En del av

Johanna Bladh visar kvinnokroppen som den är – hyllas av sina följare

16 maj, 2023 
Hannah Bergroth
Johanna Bladh
I veckan lade influencern Johanna Bladh, 29, mamma till lilla Sigrid, upp en post för att påminna sina 100 000 följare om att allt inte är så som det ser ut på Instagram.
– Vi alla borde påminna oss varje dag om att vi är tillräckliga och att vi är värdefulla precis så som vi är, säger hon.
Annons

Småbarnsmamman Johanna Bladh, 29, är journalisten och Motherhood-profilen som på sitt omtyckta Instagram-konto SELF-LOVE FOR ALL GIRLS lyfter och hyllar kvinnokroppen precis som den är.

”Jag växte upp med att hata min kropp, och det vet jag att jag inte var ensam om att göra. Jag vill göra allt jag kan för att normalisera helt normala saker som hårväxt, celluliter och finnar” har hon sagt i en tidigare intervju med Motherhood.

9 peppande bilder och citat om mammakroppenBrand logo
9 peppande bilder och citat om mammakroppen

För ett par dagar sedan lade hon upp en bild där hon visar sin kropp i två olika vinklar, med olika kläder och ljussättning – som en påminnelse om att man ska sluta jämföra sig med det man ser i sitt flöde. Det tog inte länge innan kommentarerna rasslade in.

Många av Johannas följare känner sig dåliga och otillräckliga

Johanna berättar att hon varenda vecka får meddelanden från tjejer som skriver att de känner sig dåliga. Dåliga mammor, otillräckliga flickvänner, inte snygga eller vältränade nog. Och många gånger skriver de att det är för att de påverkas av att ”alla andra” är så perfekta.

Annons

– De ser bara snygga, lyckliga, duktiga människor i flödet och då är det så lätt att tro att alla andra är lyckade, medan de själva känner sig mänskliga och otillräckliga.

Johanna Bladh
-

Johanna Bladh håller dotter Sigrid i famnen
Johanna med dottern Sigrid.

Ålder: 29 år.

Familj: Sambo Gustav, Sigrid som föddes i september 2022 och hela min fantastiska lilla Instagram-familj!

Bor: Södermalm, Stockholm.

Gör: Jobbar med media.

Följ: @johanna.bladh

Genom att dela med sig av bilder vill Johanna påminna ALLA om att inget är som det ser ut på sociala medier, eftersom det är så lätt att glömma bort.

– Det var därför jag la ut två olika bilder på min kropp med bara minuters mellanrum, som ändå ser väldigt olika ut.

Både positiva och negativa kommentarer

Efter bara några minuter började kommentarerna rassla in. Många som tackade Johanna för att hon visar kroppen så som den faktiskt är.

Annons

Tack för att du tog upp detta ❤️., skriver en följare.

Jag tycker att du är otroligt modig och stark som visar hela dig. Det är så viktigt och du är en fantastisk förebild. I mina ögon är du otroligt vacker både inuti och utanpå ❤️. Hoppas du orkar fortsätta!!!, kommenterar en annan.

Du är en sån underbar och fantastisk individ Johanna. Dig ser jag upp till ❤️, skriver en till följare.

Men de fanns även några som inte alls höll med. Vad hade Johanna hoppats på att få för respons?

– Jag hoppades på att de tjejer som jämför sig med flödet skulle få en tankeställare att det är lätt att förändra en bild och att ljus, posering och kläder kan förändra ett utseende radikalt.

Hur känns det när du läser kommentarerna du fått?

– Det är såklart jättefint, men också sorgligt. Jag borde inte ens behöva lägga ut det här. Vi alla borde påminna oss varje dag om att vi är tillräckliga och att vi är värdefulla precis så som vi är – oavsett hur ”perfekta” och tillrättalagda alla andra är på sina bilder i sina flöden. Det gör mig så ledsen att sociala medier lurar oss att vi inte duger.

Johanna vill understryka att hennes post inte handlar om vad som är ”snyggt”, att det inte är något före- och efterbild.

– Det här inlägget lägger ingen värdering i hur någon ser ut, alla får se ut precis som de vill! Den här posten visar bara att det är lätt att förändra sitt utseende på bara några sekunder – och att man därför inte ska tro på allt man ser i flödet.

Foto: Privat

Annons