En del av

Måns Möllers lycka efter 14-årige sonen Viggos stora framsteg

09 okt, 2020 
Redaktionen Motherhood
Måns Möllers son Viggo Möller har blivit diagnostiserad med autistiskt syndrom. Nu delar komikern med sig av en händelse med sonen som gjorde honom överlycklig. ”Ni fattar inte”, skriver han.
Annons

För programledaren Måns Möller tog livet en rejäl vändning när sonen Viggo Möller, 14, fick diagnosen autistiskt syndrom. Tiden efter var svår för komikern och han har i flera intervjuer berättat hur han till en början hade det svårt att veta hur han skulle förhålla sig till beskedet. Under sin medverkan i Stjärnorna på slottet berättade Måns om vändpunkten med sonen.

– Min son Viggo har autistiskt syndrom och jag tyckte det var så konstigt det där med autism, man vet inte vad det beror på helt och man vet inte hur man ska fixa det. Jag slutade liksom jobba och bara grubblade hela nätterna över det här, och tillslut så kände jag att jag får göra en föreställning om det, sa han då.

Startade Viggo Foundation

Sagt och gjort. Under 2013 gjorde Måns föreställningen Jävla pajas – det här skojar du inte bort, som handlar om att vara pappa till ett barn med autism. I programmet berättar han om svårigheten att hitta balansen mellan det roliga och allvarliga, men trots utmaningen med att skriva en sådan föreställning blev den hyllad av både media och publik.

Annons

Det är långt ifrån det enda han har gjort för sin son. För flera år sedan startade han stiftelsen Viggo Foundationen, vars syfte är att hjälpa barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer till ett mer aktivt liv, och under de senaste åren har han också cyklat flera tusen mil jorden runt för att samla in pengar till stiftelsen.

– Vi har ett jättekul liv jag och Viggo. Alltså fantastiskt roligt. Alla jag känner ställer upp och det är faktiskt ett väldigt roligt och bra liv vi har, berättar han.

Måns om lyckan över sonens framsteg

De senaste åren med Viggo har inneburit en hel del utmaningar, och vardagen präglas av struktur och rutiner. Men utmaningarna har också gjort att varje framsteg blir extra starkt, och på Instagram delar komikern nu med sig av en stor händelse med sonen som gjorde honom överlycklig.

Under en bild på deras sms-konversation skriver han:

”Det tog 14 år men nu har Viggos lärare hjälpt Viggo att skicka ett sms. Satan va gött! Så glad för detta så ni fattar inte. Total lycka.”

I kommentarsfältet är det många följare och föräldrar som kan relatera till situationen och därmed delar hans känslor.

”Jag fattar!!! Det som är så självklart för många andra är som den bästa dagen ever för oss med npf-kids!!”, skriver en följare.

”Åh, jag grät glädjetårar. Vilken milstolpe och så fint och omtänksamt gjort av läraren!”, skriver en annan.

Så här såg det ut:

Foto: TT

Annons