En del av

Klara Doktorow har blivit mamma för tredje gången

02 mar, 2022 
AvElin Jonsson
Klara Doktorow har gett liv till sitt tredje barn.
Den älskvärda gotländskan Klara Doktorow har gett liv till sitt tredje barn.
Nu berättar hon om lyckan, dotterns namn och om den tuffa förlossningen.
Annons
8 andra graviditeter som broke the internet à la RihannaBrand logo
8 andra graviditeter som broke the internet à la Rihanna

Radio tillika ELLE-profilen Klara Doktorow, 36, har fått sitt tredje barn! Den glada nyheten delar hon på sina sociala medier tillsammans med en bild på sig själv och maken Kjell som håller i det lilla nytillskottet. Dock låter hon följarna veta att förlossningen inte passerade utan dramatik, och att det hela inte gick helt så som det skulle.

”Den här berättelsen behöver nog lite tid, just nu är jag panghög på alla droger i systemet i och med att det gick lite för vilt till alltsammans. Men allt det där kommer lösa sig vad det lider, för nu är hon här. Och jag är så tacksam för BB Huddinge som räddade mig på så många sätt i natt. Och Kjell, min Kjell.”

Klara Doktorow avslöjar dotterns namn

Vidare i inlägget avslöjar hon den lilla dotterns namn, och förklaringen bakom namnen. ”Säg hej till Poppy Rita Josefina Doktorow”, skriver hon.

Annons

”Poppy mest för att det är festligt och fint med efternamnet, plus att ingen blomma klår en gotländsk vallmo. Rita efter hennes farmor Rita som hon aldrig kommer få träffa men som jag vet går bredvid oss varje dag ändå. Josefina efter min kusin Josefin som jag för evigt bär med mig i minnet som en solig eftermiddag på Stora Torget i Visby, med den största glass jag sett. Ungefär dit räcker känslorna idag. Jag exploderar och läker ihop, om och om igen. Vi hörs!”

Dottern blir Klara Doktorows tredje barn

Klara Doktorow som vi känner igen som den härliga gotlänningen i populära podden Trettio Plus Trevar och författaren bakom Relationsbibeln: För er som vill hålla ihop länge, hade tidigare en relation programledaren David Sundin, 45. Tillsammans har de dottern Betty, 9.

Nyfödda dottern Poppy blir Klaras och maken Kjells andra gemensamma barn då de sedan tidigare också har tvåårige Sam. Men de som följt Klara Doktorow de senaste åren har förstått att resan till graviditet inte gått som på räls. Vid en tidpunkt fick Klara Doktorow helt enkelt landa i, och acceptera att det inte skulle bli något tredje barn.

Annons

Klara Doktorow tuffa gravidresa

– Jag hade inte erfarenhet av det där alls först. Betty blev till med spiral, hon hade den i handen när hon föddes. Sam blev till genom petting (så sjukt! Skydda er ungdomar!). Men sen försökte vi i ett år och det gick liksom inte. Och då gav jag faktiskt upp, för jag orkade inte med att hålla andan varje gång jag tittade ner i toaletten dagarna runt mens.

– Det var en sådan djupt rotad besvikelse varje gång mensen kom, och jag började avsky min kropp för att den inte fattade vad den skulle göra. I maj i år bestämde vi oss för att testa igen och då gick det på första försöket, förklarade Klara i en intervju med Motherhood för ett par månader sedan.

Klara Doktorow fotograferad för Bokmässan 2020.

Foto: TT/Instagram

Annons