En del av

Gå på nöjespark sommar 2021 – måste man boka och köa?

19 maj, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
liseberg röna lund 2021
Ska ni gå på Liseberg eller Gröna Lund med familjen i sommar? Vi svarar på när bokningen öppnar, hur kösystemet funkar och allt annat du vill veta!
Annons
8 härliga hemestertipsBrand logo
8 härliga hemestertips

Äntligen kom det roliga beskedet: Nöjesparkerna kommer att få öppna sommaren 2021. Lättningen i restriktioner som gör att öppningen kan ske för Gröna Lund, Liseberg och flera andra parker, gör dock fortfarande att en del specialregler kommer gälla på dessa nöjesfält.

Från första juni kommer nöjesparker nämligen få ta in 1 besökare per 20 kvadratmeter yta. I praktiken betyder det att parkerna som öppnar får göra det med mycket färre besökare.

Det ska du tänka på när nöjesparkerna öppnar

Liseberg har tidigare kunnat släppa in 50 000 tivolibesökare på en dag, men nu kommer antalet att ligga på omkring 5 000 - 6 000.

Det du ska tänka på om du vill besöka en nöjespark i sommar är därför att verkligen ligga på så snart biljetterna släpps. För parkerna räknar med rusning.

Annons

– När vi väl får ett öppningsbesked och släpper biljetterna så gäller det att man håller utkik och bokar, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts som äger Kolmården, Gröna Lund, Furuvik och Skara Sommarland till Aftonbladet.

Då öppnar bokningen på Liseberg och Gröna Lund

Från Liseberg kan du till exempel få mejl genom den här länken, så fort de släpper biljetterna. Själva parken öppnar 3 juni.

Gröna Lund öppnar 2 juni. Biljetter kan du börja boka i vecka 20 här.

Liseberg 2021: Blir det trångt och köar man?

Nöjesparkerna har också genomfört en rad olika åtgärder för att kunna öppna. Liseberg kommer till exempel ha ett system där man som besökare kan ställa sig i kö till attraktioner via en app, för att slippa trängsel i vanlig kö. När det är din tur får du en notifikation att komma till attraktionen.

– Med 5 000 gäster, för dem som kommer in, kommer det upplevas som ett väldigt exklusivt besök, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg till Aftonbladet.

Annons

Han säger också till tidningen att det kommer kännas väldigt luftigt i parken med det för parken förhållandevis lilla antalet besökare.

Gröna Lund 2021: Så funkar öppning i covid

På Gröna Lund har man också gjort flera saker för att minska risken för smittspridning. Givetvis kommer man också här behöva förhålla sig till maxgränsen på antalet personer per yta.

Dessutom har parken förberett för att man ska kunna förboka biljetter och gå in under en kort 20-minutersslott. Du kommer också kunna boka olika typer av köplatser till attraktioner i förväg och kan beställa mat via en app.

En nyhet för i år är också att du får ett så kallat Jetpass när du köper inträde. Du behöver därmed inget åkband, utan får automatiskt åka alla attraktioner om du köper en inträdesbiljett. I passet kommer också ingå att du kan boka dig på en speciell expresskö till attraktioner.

Här kan du läsa mer om öppningen för nöjesparker och djurparker i sommar:

Foto: TT

Annons