En del av

Melinda om första tiden med bebis: ”Det har blivit många tårar”

31 jan, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
Melinda Jacobs och dottern Izadora
Familjehemsmamman Melinda Jacobs och artisten Martin ”E-Type” Eriksson har blivit föräldrar till sitt första gemensamma barn. Exklusivt för Motherhood berättar Melinda om förlossningen och hur de första dagarna med en nyfödd varit.
Annons

Det var i slutet på augusti förra året som Melinda och Martin berättade att de väntade barn. I ett inlägg på Instagram lade Melinda ut en bild där hon visade upp gravidmagen, med tillhörande text: Livets under. I januari blir vi en till.

Snabbt fylldes kommentarsfältet av glada rop, lyckönskningar och hälsningar från vänner och följare.

Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoriaBrand logo
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoria

Ville inte offentliggöra bebisens kön

De nyblivna föräldrarna har varit hemliga med det mesta kring bebisen, speciellt när det gäller det beräknade datumet. Även könet har de inte velat berätta – trots att det var något de tagit reda på innan. I en tidigare intervju med Motherhood förklarade Melinda varför.

”Eftersom min och Martins relation är så offentligt, har vi känt att det är något vi vill ha för oss själva i familjen. Därför berättar vi inget exakt datum. Det finns ett namn och allt är klart, det har det varit länge. Men även det är hemligt”, sa hon då.

Martin kramar om Melinda Jacobs
Martin ger en kram till Melinda och bebisen i magen <3

Motherhood fick en pratstund med Melinda som nu vill dela med sig av hur det kändes när de fick veta att de väntade en liten tjej.

Annons

– När man förlorat ett barn som var en flicka, är det verkligen något speciellt när man väntar en flicka igen. Ett barn kan aldrig ersätta ett annat, men det är ändå så vackert att det blev så här, säger hon och fortsätter:

– Jag köpte kläder, skor och saker som aldrig blev använda så på det sättet är det fint att de kan få bli det nu. Ja, jag har svårt att sätta ord på det, men det är väldigt speciellt och liksom läkande på något sätt.

Melinda om förlossningen

Den första bilden som paret delade på sociala medier var tagen från sjukhuset. Melinda vill inte berätta så mycket om förlossningen, men är ärlig och säger att den inte blev som hon önskade.

– Den började väldigt bra och lugnt, men på slutet gick det väldigt fort. Det blev ett snabbt avslut på grund av att varken jag eller bebisen mådde bra. Ja, det var väldigt tufft.

Melinda Jacobs och Martin Eriksson efter förlossningen
Melinda och Martin visste hela tiden att det var en liten Izadora som låg i magen. Foto: Privat

Det var den 20 januari som lilla Izadora kom till världen och nu kan Melinda titulera sig sjubarnsmamma. För Martin är det första gången och efter många års längtan får han äntligen kalla sig ”pappa”.

Annons

”Martin har längtat efter barn i över 20 år, så det här är superstort för honom” sa Melinda i samma intervju.

Hur har hans första dagar som pappa varit?

– Det är så överväldigande att bli förälder, även för mig som varit med om det här innan. Men för Martin, som längtat och väntat i så otroligt många år är det nästintill övermäktigt. Det har blivit många tårar.

”Namnen var självklara och betyder mycket för oss”

Att välja namn till sitt barn kan för vissa vara en rejäl utmaning. För Melinda och Martin var det enkelt. Dottern fick tilltalsnamnet Izadora – ett namn som alltid funnits på Melindas lista över favoritnamn.

– Jag har alltid velat döpa ett barn till Izadora, men det har liksom inte blivit av innan. Som tur tyckte Martin också om det, säger hon och fortsätter:

– Esmeralda är efter dottern jag förlorade och Elisabeth kommer från Martins mamma som gick bort i cancer när hon var väldigt ung. Dessa tre namn var självklara och betyder mycket för oss.

Bild på Melinda Jacobs och Martin Erikssons bebis Izadora
Izadora Elisabeth Esmeralda.

I bakgrunden hörs barnljud. Melinda berättar att det är sjukstuga och att den första tiden med bebis inte riktigt börjat som de hoppats på.

Annons

– Nästan alla i familjen har varit sjuka. De små barnen är riktigt krassliga med hög feber och förskylning. Så ja, det blev en rivstart här hemma så fort vi kom hem från BB. Men vi myser tillsammans och tar dagarna som de kommer.

På tal om de små barnen, vad sa de när det plötsligt flyttade in en bebis?

– Än så länge har de tagit det rätt så bra. De tycker hon är söt och gullig, men har på grund av sjukdomar inte fått vara så nära henne. Tack vare att de stora tjejerna är så hjälpsamma får de uppmärksamheten de behöver, trots att jag har lite mindre tid för dem, avslutar Melinda.

Foto: Instagram/TT

Annons