En del av

Inred hallen hemma hos barnfamiljen – expertens bästa tips

24 mar, 2022 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
hall hemma hos familjen
Foto: Ikea
Fundera på just era behov som familj – och sätt förvaringen i barnhöjd. Lina Hurtig är inredningsexpert och mamma. Såhär tänker hon när hon inreder en hall för barnfamiljen!
Annons

Vilken förvaring ska man ha? Och finns det något sätt att slippa det där skokaoset?

Det är i hallen vi ofta fastnar under morgonrutinen. Det är där på golvet som lillknodden bryter ihop för att vantarna är fel. Och där ligger en gympapåse i ett hörn som visst aldrig blev uppackad.

Se också: 5 saker du vill veta om Marie Olsson Nylander

5 saker du vill veta om Marie Olsson NylanderBrand logo
5 saker du vill veta om Marie Olsson Nylander

Så hur ska man egentligen inreda hemmets första rum, hallen, för att få lite mer ordning och lugn i barnfamiljens hem?

Inred hall hos barnfamiljen – tänk på krokarna!

Vi ställde alla frågan till Lina Hurtig, som är en av experterna i tv-programmet Sortera upp ditt liv och till vardags jobbar som inredningsexpert på Ikea.

Annons

Hej Lina! Vilket är ditt bästa inredningstips i familjens hall?

– Hallen ger alltid ett första intryck och sätter på så vis stämningen när man kommer hem. Så jag tycker det är viktigt att tänka på vilka behov och ”problem” just ni har.

– Barn kan till exempel hänga upp sina kläder själv om finns det krokar i barnens höjd. Sätt barnets namn eller en bild vid kroken. Skoskåp är också en favorit! Och förvaring till småplagg är bra, lägg ner mössor och vantar och stäng lådan.

lina hurtig ikea
Lina Hurtig är mamma till två barn på 10 och 14 år och jobbar som expert på funktionella heminredningslösningar. Foto: Ikea

Okej, bra tips! Finns något mer "problem" som många har?

– Ja, om det finns en speciell plats att lägga nycklarna på så får du händerna fria. Det kan räcka med små saker för att underlätta livet i hallen.

Annons
pappa med son
I hallen behöver det ofta gå smidigt och snabbt, så fundera vilka behov ni har för att få ett bra flöde.
hall barnfamilj
Kom ihåg belysningen och sätt delar av förvaringen i barnens egen höjd, tipsar Lina. Foto: Ikea

Varför tycker du en av de viktigaste sakerna är att först fundera över sina egna behov?

–Att ha lösningar utifrån ens egna behov och familj skapar också förutsättningar att kunna hålla ordning, skulle jag säga. Alla bor olika, alla har olika rutiner, alla lever olika, men vad behöver just du och ditt hem för att underlätta vardagen? Att ställa den frågan kommer underlätta!

Annons

Förstår. Vilket är det vanligaste misstaget/feltänket vi gör när vi inreder familjens hall?

– Det går lite hand i hand med hela filosofin men det är nog att glömma fråga – vilka behov har just du? Vad har du för förvaring för att möta just dina egna behov?

– Jag har också märkt att bra belysning är en sak som många inte tänker på. I en hall bör det vara ljust, därför är en given fråga om din hallampa ger ett ordentligt ljus så att du hittar och ser det du behöver. Du kanske behöver fler lampor eller en lampa som är mer funktionell.

Foto: Ikea, TT

Annons