En del av

Ida från Gift vid första ögonkastet om namnvalet till dottern

28 jun, 2023 
Hannah Bergroth
Ida Lindh från GVFÖ
Foto: SVT/Privat
Ungefär ett år efter bröllopet blev tv-profilerna Ida Lindh, 35, och Arvid Stark, 34, föräldrar. Här berättar den nyblivna mamman om tankarna kring dotterns namn.
Annons

Ida Lindh, 35, och Arvid Stark, 34, träffades i Gift vid första ögonkastet och blev blixtkära på en gång. Ett år efter bröllopsdagen har de nu blivit föräldrar till en liten tjej.

– Att jag som 35-åring, har fått möjligheten att lära mig något nytt känns så himla bra. Jag tycker att allt som ingår i föräldraskapet är kul, har Ida sagt i en tidigare intervju med Motherhood.

3 Globala namntrenderBrand logo
3 Globala namntrender

Tog inte reda på barnets kön

Ida berättar att graviditeten var planerad, men att både hon och Arvid blev förvånade över att det gick så snabbt. Redan efter andra försöket fick de se ett plus på graviditetsstickan och lyckan var total.

Ida Lindh

Ulrika Malm

Foto: Ulrika Malm/SVT

Ålder:
35, fyller 36 i höst.

Familj: Gift med Arvid, 34, Rakel som föddes 14 juni 2023.

Bor: Sollentuna.

Gör: Mäklare, nu föräldraledig.

Aktuell: Som en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet.

Följ: @starkare.familj

Annons

Även om de var nyfikna på vad det var för liten krabat som växte i Idas mage valde paret ändå att inte ta reda på könet.

– Vi ville ha kvar överraskningen.

Hade ni någon känsla om det var en flicka eller pojke?

– Jag har alltid drömt om en tjej, men både jag och Arvid hade ändå en känsla av att det skulle bli en pojke. Jag såg liksom framför mig den där fräkniga, guldglittriga och busiga pojken.

Efter en tuff förlossning förlöstes bebisen genom akut kejsarsnitt, och när barnmorskan kom fram till de nyblivna föräldrarna med den i famnen, skulle det visa sig att Idas magkänsla hade varit fel.

– När jag fick se att det var en tjej blev jag faktiskt lite förvånad.

Ida och Arvids dotter Rakel
Till Idas stora förvåning blev det en tjej.Foto: Privat

Fått ett gulligt smeknamn

Att hitta på ett namn till sitt barn kan för många vara en rolig gemensam sysselsättning. En del skriver namnlistor medan andra kanske väljer ett namn som redan finns i släkten.

Annons

Ida berättar att för henne och Arvid fanns det bara ett namn – och det råkade vara ett flicknamn.

– Jag sa till Arvid att jag ville ha ett slags ”Pippi Långstrump-namn” till vårt kommande barn. Jag tyckte att det skulle passa bra till alla fräknar. Och det var i samband med det som namnet Rakel kom till mig.

Arvid Stark och Ida Lindh
Arvid och Ida fick sin lilla Rakel.Foto: Privat.

Turligt nog blev även Arvid förtjust i namnet och även om båda var överens valde det ändå att vänta och se om namnet passade den nyfödda dotterns personlighet.

– Direkt när hon kom ut såg jag att det var en Rakel. Arvid skojade och sa att han ville avvakta, men det gick inte lång tid innan vi bestämde oss.

– Vi kallar henne för vår ”Rakel Spektakel Mirakel-bebis”, avslutar Ida.

Annons