En del av

Penny Parnevik om bröllopet och vardagen med barnen

25 mar, 2022 
AvHannah Bergroth
Penny Parnevik med barnen Pebble och Attichus
Hon blev känd för hela svenska folket tack vare realityserien Parneviks. Nu är Penny Parnevik småbarnsmamman som har många roliga projekt på gång. I ett snack berättar hon om familjens vardag, bröllopsplanerna och så svarar hon på läsarnas frågor.
Annons

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på mammalivet och föräldraskapet precis som det är. Häng med in i vardagen hemma hos tvåbarnsmamman och digitala kreatören Penny Parnevik.

I en tidigare intervju med Motherhood berättade Penny Parnevik om att livet var rätt hektiskt. Hon var mitt i repetitionerna av hennes och systers livepodd och flytten till drömlägenheten. Med en 9-månaders bebis på armen dök hon upp till intervjun och var den där sprudlande och härliga mamman man får se på hennes sociala kanaler.

Nu har det gått några månader och det är mycket som har hänt. För Motherhoods läsare ger hon en liten lägesuppdatering.

Se också: Penny Parnevik om småbarnslivet och att vara en ung mamma

Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mammaBrand logo
Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Penny Parnevik berättar om bröllopsplanerna och sin mammaförebild

Hej Penny! Hur mår du idag?

– Jag mår väldigt bra! Det börjar bli lite vårfeeling i Stockholm. Som Florida-tjej är jag väldigt glad att få se lite sol igen.

Annons

Ja, eller hur! Så underbart med solen. Hur skulle du beskriva den senaste tiden?

– Världen ser ju riktigt hemsk ut just nu. Jag känner en stor oro för framtiden, speciellt för mina barn. Dock försöker jag känna en tacksamhet för varje dag och fokusera på de små sakerna i livet – och att inte ta något för givet.

Ja, det är fruktansvärt. Men vi har förstått att det ändå finns några ljusglimtar?

– Ja! Jag och Douglas håller på att planera vårt sommarbröllop och det är så kul.

Penny Parnevik
x

Penny Parnevik

Ålder: 24 år.

Familj: Mannen Douglas Murray, 41, sonen Atticus, 2, och dottern Pebble, 1 år.

Bor: Vasastan, Stockholm.

Gör: Jobbar med sociala medier.

Motto: It’s a good day to have a good day!

Följ: @pennyyparnevik och @pennyparnevik

Sedan vi snackade sist är det mycket som har hänt. Ni har flyttat, Pebble har hunnit fylla ett och ni har påbörjat en ny vardag. Berätta, hur ser vardagen ut hemma hos er?

– Åh, vilken svår fråga. Den ser nämligen aldrig likadan ut, haha. Men för det mesta vaknar Douglas med barnen, vid 06-tiden. Jag sover ut till kl 7:30, sen förbereder vi för förskolan och äter frukost tillsammans. Efter lämning av Atticus och Pebble så drar båda till jobbet. När dagen är slut hämtar vi kidsen och så äter vi middag tillsammans. Ibland gör vi något kul på kvällen, går till lekparken eller så. Oftast somnar barnen supersent och så börjar vi om, haha!

Annons

Det tror vi många känner igen sig i. Ni har precis flyttat in i er lägenhet. Berätta, tänker ni stanna i Sverige nu?

– Jag har alltid sagt till min man att jag aldrig kommer flytta till Sverige, men under pandemin fastnade vi här och jag trivdes mer än jag någonsin kunde tro. Nu har vi bestämt att vi testar att bo här, jag har inget behov av att flytta tillbaka till USA.

Ah, okej! På vilket sätt skiljer sig ert liv i USA jämfört med Sverige?

– Jag brukar säga att man behöver vara ganska rik för att ha det bra i USA. Nu lever jag i och för sig ett lyxigt liv här i Sverige också. Jag älskar att förskolan är nästan gratis för alla om man jämför med USA, att du får åka buss gratis när du har barnvagn, att läkarbesök är gratis för barn. Jag och min man tänker ofta på hur bra det faktiskt är här.

Attichus och Pebble
Barnen Attichus och Pebble. Foto: Instagram

Ja, visst är det bra här. Hur tycker du det är att vara förälder?

– Det var faktiskt någon som frågade mig häromdagen om jag tycker att det är svårare att förälder än vad jag trodde innan. Då var jag ärlig och svarade att det är 5 000 gånger svårare.

Annons

På vilket sätt?

– Innan barnen kom hade jag nog en romantisk, förfinad bild av framför allt hur moderskapet skulle vara. Och nu efteråt inser jag att jag aldrig fått höra ärliga berättelser om vad det faktiskt innebär och hur livet faktiskt kan se ut.

Vad tänker du på då?

– Jag trodde att det kanske skulle vara lite så som man ser på film – eller som vilken mamma som helst som går på stan. Det ser ganska härligt och mysigt ut, men ibland kan det ju vara riktigt kämpigt. Och alla kommenterar om kärleken man kommer känna till sitt barn, den kände jag inte riktigt direkt när jag blivit mamma.

Du är en rätt ung mamma. Hur tänker du kring det?

– Jag ångrar absolut inte att jag blev en så ung mamma, jag älskar att vara det. Och jag känner att jag vuxit in i min mammaroll trots att det stundvis känns jobbigt.

Penny Parnevik och dottern Pebble
Penny trivs i sin mammaroll. Foto: Instagram

Vad fint. Vad tycker du är det bästa med att vara förälder?

– Det är väldigt roligt! Jag har alltid sagt att antingen kan jag göra så att det ser otroligt svårt ut eller så kan jag göra så det ser otroligt härligt ut. Jag försöker verkligen se det härliga i allt. Den bästa känslan är när barnen börjar bli lite större, typ som Atticus är nu och han kan säga saker till mig som ”mamma, I love you”.

Annons

Underbart. Har du någon mamma-förebild?

– Mmm, min mamma är en stor förebild. Jag har också en nära vän som heter Celie, hon är också en jättestor förebild. Jag bli inspirerad av mammor som älskar att vara mammor. Jag gillar att titta på de som gör något annorlunda än vad jag gör. Jag tycker det är roligt att plocka inspiration från olika mammor.

Mia Parnevik gosar med barnbarnet Pebble
Mamma Mia Parnevik är en av Pennys förebilder. Foto: Instagram

Vi börjar närma oss våren. Vad har du för planer?

– Vi har ett landställe som vi stänger ner under vintern, men nu när solen skiner är det alltså dags att spendera varje helg där med barnen.

Vad drömmer du om prick nu?

– Med tanke på hur världen ser ut så försöker jag leva i nuet. Njuta av alla små moment i min vardag. Läsa en bok medan jag väntar på bussen, hänga mycket med familj och dricka islatte i solen. Annars. drömmer jag om att gifta mig och att få åka på smekmånad med Douglas.

Penny svarar på 3 läsarfrågor

Hur har din klimatångest påverkats av att du fått barn? /Sofia

– När jag fick barn blev min klimatångest 100 gånger värre. Jag kommer inte behöva säga till mina barn att nu är de kört, men mina barn kanske kommer behöva göra. Jag mår dåligt av att tänka på att mina barn kommer behöva ha det samtalet med sina barn. Men det bästa jag kan göra är att leva mitt liv så att ångesten totalt ge upp någon sorts hopp eller förändring.

Vad är ditt bästa tips när man reser med barn? /Fatima

– Mitt tips är att du mentalt ska tänka att det kommer vara din värsta dag i ditt liv. Och när du utgår därifrån blir allt lite härligare, jag lovar.

Sömnen är ju knepig under småbarnsåren. Hur löser ni det? /Åsa

– Vi sover inte, haha! Vi har svårt med sömnen och det har alltid varit så. Barnen sover i sängen med oss, vi har accepterat att det är så. Dagen jag släppte det där med sömnen så har blivit bättre mentalt för mi

Foto: Instagram

Annons