Nöjesparker och djurparker öppna vår och sommar 2021 – under corona

nöjsespark öppet 2021

Berg-och-dalbanor, vattenrutschbanor och gulliga djur. Vill ni göra ett riktigt äventyr i vår eller sommar? Här här listar vi nöjesparker, djurparker, vattenland och andra upplevelseplatser som håller öppet våren och sommaren 2021.

Det blir en speciell vår och sommar även i år. Coronapandemin gör att vi måste tänka lite annorlunda kring vår semester och lediga tid. Till exempel är det fortfarande osäkert hur vi kommer kunna resa i sommar.

Men – allt är verkligen inte stängt! Nu har flera stora turistattraktioner lärt sig att anpassa sina verksamheter och kan ha öppet samtidigt som de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här listar vi svenska nöjesparker, vattenland, djurparker och andra roliga utflyktsmål för familjen som håller öppet som vanligt våren och sommaren 2021.

berg och dalbana

Flera nöjesparker har redan kommunicerat sina öppningsdatum för säsongen.

14 nöjesfält, djurparker och vattenland som ska ha öppet

Detta är vad som gäller just nu, men eftersom coronaläget kan ändras snabbt är det bra att hålla koll på respektive upplevelseplats hemsida. Läs på om ditt besök innan ni åker – ibland behöver man till exempel boka biljett eller tid i förväg.

1. Skansen, Stockholm

Stor djurpark och fina gammeldags miljöer… mitt på Djurgården i Stockholm! Skansen håller öppet med begränsat antal besökare i parken!

2. Gröna Lund, Stockholm (öppningsdatum kommer senare)

Berg-och-dalbanor som får det att kittla i magen, sockervadd och lottohjul. Gröna Lund i Stockholm planerar att hålla öppet i sommar med förbokningsbara biljetter.

3. Liseberg, Göteborg (öppningsdatum kommer senare)

Liseberg inväntar också riktlinjer från Folkhälsomyndigheten om hur och när de får öppna. Så snart de vet mer berättar nöjesparken på sin hemsida om när de öppnar, så håll dig uppdaterad!

4. High Chaparral, Småland

Äventyr i Vilda Västern! High Chaparral i Kulltorp, Småland, håller preliminärt öppet från mitten av maj. Parken har gjort en rad åtgärder för att göra det säkert ur smittosynpunkt.

5. Kneippbyn, Gotland

Äventyrsbad, glassande vid poolkanten och det riktiga villa villerkulla huset! Kneippbyn på Gotland skriver på sin hemsida att de preliminärt öppnar den 28 maj 2021.

6. Skara sommarland, Västergötland

Badland och nöjespark – det bästa av två världar. Skara sommarland planerar att hålla öppet från och med 5 juni 2021. Parken kommer släppa in ett begränsat antal gäster.

7. Kolmårdens djurpark, Östergötland

Utomhusparken med över 60 djurarter är i nuläget planerad att hålla öppet i sommar. Du kan förboka besök och parken släpper in ett begränsat antal gäster.

8. Astrid Lindgrens värld, Småland

Känns dig som Nils Karlsson Pyssling och upplev alla karaktärer från Astrid Lindgrens sagor. I Vimmerby, Småland, planerar Astrid Lindgrens värld att slå upp portarna den 28 maj. Du får välja dag för sitt besök på hemsidan.

9. Nordens Ark, Bohuslän

nordens ark

Upplev alla de nordiska djuren i häftig utomhusmiljö. Nordens Ark håller öppet med ett begränsat antal besökare och förbokningsbara biljetter.

10. Furuvik, Gästrikland

Någon timme öster om Gävle hittar ni parken Furuvik. Parken planerar att öppna 13 maj 2021 och du kan förboka biljetter.

11. Parken Zoo Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna har som plan att slå upp portarna 13 maj 2021. Du kan redan nu förboka biljetter.

12. Orsa rovdjurspark, Dalarna

Varg, Lodjur och persisk leopard. Orsa rovdjurspark har öppet och du kan förboka biljetter på hemsidan.

13. Boda borg, flera plaster

Boda borgs kluriga upplevelsehus finns i Karlskoga, Karlskrona, Oxelösund, Skellefteå, Sävsjö, Torpshammar och Östersund i Sverige. Här går du med en liten grupp runt i olika rum och ska lösa kluriga uppgifter för att komma vidare. Boda borg håller öppet men med coronaanpassningar i lokalerna.

14. Leos lekland, flera platser

Rutschkanor och hoppborgar. Leos lekland finns på flera platser i Sverige och håller öppet med begränsat antal besökare.

Foto: TT, Nordens Ark/Erik Edvardsson

Semester med tonåringar och tweenies – 13 saker att hitta på i sommar

21 populära museer som är öppna vår och sommar 2021

Astrid Lindgren – 12 museum och inspelningsplatser att besöka