Lotta Engbergs barn har vuxit upp – så ser döttrarna ut idag

lotta engberg

Country- och dansbandssångerska Lotta Engberg, 57, är inte bara en artist som medverkat i Melodifestivalen flertal gånger, hon har dessutom programlett hela 11 säsonger av TV4:s Lotta på Liseberg och även några år av Bingolotto. Detta gör henne till ett välkänt ansikte för det svenska folket som kunnat följa henne i offentligheten sedan många år tillbaka.

Till en början startade hennes karriär som bakgrundssångerska åt andra artister. Bland annat sjöng hon bakom Herreys för Sverige i Eurovision Song Contest 1984. Detta visade sig inte vara den sista gången som schlagerdrottningen sjöng i musiktävlingen. Totalt har hon nämligen deltagit i Melodifestivalen sju gånger och vann 1987 med bidraget Fyra Bugg & en Coca Cola. Sedan dess har framgångarna varit många.

Video: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg
1:06

Efter reklamen: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

(1:06)

Slå på ljud

Familjelivet genom åren

Efter uppträdandet i Eurovison Song Contest 1984 gick det även strålande för Lotta i kärlekslivet. Året därpå gifte hon sig nämligen med saxofonisten Anders Engberg, 68, och paret fick tillsammans de två döttrarna Malin Engberg, 33, och Amanda Engberg, 31. Lotta och Anders beslutade sig sedan att gå skilda vägar år 1994, men strax därefter fann Lotta kärleken igen, denna gång i sin manager, Patrik Ehlersson, 56. Men inte heller denna relation varade för evigt, paret beslutade sig nämligen för att skiljas 2015 efter att ha varit gifta i 16 år.

Lotta Engberg och döttrarna
Lotta Engberg och familjen hemma i sin soffa år 1989. Foto: Roger Tillberg/TT

Barnbarnen förbättrade relationen

Efter relationens slut flyttade Lotta till sitt egna hus utanför Göteborg, där hon idag lever som singel. Döttrarna Malin och Amanda som ofta syntes vid artistens sida har nu även de vuxit upp och dessutom skaffat sig egna barn. Inom loppet av två år blev Lotta mormor hela fem gånger om. Att döttrarna själva kom att bli mammor var något som Lotta ansåg förbättrade deras relation ytterligare.

– Det är ganska otroligt egentligen och väldigt roligt. Jag är både stolt och glad och allt detta har fört mig ännu närmare mina två döttrar, har Lotta tidigare berättat för tidningen Hemtrevligt.

15 omtyckta namn från svenska tv-serier vi älskat – kommer du ihåg dem?

Det skilde bara 18 dagar emellan att Malin och Amanda fick sina första barn och idag har Lotta totalt sex stycken barnbarn.

Amanda Engberg och Malin Engberg
Patrik Ehrlersson med Amanda Engberg och Malin Engberg 1999. Foto: Cecilia Liljeton/TT

Så ser Malin och Amanda ut idag

Både Malin och Amanda valde att leva sina liv utanför offentligheten. Trots att deras mamma ofta syns på TV och att deras pappa är en känd musiker, är det inte ofta som man får se hur döttrarna ser ut idag. Men när Lotta medverkade i Let’s dance 2014, fanns de båda på plats i publiken för att heja på sin mamma och Malin är minst sagt en kopia av sin mamma.

Malin och Amanda Engberg.
Malin och Amanda Engberg med sina bebisar på plats i Let’s dance-publiken. Foto: Karin Törnblom/TT
Lotta Engberg och dottern Malin
Lotta Engberg och dottern Malin Engberg 2011. Foto: Anders Ylander/TT

Foto: Cornelia Nordström/TT, Anders Ylander/TT

Mer läsning för dig
”Lill-Babs” fick 9 barnbarn – här är de i dag
Språkquiz – klarar du de gamla orden?
Penny Parnevik svar om flyttplanen tillbaka till USA

Utvald läsning