En del av

Karl Dyall och Josefine Bengtsson väntar barn igen: “Ser fram emot hemmaförlossning”

23 maj, 2023 
Simon Nilsson Larsson
I februari bestämde sig Josefine Bengtsson och Karl Dyall för att försöka skaffa barn igen.
Tre dagar senare förstod yogaprofilen att hon var gravid, och nu väntas tillökning på Lyckhem.
Annons
MåBra: 3 grymma övningar för hela kroppenBrand logo
MåBra: 3 grymma övningar för hela kroppen

Yogaprofilen Josefine Bengtsson, 36, och musikalartisten Karl Dyall, 56, är redan föräldrar till 2-årige Noah. Och i vinter väntas familjen om tre bli fyra.

– Det känns jättefint. Nu är jag i andra trimestern så jag har så mycket energi och känner mig väldigt pepp. Den första var lite tuff, men nu känner jag mig stark och glad, säger gravida Josefine Bengtsson.

De första veckorna av graviditeten var tuffa, och jobbigare än när hon bar på sonen. Mest var det illamående som spökade och Josefine kände sig trött tung i kroppen.

– Och sen var jag i Indien och fick covid, så det var mycket på en gång. Det var lite läskigt att bli sjuk som gravid, jag hade mycket oro över missfall och sånt som man kan snöa in sig på. Men nu är jag ute på andra sidan, jag är så glad att det känns tryggare nu.

Annons

“Det gick väldigt lätt”

Josefine Bengtsson berättar att det gick väldigt lätt och snabbt att bli gravid. Hon och Karl Dyall hade pratat ett tag om att skaffa ett syskon till Noah, men det hade inte känts som rätt läge fram till i februari i år. När de kom hem från Thailand bestämde de sig för att testa.

– Tre dagar senare hade jag ägglossning. Och kände några timmar efter att nu händer det. Det var lite så förra gången också. Det gick väldigt lätt. Och jag kände det också direkt då på något sätt, säger hon.

Snart får Josefine Bengtsson och Karl Dyall veta om det blir en kille eller tjej, och då bestämmer de namnet.
Snart får Josefine Bengtsson och Karl Dyall veta om det blir en kille eller tjej, och då bestämmer de namnet.

Hur känner Noah inför att bli storebror?

– Jag tror inte han förstår helt. Han är bara två år och två månader. Han pratar väldigt mycket om att han har en kompis i magen. Och att han vill pussa magen. Det är som att han känner att det är någonting där. Jättemysigt. Han vill typ ligga och sova vid magen. Jag tror att barn känner så mycket, det subtila, säger den blivande tvåbarnsmamman och fortsätter:

Annons

– Så han fattar att det är någonting som pågår. Men sen blir det säkert en chock: “Oj, det kommer någon att ta min plats”. Men jag tror att han kommer tycka att det är kul med ett till barn på plats.

Hur delar du och Karl upp föräldraskapet?

– Vi ämnar inte att ha 50/50-ansvar för Noah och hemmet. Vi försökte nog det i början. Men vi lever på en stor gård och det är så mycket jobb utanför hemmet som jag inte kan eller vill göra. Alltså med att lyfta, spika, borra, bygga och hålla på, det som Karl är duktig på. Så det blir lite naturligt att han har lite mer ansvar för det, och jag har lite mer ansvar för Noah och hans mat. Och allt vad det innebär att boka planer och ha koll, som ju många mammor har.

Hoppas på hemmaförlossning

Förlossningen med Noah beskriver Josefine Bengtsson som fantastisk. Hon hade hjälp av yogan och meditationen som är så viktig i hennes liv.

– Jag njöt av att vara i den kraften som kommer. Så jag ser fram emot nästa. Om allt går bra fortsatt så kommer det nog bli en hemmaförlossning här på Lyckhem, vilket jag också är pepp på.

Annons

Snart är det dags för ultraljudet där de får veta barnets kön, och den 7 november är det BF. Men innan ges Josefine Bengtssons bok Yoga & meditation: Släpp dig själv fri ut.

– Den handlar mycket om yoga och meditation. Hur man får in det i vardagen. Det som är lite speciellt är att det är del om relationer, lite kapitel om det. Och övningar man kan göra för att fördjupa sin relation med sin partner. Vilket kan behövas, speciellt när man har barn, säger hon om boken som kommer den 30 maj.

Foto: Anna Sundheden, privat

Annons