11 tv-serier om mammor och familjer att streama just nu

5 favoritmammor från tv och film
Slå på ljud

Känner du dig trött på familjekaoset där hemma och behöver koppla av framför en tv-serie? Här är 11 tv-serier på Netflix, HBO, C More och SVT med riktigt hög igenkänningsfaktor om du är mamma.

Både skratt, tårar och smart gestaltade karaktärer utlovas i de här titlarna. Kryp upp i sängen och mys!

1. Workin' moms

Workin moms tv-serie på Netflix

Den här roliga och smarta serien utspelar sig i Toronto, Kanada. Här försöker fyra kompismammor i väldigt olika livssituationer balansera sina liv mellan karriär, kärlek, frukostflingor och otroheter.

Bonus för alla roliga scener i mammagruppen där igenkänningen aldrig tar slut!

Workin' Moms ser du på Netflix.

2. Big little lies

Vacker och tänkvärd serie med många humoristiska inslag. I en rik del av Kalifornien dras fem mammor in i en polisutredning när en av deras män dör av ett fall från en trappa. Här skildras både de mörka delarna av ett amerikansk överklassliv såväl som inslag av humor och varma känslor.

Big Little Lies får plus för sin stjärnspäckade casting, med bland annat Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailiene Woodley, Laura Dern, Zoë Kravitz och Merly Streep i huvudrollerna.

Big Little Lies ser du på HBO Nordic.

3. Good girls

Good Girls handlar om tre mammor i en amerikansk förort som tröttnar på sina liv och hamnar i trubbel när de en dag bestämmer sig för att råna en matbutik. En komediserie med många roliga vändningar och härliga karaktärer.

Good Girls ser du på Netflix.

4. Jane The Virgin

Den här mysiga tv-serien handlar om tre generationers kvinnor: Jane, hennes mamma och mormor. Jane har egentligen bestämt sig för att vara oskuld tills dess att hon gifter sig men blir av en olycklig slump inseminierad när hon går på en gynundersökning. Jane blir gravid – och nu måste hon välja hur hon ska leva sitt liv.

I den här serien finns många skratt och varma karaktärer, den perfekt lättsamma serien för avkoppling i soffan.

Jane The Virgin ser du på Netflix.

5. SMILF

SMILF, tv-serie på HBO

SMILF handlar om mamman Bridgette sin lever ett kaosigt liv där inget tycks gå ihop. Bridgette måste både hantera sin krävande mamma och ett jobbigt ex, dessutom kämpar hon med att jobba ihop tillräckligt med pengar så att det ska räcka till henne och sonen Larry – och det är inte alltid så lätt. En riktigt sevärd serie med hög igenkänning!

SMILF går att se på HBO Nordic.

6. Grace och Frankie

Grace och Frankie är två kvinnor i sin bästa ålder. Men när deras makar berättar att de två i själva verket är kära i varandra och lämnar sina fruar bakom sig, måste Frankie och Grace hitta en ny relation till varandra.

Hur ska de gå vidare med livet nu? En feel good-serie att se i höstmörkret med alla sina sex säsonger.

Grace och Frankie ser du på Netflix.

7. Bonusfamiljen

I mysiga Bonusfamiljen får vi följa en numer klassisk familjekonstellation: bonusmammor- och pappor, nya sladdisar, tonårsbarn och farföräldrar. I mitten finns Lisa och Patriks familj med barn från tidigare relationer och i bagagen finns deras ex, Katja och Martin.

Hur får man alla att tycka om varandra i en bonusfamilj egentligen? Alla som levt i en bonusfamilj, eller familj överhuvud taget, kan känna igen sig i vardagen hos de här roliga karaktärerna.

Bonusfamiljen sändes först på SVT men går nu att se på Netflix.

8. Sweet Magnolias

Sweet magnoliasg tv-serie

Sweet Magnolias handlar om tre kvinnor och deras familjer i en liten stad i South Carolina. Maddie har precis skiljt sig, Dana Sue kämpar för att driva sin restaurang och karriäristen Helen försöker ta reda på hur hon vill ha det med kärleken i sitt liv. Barndomsvännerna hjälper varandra genom vardagen.

Sweet Magnolias ser du på Netflix.

9. Solsidan

Få har nog missat succéserien Solsidan. Den svenska skådespelaruppställningen heter duga med bland andra Mia Skäringer, Felix Herngren, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg i rollerna.

Paren Anna och Alex och Freddie och Mickan bor båda på glassiga Solsidan i Stockholm där de lever sina väldigt olika liv. Förvecklingarna är många och igenkänningen hög!

Solsidan ser du på C More.

10. Gilmore Girls

En riktig klassiker bland tv-serier om moderskapet! Vi älskar Lorelai och Rorys mysiga relation med hämtmat, filmkvällar och typiska tonårsbråk. Här får vi djupdyka både i tonårslivet och i Lorelais roliga karriär, vänskaps- och kärleksrelationer.

Gilmore Girls ser du på Netflix.

11. Younger

I Younger ser vi tonårsmamman Liza Miller, en skild 40-åring, som försöker få ihop sitt liv i New York. När en 20-nånting-årig tatuerare misstar Liza för att vara i samma ålder som han själv, kokar hon ihop en plan av att försöka ta sig in i publishingvärlden – men som en 15 år yngre version av sig själv.

Younger ser du på C More.

Läs mer:

5 härliga herrgårdar att besöka under en weekend i höst

Vem är du av Astrid Lindgrens karaktärer? Gör vårt roliga test!

Utvald läsning