En del av

Bäst i test 2023: Deltagare och vem som är med i årets panel

16 feb, 2023 
Hannah Bergroth
Nikki Amini, David Sundin och Markoolio
Den 24 februari har en den sjunde säsongen av mångas favoritprogram Bäst i test premiär. Här får du bland annat koll på vem som deltar – och varför just Nikki Amini valde att tacka ja till en plats i panelen.
Annons

Veckan är över, fredagstacos är framdukat och äntligen är det dags för hela familjen att bänka sig i soffan. Mys!

Fredagsmys från förr – saker vi minnsBrand logo
Fredagsmys från förr – saker vi minns

Äntligen är det roliga och tokhyllade tv-programmet Bäst i test är tillbaka med en ny säsong! I varje avsnitt får vi se några av Sveriges främsta och mest folkkära kändisar delta i kluriga och utmanande tävlingar under stor tidspress.

Som vanligt är det Babben Larsson och David Sundin som är leder programmet, men vilka kändisar är det som deltar i år?

Bäst i test 2023 – alla deltagare

Den fasta panelen i årets säsong av programmet består av:

 • Artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo
 • Medieprofilen Nikki Amini
 • Radioprofilen Linnéa Wikblad
 • Komikern Henrik Nyblom
Bild på hela Bäst i test-panelen
Henrik, Linnea, Marko och Nikki.

Året innan var det Anis don Demina, Marcus Berggren, Sussie Eriksson och Sofia Dalén som vi fick se i varje avsnitt.

Annons

Programmet går ut på att en gäst ska utmana panelen i olika tävlingar. I varje avsnitt kommer det en ny gäst och i årets Bäst i test är det dessa som dyker upp:

 • Carina Berg
 • Edvin Törnblom
 • Janne Andersson
 • Måns Möller
 • Amie Bramme Sey
 • Anne Lundberg
 • Johar Bendjelloul
 • Evelyn Mok.

Det som är återkommande i varje säsong är att den deltagare som var sämst i den föregående säsongen återvänder för att ta revansch. I år är det Marcus Berggren.

Kändisarna om sin medverkan

Varje vecka kommer vi bland annat få se Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Linnéa Wikblad och i det barnsliga, men roliga humorprogrammet. Hur skulle de sammanfatta sina insatser?

– Jag tycker jag gjorde ett bra jobb och titulerar mig själv numera som finska MacGyver, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo i ett pressmeddelande.

Även Linnéa verkar vara nöjd.

– Jag ser verkligen fram emot att golva tittarna med min briljans, mitt intellekt och framför allt min emellanåt helt och fullt bottenlösa dumhet, säger Linnéa Wikblad.

Nikki Amini - aktuell i Bäst i test

Nikki Amini är ett känt ansikte i tv-rutan. Vi har sett henne i program som Idol och Expedtionen – och nu gör hon oss alltså sällskap på fredagar, i Bäst i test. Motherhood fick en liten pratstund med Nikki som här berättar om hur det kändes när hon fick frågan om att vara med, och varför hon valde att tacka ja.

Annons

Hallå Nikki, berätta...vad har du för relation till Bäst i test?

– Jag har följt programmet, under flera år och fått många skratt. Det är ett härligt program!

Hur kändes det när du fick frågan om att vara med?

– Jag blev lite förvånad för jag förstod inte riktigt hur de kom att tänka på mig. En fredag eftermiddag fick jag ett mejl på någon som kallade sig för ”David Sundin”. Det var lite kryptiskt och kort. Det tog ett tag innan jag förstod att verkligen var den David Sundin.

Nikki Amini och David Sundin
Nikki och David Sundin.

Varför tackade du ja?

– För att det ger mig en möjlighet att visa en annan sida av mig själv. Uppdraget som jag hade med exempelvis Idol var ett jobb på ett annat sätt, där skulle jag coacha unga talanger. I Bäst i test får jag visa privatpersonen Nikki och det är bra. Från första stund har jag varit mig själv.

Kul! Vad är ditt bästa minne från programmet?

– Det är nog att jag kunnat skratta mycket åt mig själv. Eller vänta, produktionen har skrattat åt mig och det är väl kul att man kan bjuda på det, haha!

Var det som du trodde att det skulle vara?

– Om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad jag tänkte. Jag hade inga förväntningar. Det är ett roligt program med galet många utmaningar – jag undrar vem som har fantasin att skapa dem.

Foto: SVT, TT

Annons