Det gör vi när ingen ser – 9 mammor berättar

Mammor som äter choklad med sina barn
9 bebisprylar du (kanske) klarar dig utan
1:18

Efter reklamen: 9 bebisprylar du (kanske) klarar dig utan

(1:18)

Slå på ljud

Vad gör du när ingen ser? Kanske scrollar du i mobilen långt in på natten trots att du vet att klockan ringer vid 06, kanske äter du glass eller godis till middag eller så plöjer du avsnitt efter avsnitt på favoritserien när andra tror att du är på gymmet? Att göra det som du mår bra av och ger dig energin att fortsätta orka med livet är helt nödvändigt, eller hur?

Så vad gör mammor när ingen ser? Motherhood frågade nio mammor – och här är svaren:

Det gör vi när ingen ser – 9 mammor berättar

1. Äter choklad

"Om min son är djupt insjunken i paddan står jag gömd bakom köksluckorna och äter Marabou apelsinkrokant som jag har gömt bakom rödbetssalladen i kylen. Det är min räddning för att orka laga middag."

– Sofie.

2. Äter upp barnens majskrokar

"Det är helt sjukt men jag älskar majskrokar och ibland på kvällen när huset är tomt på snacks äter jag upp barnens krokar. Jag ångrar mig dagen efter när det inte finns någon muta på vägen till förskolan..."

– Bonnie.

3. Petar i...

”Då petar jag i näsan.”

– Sofia.

4. Serverar kall falukorv till middag

”Min dotter älskar kall falukorv och när jag är som tröttast och det bara är hon och jag hemma låter jag henne äta falukorven rakt upp och ner framför Greta Gris eller Nicke Nyfiken. Ibland orkar jag inte ens skära upp den.”

– Emma.

Kända kvinnors ärliga ord om att vara mamma – SÅ befriande!

5. Kissar i duschen

”Om jag någon gång äntligen är ensam i badrummet när jag duschar passar jag på att kissar i duschen. Det gör att jag känner mig fri på något sätt, men jag tycker också att det är lite äckligt.”

– Tua.

6. Mutar barn i mataffären för att få lugn och ro

”Jag vill inte att mina barn ska vara bortskämda men ändå låter jag dem allt för ofta få vad de vill i affären bara för att jag ska få handla ifred. Godis eller en legogubbe kan rädda den värsta kampen inne på Willys.”

– Cornelia.

7. Ger barnen socker i hemlighet men berättar inte för min partner

”När jag är ensam hemma med barnen låter jag dem äta bullar och glass trots att jag och min man bestämt att de inte ska få äta socker innan de fyller tre. Det är så mysigt och jag blir så glad av att se barnen så glada att jag inte kan hålla mig. Skulle aldrig berätta det för min man.”

– Jessica.

8. Äter glass direkt ur paketet

”När barnen sover och jag är ensam hemma äter jag min favoritglass direkt ur paketet (min sambo hatar när jag gör det) och tittar på riktigt kass reality. Skulle inte erkänna för någon att jag följt Big Brother nästan slaviskt under våren.”

– Amanda.

9. Skippar tandborstningen

”Ibland lägger jag barnen utan att de får borsta tänderna eller tvätta sig. Jag orkar bara inte.”

– Ingrid.

Foto: TT.

Mer läsning för dig
23 sagda av er mammor om hur det är att vara mamma!
5 sätt att varva ner – metoderna som verkligen fungerar
Charlotta Björck i CHARLOTTA x 8 om humorn – och att vara mamma

Utvald läsning