En del av

Nöjesparker och djurparker i Sverige 2021 öppna i sommar under corona

29 apr, 2021 
Lovisa Svedlund
nöjsespark öppet 2021
Berg-och-dalbanor, vattenrutschbanor och gulliga djur. Vill ni göra ett riktigt äventyr i vår eller sommar? Här här listar vi nöjesparker, djurparker, vattenland och andra upplevelseplatser som håller öppet våren och sommaren 2021.
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

Det blir en speciell vår och sommar även i år. Coronapandemin gör att vi måste tänka lite annorlunda kring vår semester och lediga tid. Till exempel är det fortfarande osäkert hur vi kommer kunna resa i sommar.

Men – allt är verkligen inte stängt! Nu har flera stora turistattraktioner lärt sig att anpassa sina verksamheter och kan ha öppet samtidigt som de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här listar vi svenska nöjesparker, vattenland, djurparker och andra roliga utflyktsmål och aktiviteter för familjen som håller öppet som vanligt våren och sommaren 2021.

berg och dalbana
Flera nöjesparker har redan kommunicerat sina öppningsdatum för säsongen.

14 öppna nöjesparker, djurparker och vattenland i Sverige

Detta är vad som gäller just nu, men eftersom coronaläget kan ändras snabbt är det bra att hålla koll på respektive upplevelseplats hemsida. Läs på om ditt besök innan ni åker – ibland behöver man till exempel boka biljett eller tid i förväg.

Annons

1. Skansen, Stockholm

Stor djurpark och fina gammeldags miljöer… mitt på Djurgården i Stockholm! Skansen håller öppet med begränsat antal besökare i parken!

2. Gröna Lund, Stockholm

Berg-och-dalbanor som får det att kittla i magen, sockervadd och lottohjul. Gröna Lund i Stockholm planerar att hålla öppet i sommar från och med 2 juni, med förbokningsbara biljetter som går att börja köpa i vecka 20.

3. Liseberg, Göteborg

Från Liseberg kan du till exempel få mejl genom den här länken, så fort de släpper biljetterna. Själva parken öppnar 3 juni med ett antal restriktioner kring antal besökare i parken bland annat.

4. High Chaparral, Småland

Äventyr i Vilda Västern! High Chaparral i Kulltorp, Småland, håller preliminärt öppet från mitten av maj. Parken har gjort en rad åtgärder för att göra det säkert ur smittosynpunkt.

Annons

5. Kneippbyn, Gotland

Äventyrsbad, glassande vid poolkanten och det riktiga villa villerkulla huset! Kneippbyn på Gotland skriver på sin hemsida att de preliminärt öppnar den 28 maj 2021.

6. Skara sommarland, Västergötland

Badland och nöjespark – det bästa av två världar. Skara sommarland planerar att hålla öppet från och med 5 juni 2021. Parken kommer släppa in ett begränsat antal gäster.

7. Kolmårdens djurpark, Östergötland

Utomhusparken med över 60 djurarter är i nuläget planerad att hålla öppet i sommar. Du kan förboka besök och parken släpper in ett begränsat antal gäster.

8. Astrid Lindgrens värld, Småland

Känns dig som Nils Karlsson Pyssling och upplev alla karaktärer från Astrid Lindgrens sagor. I Vimmerby, Småland, planerar Astrid Lindgrens värld att slå upp portarna den 28 maj. Du får välja dag för sitt besök på hemsidan.

9. Nordens Ark, Bohuslän

nordens ark

Upplev alla de nordiska djuren i häftig utomhusmiljö. Nordens Ark håller öppet med ett begränsat antal besökare och förbokningsbara biljetter.

Annons

10. Furuvik, Gästrikland

Någon timme öster om Gävle hittar ni parken Furuvik. Parken planerar att öppna 13 maj 2021 och du kan förboka biljetter.

11. Parken Zoo Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna har som plan att slå upp portarna 13 maj 2021. Du kan redan nu förboka biljetter.

12. Orsa rovdjurspark, Dalarna

Varg, Lodjur och persisk leopard. Orsa rovdjurspark har öppet och du kan förboka biljetter på hemsidan.

13. Boda borg, flera plaster

Boda borgs kluriga upplevelsehus finns i Karlskoga, Karlskrona, Oxelösund, Skellefteå, Sävsjö, Torpshammar och Östersund i Sverige. Här går du med en liten grupp runt i olika rum och ska lösa kluriga uppgifter för att komma vidare. Boda borg håller öppet men med coronaanpassningar i lokalerna.

14. Leos lekland, flera platser

Rutschkanor och hoppborgar. Leos lekland finns på flera platser i Sverige och håller öppet med begränsat antal besökare.

Foto: TT, Nordens Ark/Erik Edvardsson

Annons