En del av

Djurvärldens gulligaste mammor – 3 otroliga exempel

07 jul, 2021 
Lovisa Svedlund
mammor apa som tar hand om unge
Mamma-barnrelationen har funnits i alla tider och inte sällan kan vi känna en stor mängd igenkänning med inta bara andra människomammor på jorden – utan också djurmammorna! Titta på de här klippen och ta in faktum: mammorna i djurvärlden är otrolig!
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (MOTHERHOOD)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (MOTHERHOOD)

I djurvärlden finns alla typer av mammor. Visste du till exempel att elefantmamman orkar ett liv som gravid nästan två år? Och när kalven väl föds är det en bumling på 90 kilo hon ska trycka ut.

Björnmamman är en riktig helikopterförälder. Här har vi någon som har ständig överblick över faror och skyddar sitt barn till varje pris.

Bästa och värsta mammorna i djurvärlden

Sen finns såklart de mindre omtänksamma djurmammorna. Kängurun som man spontant tänker är en gullig mamma med känguruungen i sin pung är också lömsk. Blir hon jagad och är i fara händer det att hon kastar ur ungen ur pungen mitt i flykten för att lätta på kilona.

Ugglan är kanske inte heller den mamma vi helst ser i människovärlden. Här har vi nämligen en morsa som toppar laget – och helt kallt prioriterar de största och starkaste ungarna.

Annons

Men mest förvånande kanske ändå är gökmamman. Helt utan känslor dumpar hon ägg i andra fågelmammors bon och låter dem ruva hennes ungar medan hon lever livet på annan ort.

3 mammor vi älskar i djurvärlden

Sen finns också djurmammorna vi kan känna riktigt stor igenkänning med. Som drar i sina klättriga kids, skyddar dem mot regn och låter dem vila på magen.

Se och njut av hur mycket vi människor faktiskt har gemensamt med de otroliga mammorna i djurvärlden!

1. Kom tillbaka här nu-handen redo varje minut av dygnet

2. Jaja vi skaffar en större säng

3. Bonusmorsa? JA TACK

Foto: Instagram/babyanimals
Källa:
Djurvärldens mammor

Annons