En del av

Ny gravid- och babyapp av influencern och mamman Michaela Forni

16 okt, 2020 
AvLinn Seipel
Michaela Fornis nylanserade app Baby Journey
Baby Journey är appen som enligt grundaren Michaela Forni samlar allt som den gravida eller nyblivna småbarnsföräldern behöver under ett tak.
– Det är en mix på personligt och informativt innehåll, säger hon till Motherhood.
Annons
4 TIDIGA TECKEN PÅ ATT DU ÄR GRAVIDBrand logo
4 TIDIGA TECKEN PÅ ATT DU ÄR GRAVID

Grundare till appen är influencern och entreprenören Michaela Forni, hennes man Damon Foroozesh och Timothy Forni. Idén växte fram när Michaela och Damon väntade sin son Dante, som föddes i juli 2019.

– Under graviditeten började vi söka mycket information och ladda ner alla möjliga appar, men vi hittade ingen som på riktigt kunde ge oss allt. Det kändes inte rimligt att man skulle behöva vända sig till så många plattformar och sidor för att få svar på vanliga saker, säger Michaela.

Så här funkar appen Baby Journey

Appen är uppdelad i en graviddel och en barndel.

  • Under graviddelen kan man följa hela graviditeten veckovis: med uppdaterad information från barnmorskor, kostråd från Livsmedelsverket och checklistor som förbereder inför förlossningen/barnets ankomst. Man får även automatiskt hämtade inlägg från influencers, från när de tidigare befunnit sig i samma gravidvecka som en själv.
  • Under barndelen finns sammanställd information och personliga berättelser om de viktigaste momenten i barns utveckling de två första levnadsåren. Även här kommer artiklar skrivas av legitimerad vårdpersonal, för att hålla föräldrar uppdaterade i det senaste.

– Jag är estetiskt lagd och har arbetat mycket med de konstnärliga elementen i appen, jag ville verkligen att den skulle bli fin. Damon har fokuserat mer på appens funktioner och användarvänlighet, så tillsammans tycker jag vi fått ihop en riktigt bra app. Sen älskar jag att det är en mix på personligt och informativt innehåll, det har jag saknat, säger Michaela.

Annons

Tillgången till de personliga historierna och inläggen direkt i appen, berättar hon, är en av hennes favoritfunktioner. Hon tror att många efterlyser en plats att få höra hur saker och ting varit för andra mammor.

– De är inte alltid man tajmar graviditeten men någon man känner, och det kan bli ganska ensamt om man inte har någon att prata med om allt omvälvande som man går igenom.

Egna erfarenheter har varit inspiration

Michaela vittnar om den otroliga omställningen det inneburit att bli mamma. Enligt henne är det, trots allt hon tar sig an i karriärsväg, det svåraste – men roligaste – jobbet av alla.

– Absolut ingenting blir som man trodde. Allting blir så mycket bättre – och jobbigare – än vad man någonsin hade kunnat föreställa sig. Jag var inte beredd på att jag skulle känna så mycket över små saker, bara Dante lär sig något nytt så blir jag så överväldigad att jag vill börja gråta.

– Men det är också så mycket tuffare och mer tidskrävande än jag trott. Aldrig har jag efterlyst så mycket information. ”När börjar man med napp? Hur länge ska jag koka nappen?” och så vidare. Vår egen resa har varit vår inspiration, och målet är att hjälpa andra gravida och nyblivna föräldrar.

Läs mer:

Annons