En del av

Påskpyssel – därför älskar pysselgeniet Kreativa Karin påsken

11 mar, 2021 
https://image.motherhood.se/image-7310473?imageId=7310473&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Emilie Josephson Dalhamn
Kreativa Karin
Påsken har blivit pysselälskarnas högtid. En som kan pyssel är Instagram-profilen, kreatören och författaren Kreativa Karin. Motherhood fick en pratstund med Karin om varför pyssel helar och såklart skickar hon med ett par pysseltips inför påsk!
Annons
Brand logo

För er som missat inspiratören och kreatören Kreativa Karin på Instagram – ni har en skatt som väntar! Av gamla toalettrullar, mjölkkartonger och äggkartonger skapar Karin en fantasivärld i pastell. Och på påsken är det extra kul att pyssla, menar Karin.

– För mig är påsken ett tecken på att våren är på väg, efter julens mysiga och murriga färger vill jag ha ljusa pastellnyanser i rosa, gult och grönt, mina favoritfärger som jag använder året runt men som får en extra dimension bland alla harar, kycklingar och påskägg.

påskharar av pärlplattor
"Jag pyntar både utomhus och inomhus och tycker påsken är en av de bästa högtider vi har", säger Kreativa Karin.Att pyssla är bra på så många dimensioner. Ett avbrott från skärmar och vardagsstress, men också ett sätt att umgås med barnen.

Annons

– Jag tror de flesta mår bra av att jobba med händerna och vem blir inte glad av färg och form? Det är också ett ypperligt tillfälle att vara tillsammans och sitta och småprata om dagen eller livet i allmänhet samtidigt som man pillar med något, anser Karin.

Det här är Kreativa Karin

Karin Larsson, 42 år.
Bor: Med man och dotter på Hisingen i Göteborg.
Gör: Känd som Kreativa Karin på Instagram och Youtube. Skriver pysselböcker, håller workshops och producerar pysselmaterial.
Inspireras av: Färg, form och material samt kreativa personer på internet och Pinterest.
Aktuell med: Boken "Stora pysselboken återbruk", Tukan förlag.

Återbruk en självklarhet

En del kanske tror att pyssel är förenat med dyra och avancerade material men då har de missat Karins pyssel. Karin menar att det enda man behöver köpa hem, om man inte redan har är en bra sax, en limpistol och lite hobbyfärger. Resten finns i ... soporna!

– När man väl börjar inse att allt man slänger kan förvandlas till någon annat finns det inget stopp på kul grejer man kan göra med toarullar, glasburkar, PET-flaskor, äggkartonger och glasspinnar. Att ta tillvara på förpackningar och burkar är bra för både miljö och plånbok och man får en rolig pysselstund på köpet, säger Karin.

Annons

3 x påskpyssel: Kaninfamilj av toarullar

påskpyssel toarullar
Toarullar, äggkartonger och några vaddkulor blir den här söta kaninfamiljen som är igång med vårodlingen. Målad med matt hobbyfärg.


Pärlade påskharar

påskpyssel pärlplattor
Många älskar att pärla och Karin är definitivt en av dem. "Det är ett billigt och roligt material med oändliga möjligheter. Kladdfritt och mysigt att sitta och pärla ihop".

Tittburkar med påsktema

påskpyssel konservburkar
Små tittburkar av gamla sardinburkar och champagnekorkar med detaljer urklippta från äggkartonger. Allt är målat med matt hobbyfärg.

För mer detaljerade pysselbeskrivningar och den nya satsningen Pysselworkshop LIVE: kolla in Kreativa Karin på Instagram.

Annons

Foto: Kreativa Karin

Annons