle i ugnen?'... det fanns en, men den är i himlen”, skriver Devan, som då hade förlorat en bebis i magen.

Amerikanen skriver också att vart åttonde par kämpar med infertilitetsproblem, och att frågor om kommande bebisar blir en adderad stress när man redan jobbar hårt på att bli gravid varje månad.

”Det kanske bara inte är dags än. De kanske vill skaffa barn jättegärna, men de vet att tajmingen är bättre om 1-2 år. Eller vet du? Vissa kvinnor, de vill inte ha barn! Och det är okej! Men hur obekväm skulle du bli i den situationen. Så från en person som har upplevt missfall och kämpar med infertilitet... snälla, sluta fråga den jäkla frågan!”, skriver hon på Instagram.

I dag har Devan Ferrer och maken lyckats få en liten bebis, sonen Asher.

Foto: Instagram/devanmariee

Annons