En del av

3 enkla sätt att skapa en härlig jul utan stress

14 dec, 2021 
AvHannah Bergroth
mamma håller i en bebis med en mössa
Tomten, julklapparna och granen – för barn är julen en viktig högtid. För föräldrar kan det dock innebära mer stress än lugn. Motherhood ger tips på vad du kan göra för att både barn och föräldrar ska få en härlig jul fri från stress – utan överdriven ansträngning.
Annons

Julen närmar sig och dagen som barnen har väntat på är snart här. Det är en spännande dag som ger varje barn en pirrig och bubblande känsla från att de vaknar. För föräldrar kan den här dagen innebära en mix av stress och förväntan. Har vi skaffat allting till julbordet? Hur sysselsätter vi barnen under dagen? Håller vi vår budget?

Men visste du att med enkla medel kan spara tid, pengar och på köpet få en stressfri julafton? Här ger vi dig tre tips på hur ni ger årets magiska högtid en extra guldkant – utan att det kostar för mycket. Kanske något av detta kan bli en ny tradition?

Se också: 7 jullekar att leka under ledigheten

7 jullekar att leka under ledighetenBrand logo
7 jullekar att leka under ledigheten

3 enkla tips för att ge julen det lilla extra

Här är tipsen som gör att julen känns ny - utan att det kostar för mycket.

Annons

1. Dubbelkolla menyn

Juldagarna handlar ofta om att äta gott, och det som du tycker är god mat skiljer sig säkert från vad barnen gillar. Passa på att gå igenom menyn ordentligt. Är det någon som överhuvudtaget gillar Janssons frestelse eller ska ni byta ut den mot något annat? Och vem har sagt att det behöver vara ett klassiskt julbord på julafton, hämtmat från favoritrestaurangen funkar lika bra – och kanske till och med blir billigare.

2. Gör ett program för dagen

”När kommer jultomten, mamma?” Känns den frågan bekant? För barnen är dagen en evighetslång väntan på tomten och klapparna, därför kan det vara bra att ha några programpunkter som gör att tiden går lite snabbare. Ett roligt spel, en film eller roligt pyssel är toppen alternativ när du behöver sysselsätta barnen.

3. Se över alla måsten

Visst, det kan kännas nästintill hopplöst att få till det där lugnet när det är så mycket som behöver göras. Genom att gå igenom to do-listan och fundera för vems skull alla dessa måsten görs får du en bra överblick på vad som ska prioriteras. Barnen kanske inte tänker på om det är damm i bokhyllorna eller fläckar på fönstren, för dem är kanske pyntet och julgodiset det som är viktigt. Att minska på alla måsten skapar automatiskt mer tid för mys och häng med familjen.

Foto: TT

Annons