Svenska kändisar som blivit förälder sent i livet

titioy, prins daniel och carina berg blev föräldrar sent i livet

Barn alltså. Vilken grej! Ett mirakel oavsett när i livet det händer.

Det kan finnas olika orsaker till att man väntar med att bilda familj. En separation, ekonomisk trygghet eller en framtidsdröm kan vara saker som påverkar. Men det finns inget rätt eller fel, det absolut viktigaste är att personen själv känner när det är rätt tid för att sätta ett nytt liv till världen.

Se också: Kändisarna som ska få barn 2022

Kändisarna som ska få barnbarn 2022
0:49

Efter reklamen: Kändisarna som ska få barnbarn 2022

(0:49)

Slå på ljud

Enligt STC var snittålder på mammorna som födde barn 2021, 31,6 år – bland alla föräldrar. Papporna var 34,3 år. Samtidigt som de äldre mammorna har ökat i både antal och andel i Sverige. År 1968 föddes 2 procent av barnen, av en mamma som fyllt 40 år. År 2021 hade det ökat till 5,5 procent. Här har vi plockat ut kända mammor och pappor som fått barn i den ålder – eller senare – i livet.

Svenska kändisar som fått barn sent i livet

Hannah Widell

Poddaren och medieprofilen Hannah Widell, 47, hade redan tre barn när hon träffade sin nuvarande man Philip Lindh. För snart ett år sedan delade de med sig av den fantastiska nyheten att Hannah var gravid med parets gemensamma barn.

I tidigare intervjuer har Hannah berättat att de faktiskt inte tog hjälp av IVF, vilket är väldigt vanligt att man gör efter 40.

”Nej, faktiskt inte! Det är ju ett mirakel det här som har hänt, haha! Vi bestämde oss för att leva livet och blev det så blev det, och det blev det, så det är ju väldigt härligt och lyxigt”, sade hon till Aftonbladet. Hösten 2021 föddes deras son Frank.

Hannah med mannen Philip

Hannah Widell och Philip Lindh gifte sig i augusti 2022.

Petra Mede

Skådespelaren och programledaren Petra Mede, 52, har valt att hålla privatlivet så gott som hemligt. Därför var det många som glatt överraskades av nyheten att 10-åriga dottern Adeline skulle få bli storasyster. Petra valde att berätta om graviditeten när hon var i sjätte månaden, och givetvis började de spekuleras om vem pappan var.

”Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet”, sade Petra Mede i TV4:s Nyhetsmorgon.

I augusti 2022 blev Petra tvåbarnsmamma och kan nu titulera sig mamma till två fina döttrar.

Petra Mede ärliga ord om att bli tvåbarnsmamma

Titiyo Jah

Att längta efter ett till barn och dessutom ha åldern emot sig kan vara riktigt jobbigt. Artisten Titiyo Jah, 55, har varit öppen med att hennes andra graviditet inte var enkel. Det var nämligen många försök innan hon äntligen blev gravid och 2017 fick föda sin andra dotter.

Titiyo själv var 50 år och Bibi kom till världen med hjälp av en äggdonation i Ryssland, som Titiyo berättat om i Tomas Andersson Wijs podcast Hundåren.

Titiyo har även dottern Femi som precis fyllt 30.

Titioy

Titiyo Jah.

Sofi Fahrman

Journalisten, författaren, poddaren och modeprofilen Sofi Fahrman, 43, berättade i april 2022 att hon och maken Filip Engelbert, 52, väntade sitt första gemensamma barn.

”Känner så mycket kärlek och tacksamhet”, skrev hon på Instagram då.

Bara några månader senare kom en liten pojke till världen, om än något för tidigt.

”Små fötter lämnar stora avtryck. För två veckor sedan kom vår kära son. Han valde att överraska sina föräldrar med en tidig entré. Sedan dess har vi fått uppleva svensk sjukvård när den är som bäst”, skrev hon i samband med sonens födsel.

Sofi har sedan tidigare dottern Lily, 8, och Filip har två barn sedan tidigare.

Carina Berg

En annan som varit öppen med sina drömmar om fler barn är programledaren Carina Berg, 44. Tillsammans med Kristian Luuk har Carina sonen Holger, men efter att hon träffade sin nuvarande man Erik började de drömma om att bilda en gemensam familj. Det krävdes många försök och tårar innan de äntligen fick sina efterlängtade barn. Sonen Otto föddes 2019 och dottern Juno 2021. Hon hade alltså passerat 40 när hon blev flerbarnsmamma.

Erik och Carina Berg

Småbarnsföräldrarna Erik och Carina Berg.

Camilla Läckberg

På Instagram är författaren Camilla Läckberg, 47, väldigt bjussig. Hon delar med sig av stort och smått – både när det gäller hennes karriär och privatliv.

Efter flera förhållanden som resulterat i tre barn, var Camilla ändå sugen på att få ett gemensamt tillsammans med sin man Simon Sköld. När Camilla var 41 fick de dottern Polly, som idag har hunnit fylla 6 år.

Camilla har sedan tidigare barnen Meja, Wille och Charlie.

Camilla Läckberg om sin uppfostran: ”Kör så hårt med mina barn”

Carolina Gynning

Att få ett barn var en resa som inte alls var så enkel som medieprofilen och konstnären Carolina Gynning, 43, och pojkvännen Viktor Philipson hade hoppats på. Trots att hon tidigare haft lätt att bli gravid, verkade den här gången vara lite svårare. För tidningen amelia berättade Carolina om missfallet.

– Jag var så fruktansvärt ledsen efter missfallet, och det var Viktor också, har hon sagt till tidningen amelia.

Men i juni 2021 blev de äntligen föräldrar till en liten flicka.

– Välkommen till världen Vilda Aurora Gisela Philipson Gynning. Vi mår bra och vi är lyckligast i världen. Älskar dig, skrev Carolina på Instagram när dottern föddes.

Carolina Gynning har två barn sedan tidigare, döttrarna Alicia och Adele.

Carolina Gynning med alla döttrar

Carolina Gynning med döttrarna Alicia, Adele och Vilda.

Svenska kändisar som blivit pappor sent i livet

Tommy Nilsson

I maj 2022 blev artisten Tommy Nilsson, 62, pappa för sjätte gången. Tillsammans med sambon och musikalartisten Linda Olsson har han alltså nu två barn, den nyfödda dottern och sonen Tim, som föddes 2011.

Tommy har tidigare barnen Linn och Isak tillsammans med Malin Berghagen samt Angelica och Kalle från två tidigare relationer.

Tommy Nilsson om att vara nybliven pappa och gammelmorfar samtidigt: ”Knasigt”

Prins Daniel

För tio år sedan blev Prins Daniel, 48, och Kronprinsessan Victoria, 45, föräldrar för första gången. Prinsessan Estelle var det första barnbarnet som kom på besök Drottningholm och kungafamiljen.

Fyra år senare, när prinsparet hade hunnit fylla 40, föddes en lillebror som fick namnet Oscar.

Prinsparet

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden.

Stellan Skarsgård

Skådespelaren Stellan Skarsgård, 71, är en riktig familjefar och kan räkna till hela åtta barn. Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Eija och Valter, som Stellan har tillsammans läkaren My Skarsgård är idag vuxna och börjar bilda sina egna familjer.

De två yngre barnen, Ossian, 13, och Kolbjörn, som precis fyllde 10, fick Stellan tillsammans med Megan Everett Skarsgård – efter att han passerat 65.

Alida Morberg och Bill Skarsgård väntar sitt andra barn – första orden

Tommy Körberg

Artisten Tommy Körberg, snart 73, har tre barn. Sönerna Anton och Erlend från tidigare förhållanden samt dottern Elvira som gjorde honom till pappa när han var 61 år.

– Det är pappas flicka på alla vis. Hon lindar mig kring lillfingret som ingenting, jag har inte en suck, har han berättat för nöjestidningen Hänt.

Tommy Körberg med frun

Tommy Körberg med frun Ann-Charlotte Nilsson.

Hasse Aro

Även programledaren Hasse Aro, 64, har fått barn i olika skeden i livet. Han har sedan tidigare de vuxna barnen Max och Emilia samt tonåringen Elsa. 2015 påbörjades kull nummer två när han fick sonen Lorentz tillsammans med sin fru Anna Aro Ring. Fem år senare fick paret en dotter som döptes till Leonie.

Källa: STC, amelia, Aftonbladet, Hänt, tv4

Foto: TT

Mer läsning för dig
Joni, Tuulikki – och 6 andra finska namn svenska kändismammor gett sina barn
10 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla
8 svenska kändisar som berättat om sina förlossningar

Utvald läsning