En del av

Linnéa Holm om mammalivet och podden Surret med Hanapee

11 nov, 2021 
https://image.motherhood.se/Lovisa_byline.jpg.jpg?imageId=538804&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Lovisa Svedlund
Ingen har missat att bloggaren och mamman Hanna ”Hanapee” Persson startat nya podden Surret. Så nu måste vi ju få lära känna poddpartern Linnéa Holm lite bättre. Motherhood tog ett snack!
Annons

Hittills känner vi mest igen Linnéa Holm från Baaam-bloggaren och mamman Hanna ”Hanapee” Perssons. För trogna Hanapee-läsare har Linnéa varit den coola vännen och tjejen i Toronto som hjärtskärande nog drabbades av bröstcancer mitt i sin graviditet.

Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på det sätt de vill

Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de vill
Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de vill

Nu är Linnéa hemflyttad till Sverige med pojkvännen Johan och dottern Florens, 2,5. Tillsammans med Hanna har hon startat podden Surret, en klassisk snackpodd om relationer, stil och föräldraskap.

Men vem är Linnéa egentligen? Motherhood tog ett snack för att lära känna henne lite bättre.

Hej Linnéa! Hur mår du idag?

– Toppen, tackar som frågar.

Ska vi kalla dig Linnéa eller är det Nea som gäller?

Annons

– Alla som tycker om mig säger Nea så….

Haha, bra att veta. Då blir det Nea! Berätta, vad gör du just nu?

– Jag kom precis hem från en tio dagar lång semester utan barn i Mexico så är tröttare än någonsin.

Nea Holm
-

Familj: Johan 34 år och Florens snart 2,5 år

Bor: Täby, Stockholm

Gör: Pluggar och poddar

Tittar på/lyssnar på/läser just nu: Tittar på succession/lyssnar på Fred again../ Läser Tills alla dör av Diamant Salihu

Följ: @neaholm

Kan tänka mig! Men du, grattis till din och Hannas nya podd, vad kul att vi får höra mer av dig. För alla som inte har koll på dig, vem är du?

– Taaaack, det känns så himla roligt att få göra detta med sin bästa vän. Jag är en nyligen fyllda 35-åring som pluggar vårdadministration, poddar och försöker vara en god mor och partner med blandade resultat.

Hur är en vanlig dag för dig när du inte är i Mexico?

– Just nu så känner jag mig som en lat person som aldrig får lata sig. Jag är en sån som kan ligga på sofflocket i timmar och göra absolut ingenting men nuförtiden får jag aldrig göra det. Livspusslet is REAL.

Linnéa med familj är nyligen hemflyttade från Kandada till Sverige och Täby. Dottern Florens är 2,5 år.

Det låter som livet med en 2,5-åring! Hur har mammaskapet varit för dig hittills?

– Linjärt har det inte varit iallafall, mammaskapet. Första året kände jag mig ofta som en jättebra mamma, mellan 1-2 år kände jag mig ofta som en usel mamma och nu känner jag mig oftast som en bra mamma igen. Under perioder när min dotter inte varit så nöjd har jag haft det väldigt lätt lägga det på min prestation som mamma.

Annons

– Jag älskar kontrasterna som kom med min dotter, från att jag sliter mitt hår av frustration jag inte visste jag kunde känna, till att det känns som att mitt hjärta ska explodera av kärlek när hon sträcker ut sin lilla hand och klappar min kind. Att jag uppskattar nya saker, typ åka buss själv utan att någon vrålar i mitt öra och att jubla med min partner över en lyckad bajsblöja.

Du fick fruktansvärt nog bröstcancer under din graviditet. Hur har sjukdomen förändrat dig som person? Förändrade det vem du blev som mamma, tror du?

– Sjukdomen har gjort mig modig och obrydd. Min tilltro till vad jag klarar av har vuxit och jag tycker om mig själv mycket mer än tidigare. Hur det förändrade hur jag blev som mamma är en svårare fråga som jag själv fortfarande håller på att reda ut.

I nya podden berättar Nea mer om hur det var när hon fick bröstcancer under sin graviditet.

Hur mår du och din kropp idag?

– Jag känner mig väldigt tacksam över hur min kropp har återhämtat sig och kommer aldrig tänka en ond tanke om den igen. Jag äter mediciner för att minska risken för återfall och har en mindre operation inbokad nu i november men allt sådant känns som en baggis efter allt jag gått igenom. Rädslan för återfall är ständigt närvarande men jag känner oftast att min optimism vinner över rädslan.

Annons

Så fint att ni kommer prata både om det tunga och roliga med livet i nya podden. Nu blir det tvära kast även här. Vi har förstått att du har ett sant stilintresse! Hur vill du se ut i höst?

– Trodde aldrig du skulle fråga. Just nu är jag inspirerad av allt jag ser när jag googlar "Princess Diana casual outfits”. Jag vill ha jeans instoppat i höga stövlar, collegetröja och kavaj. Kanske en keps också, ser dock ut som ett fån i det så vi får se.

Du och din familj har bott i Toronto. Vad har du tagit med dig från den kulturen och staden?

– Jag älskar exakt allt med Toronto och jag hoppas att jag har fått med mig lite av öppenheten, nyfikenheten och toleransen inför andra människor som jag upplevde där borta.

Vad vill du att det närmsta året ska innehålla för dig?

– Att jag ska få vara frisk och att jag ska få ta igen massa missad tid tillsammans med familj och vänner.

Foto: Privat

Annons
Innehåller reklamlänkar