En del av

Angelica Lagergren: ”För mig var skilsmässan en berg-och dalbana”

01 okt, 2021 
AvHannah Bergroth
Influencern Angelica Lagergren och barnen Philip och Alice
Som en av systrarna i Tvillingpodden är Angelica Lagergren en känd röst. För Motherhood berättar hon om skilsmässan, mammalivet och varför hon bor tillsammans med sin syster.
Annons

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på föräldraskapet precis som det är. Häng med rakt in i vardagen hemma hos influencern och tvåbarnsmamman Angelica Lagergren.

Hon började sin yrkeskarriär som journalist och har jobbat på de flesta tjejmagasin. Numera är hon influencer på heltid och förutom en välbesökt blogg och ett Instagramkonto med nästan 20 000 följare, driver hon även podden Tvillingpodden tillsammans med sin tvillingsyster Jessica. När hon inte jobbar tillbringar hon mycket tid med sin familj som består av barnen Alice, 7, Philip, 6, pojkvännen Pontus och hans barn.

Från skilsmässa till att bli lycklig igen

SFör snart fem år sedan kom Angelicas dåvarande man hem och sa att han ville skiljas. Hela hennes framtid och drömmar krossades på en sekund. Med erfarenheten i ryggen är hon tryggare och starkare – något hon inte kunde tro just då. För Motherhood berättar hon om hur hon tog sig vidare, om livet med barnen och varför hon och nya fästmannen inte vill flytta ihop.

Annons

Hej Angelica. Hur är läget?

– Just i denna stund sitter jag med en kopp nybryggt kaffe, ser solen gå upp utanför mitt lägenhetsfönster och mår bra. Min älskade fästman Pontus åkte härifrån för en stund sen och jag känner ren och skär lycka. Jag mår bra och känner mig trygg.

Vad fint. Är det så du brukar må nu för tiden?

– Jag skulle beskriva mitt mående som att jag äntligen har landat. Det har tagit tid, både med psykolog (KBT för ilska) och en lång utredning där jag fick diagnosen adhd. Jag har börjat äta medicin för det och känner stor skillnad på mitt mående.

Vad skönt att höra. Hur skulle du beskriva ditt liv prick just nu?

– Jag skulle beskriva mitt liv som härligt, rörigt och roligt. Jag jobbar heltid med mina sociala medier och pluggar samtidigt till undersköterska. Det är fullt fart kan man säga. Jag förlovade mig i somras med min själsfrände och tvillingsjäl. Jag har träffat en man som är en manlig version av mig själv, han är den människan jag längtat efter hela mitt liv.

Se även: Det här är artikelserien Ett snack med

Artikelserien "Ett snack med"Brand logo
Artikelserien "Ett snack med"

Vi har kunnat läsa om att du även blivit sambo. Berätta om det!

– Ja, haha. Jag har precis blivit sambo med min tvillingsyster Jessica, så hon och hennes barn ska bo här tills hennes hus som hon har köpt är färdigbyggt. Det är roligt och utmanande att bo fyra barn, två vuxna och en hund på en yta på mindre än 70 kvadratmeter.

Annons

Angelica Lagergren
c

Influencern Angelica Lagergren

Ålder: 36 år.

Familj: Alice, 7 år, Philip, 6 år, bonusbarnen Nila, 4 år och Loke, 9 år. Förlovad med Pontus, 36 år. Har en labradoodle som heter Monkey och en hamster som heter Guggi.

Bor: Åkersberga, norr om Stockholm.

Gör: Är influencer, driver humorpodden Tvillingpodden, målar tavlor och pluggar till undersköterska.

Följ: @angelicalagergren och angelicalagergren.se

Vad skulle du säga är det roligaste med att vara mamma?

– Det roligaste och bästa med att vara mamma är få sitta på första parkett och se hur Alice och Philip växer och utvecklas. Att få ha varit en närvarande mamma från att de föddes till att de nu är sex och sju år och har egna viljor och personligheter.

Något annat?

– Att jag får lära mig saker på nytt. Philip har lärt mig att mördarsniglar heter spansk skogssnigel och Alices intresse för rymden har lärt mig hur mycket som helst.

Ja, visst är det fantastiskt hur barnen kan lära oss vuxna. Men du, vad är det jobbigaste med att vara mamma?

– Känslan av att inte räcka till. Ibland önskar jag att jag kunde ha fler armar, mer kärlek och mer tid. Jag ser även min brist på tålamod som en jobbig sak, jag tänker varje dag när jag vaknar att idag ska jag ha bättre tålamod. Inte vara en tjatig mamma, sen är jag där igen och tjatar… Jag jobbar dagligen på det här med tålamodet.

Annons

Det där kan nog alla mammor känna igen sig i. Vilka tre ord beskriver dig som mamma?

– Knäpp, kärleksfull och spontan. Jag vet att barn mår bra av regler, men jag tror också på att barn ska få vara med och bestämma själva i den mån det går. Jag är knäpp som person och det är jag såklart även som mamma. Jag kan nog upplevas som för snäll som mamma. Jag är inte så sträng, på gott och ont.

angelica med barnen philip och alice
Från att ha haft barnen varannan vecka kommer Angelica från och med i höst ha dem så gott som hela tiden.

För några år sedan skildes du och barnens pappa. Vad skulle du vilja säga till den mamma som går igenom en skilsmässa eller separation just nu?

– Andas, ta hjälp av nära och kära och njut.

Vilken mix!

– Ja, det kanske är en konstig kombination av saker att säga till en mamma som just nu skiljer sig. Men! Jag tror att det är viktigt att tillåta sig själv att känna alla typer av känslor. Är du glad och lycklig när du är utan dina barn men i sällskap av dina tjejkompisar? Var det! Ha inte dåligt samvete över det. Ligger du nedbäddad i sängen och gråter av längtan och ångest över att du missar halva dina barns uppväxt, gör det. Jag tror inte på att hålla tillbaka sina känslor. För mig var skilsmässan en berg-och dalbana med en känslostorm. Vissa dagar flög jag på moln, men många dagar var mörka och sorgliga.

Annons

Vad skulle du säga att du lärt dig av skilsmässan?

– Att inte ta någonting för givet. Inte tid, inte kärlek och inte relationer. Ingenting varar för evigt och då måste man passa på att njuta när man kan.

Finns det något du kunnat ta med dig in i dina nya relationer?

– Ja, jag har även lärt mig att välja mina strider i relationer. Är det värt att tjafsa om städning eller smutsiga strumpor i soffan? Jag tycker inte det. Inte längre. Jag har förändrats mycket de senaste åren. Jag stör mig inte längre på småsaker som jag gjort innan. Jag tror på att acceptera människor och inte försöka förändra. Jag vill inte att någon förändrar mig, så jag kommer inte förändra någon annan.

Efter många år som varannan vecka-mamma har du nu barnen på heltid. Hur är det?

– Från och med årsskiftet kommer jag ha barnen större delen av tiden. Deras pappa flyttar från Stockholm, så de ska bo hos honom varannan helg. Den största sorgen i skilsmässan från barnens pappa var att jag förlorade tid med barnen. Nu kommer jag få mycket mer tid med Alice och Philip och det ser jag som värdefullt för vår relation.

Annons

Vilka är dina bästa mamma-hacks?

– Förbereda kläder till skolan dagen innan. Barnen får vara med och bestämma, på så sätt slipper man klädtjafs på morgonen när man är stressad. Ett annat hack jag försöker mig på är att gå upp tidigare på morgonen. Att starta dagen med stress och tjat är aldrig roligt.

Angelica beskriver sig som en kärleksfull, knäpp och spontan mamma.

Du är nykär i Pontus, som också har barn sedan tidigare. Hur är det att leva i en bonusfamilj?

– Vi har valt att inte bo tillsammans, av flera olika anledningar. Vi gör det som vi tror passar vår familj bäst och det är att vara särbos. Jag vill inget hellre än att hitta ett gemensamt boende och bli en stor och härlig bonusfamilj. Men vi har valt att tänka på barnen och deras mående framför allt annat. Vi får se vad som händer framåt, men just nu fungerar det inte att bo tillsammans. Vi ses så ofta vi har möjlighet och de helger vi har barnen samtidigt lever vi som en stor familj.

Annons

Det låter härligt. En sista fråga innan vi avslutar, vad drömmer du om just nu?

– Jag drömmer om att skriva klart min bok som jag har filat på i flera år. Jag drömmer om att kunna sälja tavlor, skriva böcker, jobba extra som undersköterska på förlossningen eller en akutmottagning. Samtidigt vill jag kunna fortsätta jobba med mina sociala medier och driva företag tillsammans med min tvillingsyster Jessica. En dröm är att flytta till Forsa tillsammans med Pontus och alla våra barn. Det är något som inte är möjligt nu, men om man får drömma om framtiden står det högst upp på listan.

Häng med Angelica under en lördag

08:00: Jag vaknar vid åtta-tiden, då har barnen varit vakna länge. Jag går jag upp och gör en mysig frukost och tänder massa ljus. Om vi är på landet beger vi oss ut i skogen efter frukost. Alla barnen har varsin svampkorg och vår hund Monkey får springa fritt. Det är en sån frihetskänsla att ha skogen precis utanför dörren.
12:00: är det dags för lunch. Mina barn älskar korv så om de fick bestämma skulle hela veckans meny bestå av korv i olika former. Vi tänder grillen och äter nygrillad korv med bröd ute på altanen. Efter lunch brukar jag passa på att plugga en stund medan barnen ritar.
14:00: När vi pysslat klart hoppar vi in i bilen och åker iväg på någon loppis eller åker och fikar på Ystegårn, världens mysigaste restaurang som ligger i en gammal gård. Det finns en butik som säljer inredning och annat fint.
18:00: Äter vi middag, en favoriträtt hos alla är köttfärssås och spagetti. Efter middagen kollar vi ibland på en film som passar alla.
20:00: Är det dags för nattning. Tanken är att bara barnen ska somna då, men oftast gör även jag det.

Foto: Privat/Instagram

Annons