En del av

Maja Nilsson Lindelöf om inbrottet och småbarnslivet i England

11 mar, 2022 
AvHannah Bergroth
Maja Nilsson Lindelöf med sonen Francis
Med över 240 000 följare på Instagram och en välbesökt blogg är småbarnsmamman Maja Nilsson Lindelöf ett känt ansikte. I en intervju med Motherhood berättar hon om vardagslivet i England, drömmarna om fler barn och hur hon gått vidare efter det fruktansvärda inbrottet.
Annons

Då och då tar ett snack med härlig morsa som bjussar på mammalivet och föräldraskapet precis som det är. Häng med in vardagen hemma hos tvåbarnsmamman och färgstarka digitala kreatören Maja Nilsson Lindelöf.

Se också: Det här är artikelserien Ett snack med

Artikelserien "Ett snack med"Brand logo
Artikelserien "Ett snack med"

Hon är småbarnsmamman som inspirerar över 240 000 följare på Instagram. Hon delar med sig av allt från familjelivet i England till entreprenörskap och inspiration inom mode, skönhet och inredning. Nu är ELLE-profilen Maja Nilsson Lindelöf aktuell med en kollektion för barnklädesmärket Kuling. Motherhood passade på att ta ett snack med Maja om hur livet ser ut just nu.

Maja Nilsson Lindelöf om föräldraskapet, småbarnstiden och livet efter inbrottet

Hej Maja! Hur mår du idag?

Annons

– Hej! Jättebra tack! Jag kom precis in från en skogspromenad med båda barnen i solen. Jag njuter verkligen av lugnet här i England nu och utanför kan man höra fågelkvitter såhär års.

Vad härligt. Hur skulle du beskriva den senaste tiden?

– Hektiskt och kaotisk! Däremot har jag haft en månad här i England nu i lugn och ro och jag känner att jag har hittat tillbaka till min harmoni och min vardag som jag tycker väldigt mycket om. Jag gillar vardag, och rutiner.

Maja Nilsson Lindelöf
x

Maja Nilsson Lindelöf

Ålder: 28 år.

Familj: Mannen Victor och sönerna Ted Louise, 3 år, och Francis, fem månader.

Bor: Manchester, England.

Gör: Designer, influencer och bloggare på ELLE.

Aktuell med: Kollektion tillsammans med Kuling.

Följ: @majanilssonlindelof

För några veckor skrev du ett långt blogginlägg där du berättade om det fruktansvärda inbrottet. Hur mår du och familjen idag?

– Vi mår bra! Det var väldigt jobbiga veckor direkt efter att det hände, men det har gått bra trots allt. Jag bestämde mig nästan direkt för att ta kontroll över situationen och inte övertänka detaljer eller kvällen för mycket. Jag tror att det har gjort att jag ändå mår helt okej nu och inte känner mig så otrygg eller känslig som då. Det var en traumatisk händelse men det kan inte få definiera mitt mående eller hur jag trivs i mitt egna hem.

Annons

Vad skönt att höra. Skulle du säga att du känner dig trygg nu?

– Ja, väldigt trygg! Vi har även gjort en hel del åtgärder och har bland annat en vakt utanför huset dygnet runt. Det gör att jag kan slappna av. Jag är mer noggrann med all säkerhet nu, det gör att jag känner mig trygg trots allt.

Finns det något du kan ta med dig från händelsen? Lärde du dig något nytt om dig själv?

– Att jag är en väldigt stark mamma! Jag är stolt över hur jag hanterade situationen både under och efter. Jag tar även med mig att det är okej att bryta ihop, men att mycket handlar om inställning.

Maja med bebisen Frances i famnen
Maja trivs med att vara mamma – och drömmer om flera barn. Foto: Privat

Sant! Hur skulle du säga att det är att vara förälder?

– Jag älskar att vara mamma! Det är väldigt roligt och man skrattar mycket mer än innan, antingen åt eller med sina barn. Visst, det är väldigt krävande ibland, men det har gjort att jag har fått ett väldigt bra tålamod som jag inte hade innan. Att vara föräldrar är verkligen fantastiskt och man vet aldrig vilka nya roliga faser som ligger runt hörnet, jag säger alltid att jag älskar varje ålder.

Annons

Vad underbart. Vad tycker du är det bästa med att vara förälder?

– Det måste nog vara att man får ett nytt perspektiv på vad som faktiskt är viktigt. Jag är mycket mer i nuet och är så tillfreds med livet. Och det är tack vare mina barn. Jag behöver liksom ingenting annat så länge jag har dem och det är härligt att känna så, att vara tillfreds.

Och det svåraste?

– Det måste vara bristen på egentid. Jag är en person som ibland behöver vara helt ensam för att bara få andas och ladda om. Det är ju inte så ofta man får just de stunderna med två småbarn och en man som är iväg en hel del. Men sen hittar man ju sina sätt.

Vad är ditt sätt?

– Jag kan ta en timme på kvällen bara för mig själv när barnen sover. Då är det Maja-tid och det räcker för mig.

Vad gör du när det känns extra svårt eller jobbigt?

– Jag påminner mig själv om att alla har dåliga dagar ibland. Förr kunde jag vara lite hårdare mot mig själv och tänka, ”åh nej vilken dålig mamma jag var idag”. Men idag tänker jag mer ”jaha det blev en sån dag, det är okej, imorgon är en ny dag”. Man gör ju verkligen så gott man bara kan.

Annons

Eller hur, så bra påminnelse! Hur skulle du beskriva dig som mamma?

– Glad, sprallig och spontan. Jag tycker om att göra det mysigt hemma, bygga en koja eller baka för att gå ut och ha picknick. Sen är jag nog även lite tråkig ibland, barnens pappa är mer den som springer runt och spelar fotboll eller leker högljudda lekar. Jag är mer mys-mamman som gillar att gosa.

Vad vet du om dig själv nu som du inte visste innan du blev mamma?

– Att jag är en superkvinna! Som klarar det mesta faktiskt.

”Jag behöver liksom ingenting annat så länge jag har barnen och det är härligt att känna så”, säger Maja.

Underbart! Vad är ditt bästa råd till en nybliven mamma?

– Att vara snäll mot sig själv och lyssna på sig själv. Att bli mamma är en så stor förändring och du vet vad som är bäst för dig och ditt barn. Det finns många åsikter där ute och riktlinjer som jag tror gör att man kanske enkelt glömmer bort sin egna instinkt.

Annons

Du har en snart 3-åring och bebis på fyra månader. Hur skulle du beskriva den första tiden med två barn med tre ord?

– Förändring, kärlek och intensitet. Det var en mycket större förändring än vad jag hade förväntat mig att ha två småbarn. Och även om Francis har fått haka på en hel del så blir vardagen väldigt annorlunda.

maja nilsson lindelöf
En selfie med sonen Francis. Foto: Privat

Något som överraskade dig när du blev tvåbarnsmamma?

– Jag blev chockad över hur man faktiskt kan älska en till liten varelse exakt lika mycket. Vissa dagar känns det som om att all kärlek knappt får plats i min kropp. Och så har det ju varit väldigt intensivt, det går ju inte att komma ifrån och det kanske skrämmer mig lite med tanke på att vi vill ha minst tre barn, egentligen fyra, haha.

Annons

Vad är största skillnaden med att ha två barn jämfört med ett?

– Att det blir färre pauser under dagen! Det blir ju dubbelt av allt, så som tvätt, disk, spya, bajs, ja you name it. Det är sällan det är en längre period på dagen där allt bara är lugn och ro utan när en inte behöver en behöver den andra en. Sen som sagt blir kärleken dubbel. Jag kan knappt klara av känslan av kärlek när jag ser dom båda ligga i pyjamas jämte varandra i sängen en lördagsmorgon. Det är de finaste som någonsin har hänt.

Upplevde ni någon tvåbarnschock?

– Verkligen. Som jag nämnde innan så är det mer det att man alltid har någonting att göra eller fixa med. Med lite tur lyckas man tajma in deras naps eller matstunder men ofta är det en som inte är tillfreds när den andra är det. Sen kommer det säkert bli lättare att tajma in desto större Francis blir större.

Men du, nu har ni två underbara skatter. Känner ni er klara eller drömmer ni om fler barn?

– Jag har alltid velat ha tre eller fyra barn, mest för deras skull. Jag tycker det verkar så fantastiskt med familjer med många syskon, som ett litet team som alltid har varandra och när man kommer hem finns det alltid någon hemma. Jag ser framemot att ha en liten skara av barn och många barnbarn i framtiden.

5 snabba med Maja N Lindelöf

Slöscrolla i soffan eller serie i soffan? Serie i soffan helt klart! Vi brukar tillochmed ha mobilförbud i soffan.

Kaffe eller te? Massa kaffe!

Egentid hemma eller familjetid? Familjetid!

Fika med kompisar eller barnvagnspromenad? Fika med kompisar.

Sverige eller England? Just nu, England! Jag älskar att bo utomlands.

Annons