Barnbarn träffar sina mor- och farföräldrar första gången sedan corona

gammal kvinna med vitt hår kramar sitt barnbarn som har flätor i håret
0:59

Efter reklamen: Så söker du coronaersättning som gravid

(0:59)

Slå på ljud

Allt eftersom fler blir vaccinerade mot coronaviruset kan mor-och farföräldrar världen över träffa sina barn och barnbarn igen (efter vad som känns som en evighet).

Mor- och farföräldrar träffar barnbarnen efter coronavaccinet

Många väntar fortfarande på vaccinet som blivit försenat gång på gång, men när man ser dessa filmer nedan får man åtminstone lite hopp om att det snart kan vara ens egen tur. Filmerna visar nämligen den enorma glädje både gamla och unga känner när de för första gången sedan pandemin började får krama sina nära och kära igen. Försök att se det här utan att gråta, det är helt omöjligt!

Filmer på familjer som återförenas efter pandemin:

Hennes mamma fick utskrivet recept på kramar

Evelyn Shawn är en mamma och mormor från New York. När hon hade fått alla sina sprutor och vaccinet var fullgott skrev hennes läkare ut ett recept med orden ”Du har tillåtelse att krama ditt barnbarn”. Evelyns dotter Jessica Shaw delade med sig av både receptet och en film på när mamman fick sin allra första kram på ett helt år. Det är så hjärtevärmande att se!

Barnbarn och morföräldrar återförenas

I Oklahoma, USA, fångades detta underbara ögonblicket då barnbarn och morföräldrar äntligen får träffa och krama varandra efter pandemin.

Behövde kramen lika mycket som sin farmor

Den 10 mars twittrade användaren Sarah Marie ut en video där hon hårt och länge kramar sin farmor.

”Om det är något du ska göra 2021, ta vaccinet så att du kan krama dina mor- och farföräldrar. Det här var den första kramen med min farmor på ett år. Jag tror att jag behövde det lika mycket som hon gjorde”, skrev Sarah Marie.

Morföräldrar överraskar sitt barnbarn

En ung tonårspojke är ute och spelar basket med sin familj när hans morföräldrar dyker upp från ingenstans. Hans mamma berättade i efterhand att hennes föräldrar och hennes son står varandra mycket nära och inte hade setts på åtta månader. När man ser klippet ser man verkligen hur nära pojken står sina morföräldrar och hur mycket han har saknat dem.

Källa: Parents

Foto: Twitter, TT, Youtube

Mer läsning för dig
Jenny Grundemark: Att vara gravid under en pandemi är att vara ensam
Kan man amma och ta vaccin mot coronaviruset?
Så dåligt mår barn under pandemin: ”Riskerar att förlora en hel generation”