En del av

Säg hej till Julia Wiberg – ny bloggare på Motherhood

20 jul, 2021 
https://image.motherhood.se/image-7310473?imageId=7310473&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Emilie Josephson Dalhamn
Programledaren, youtubaren och barnboksförfattaren Julia Wiberg är Motherhoods nya bloggare. Här berättar hon om blogg-idoler och om sommarplanerna på hennes "bästa plats på jorden".
Annons
00-talets bloggstjärnor - nu och dåBrand logo
00-talets bloggstjärnor - nu och då

Nu presenterar Motherhood nästa bloggstjärna i det härliga gänget av skrivande mammor!

Julia Wiberg är den där härliga, bjussiga och roliga mamman vi gärna skulle ha som bästa polare och som våra barn älska att titta på i Djur med Julia. I sin blogg kommer hon skriva "ärligt och filterlöst" om småbarnslivet, om renovering av hennes drömmiga torp och dela ett och annat lyckat kakrecept!

Julia Wiberg – ny bloggare på Motherhood

Här kan du följa Julias blogg!

Varmt välkommen till Motherhood! Hur känns det att börja blogga för oss?

– Tack! Jag är så otroligt glad över att få blogga hos er. Jag är själv en slavisk läsare av Hejhejvardags, Nina Campionis och Asabeas blogg hos er så jag känner mig lite fnittrig över att själv få glida in Motherhood-gänget.

Annons

Vad kommer du blogga om?

– Filterlösa och ärliga inlägg om allt från småbarnsliv, renovering och kläder till recept, tips och dråpligheter.

Berätta lite för läsare som inte känner dig, vem är du?

– Jag är barnprogramledare, poddare, youtubare och författare som älskar djur, natur och att skapa saker åt barn. Jag är jättebra på att baka sockerkaka, jättedålig på att odla och berättar alltid lite för mycket om mig själv. Jag tycker det är jättekul att blogga och får tårar i ögonen när folk bemödar sig kommentera och vara så fina som bara mina bloggläsare kan vara.

Jag vill helst att barna ska glida ut i skogen varje dag och typ bli kompis med en älg...

Vad är det roligaste med att vara mamma?

– Det är jättekul att se saker ur barnens ögon. När man själv bara går rakt fram så ser de så mycket mer längst vägen. Det blir bara roligare ju äldre de blir. Norma är den roligaste människan jag vet att umgås med.

Och det jobbigaste?

– Att inte få tänka klart en tanke, att inte få göra det man vill när man vill … Och att inte få gå toaletten.

Annons

– När jag fick Norma så hade jag ambitioner att träffa kompisar och hitta på en massa saker ... Ambitionen i livet just nu är att få ta en dusch och bajsa ostört. På den nivån.

Julia Wiberg

Ålder: 30.

Gör: Barnprogramledare (Djur med Julia) och barnboksförfattare.

Familj: Norma, 2,5, Maj-Lis, 5 månader, Patrik, 40. Boston terriern Svante.

Bor: Hyreslägenhet i Stockholm och litet soldattorp vid sjön Hjälmaren

Följ: På bloggen och Instagram @julia.wiberg

Du är uppvuxen på en mindre ort, vad tycker du om att ha barn i storstan?

– Lite stressigt, svettigt och klingar inte råbra med min själ. Jag vill helst att barna ska glida ut i skogen varje dag och typ bli kompis med en älg. Men det är ju lite svårt i Stockholms innerstad. Fast som tur är är vi i vår stuga råofta så de får ju faktiskt båda världarna. Och ärligt talat, det är också lite coolt med streetsmarta stadsbarn.

Du är aktuell med en barnbok, berätta!

Världens coolaste djur - enligt Julia heter den och är en bok full av coola och roliga djurfakta. Jag är så glad över hur bra den blev! Den är verkligen underhållande, fartfylld och lärorik på ett kul sätt. Perfekt barnbok! Lovar!

Annons

Vad gör du i sommar och vad är det för drömmigt sommarställe vi ser i dina kanaler?

– Visst är det drömmigt? Min bästa plats på jorden. Det är ett gammalt soldattorp som vi renoverar och renoverar och donar på och det är så mysigt. Både Norma (min 2,5-åring) och Svante (min hund) blir som förvildade där och springer överlyckliga och smutsiga runt i trädgården från morgon till kväll. Jag kommer baka sockerkaka, ha picknick i trädgården, plocka bär i skogen och bada i Hjälmaren hela långa sommaren.

Här kan du läsa Julias blogg!

Foto: Instagram/julia.wiberg

Annons