En del av

Lena Endres önskan om fler barn: “Har alltid sett mig som en som har fem”

22 maj, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Lena Endre med sina barn
Lena Endre är mamma till två barn, men hade gärna sett att hon hade tre till.
Annons
8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

I mitten av 1980-talet blev Lena Endre och skådespelarkollegan Thomas Hansson ett par. Under sina 13 år ihop fick de två barn: dottern Rosanna som föddes 1990 och sonen Edvin som kom till världen 1994.

När Lena Endre gästade det nu nedlagda Skavlan på SVT 2009 berättade skådespelaren att hon ångrar att hon inte skaffade fler barn.

“Jag har alltid sett mig som en som har fem barn”

Det står hon fast vid än i dag, men till Aftonbladet säger hon samtidigt att det löste sig bra ändå.

– Jag har alltid sett mig som en som har fem barn. Nu har jag nästan det, Martin har tre barn så det blir fem och vi funkar väldigt bra tillsammans, säger Lena Endre till tidningen.

Lena Endre och Martin Wickström har ett boende i Antibes, där de också gifte sig.

Barnen är i dag vuxna, vilket gör att parets relation är mer harmoniskt än vad det hade kunnat vara om de hade småbarn runt om sig.

Annons

– Ja, det var tur att jag var gammal när vi träffades så det var för sent. Vi lever som tonåringar och det är underbart. Småbarnsåren är något som nöter ned alla förhållanden, man får inte sova, man är dödstrött och man är mitt i karriären. Det är så mycket som man ska få ihop.

Så träffades Lena Endre och maken Martin Wickström

Det var 2016 som hon och konstnären Martin Wickström gifte dig i Antibes på den franska sydkusten. Till Aftonbladet berättar hon om hur det gick till när de fick upp ögonen för varandra, och var det första mötet ägde rum.

– På Sturehof. Vi är ett stort gäng som träffas på fredagar klockan ett och käkar lunch. Där var Martin och vi började prata. Vi sågs vid ytterligare en lunch och fortsatte prata. Sedan var det en väninna som hade sett en film om medelålders par i Sydamerika som dejtade. Vi började skoja om den då han också var skild. Sedan gick vi och såg den där filmen, efteråt gick vi på restaurang och käkade och pratade i sex timmar. Det tog några månader och sedan blev vi ett par, säger Lena Endre.

5 saker barnvakten stör sig på att föräldrar görBrand logo
5 saker barnvakten stör sig på att föräldrar gör

Foto: TT

Annons