En del av

Pernilla August om att jobba med döttrarna Alba och Asta

20 apr, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Skådespeleriet finns verkligen i familjen August.
Nyligen gick första säsongen av Händelser vid vatten i mål, och där fanns både Pernilla, Asta och Alba med.
Annons
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen

Just nu spelas tv-serien Ronja Rövardotter in. När det är dags för premiär är inte helt spikat ännu, men någon gång runt jul i år är inte otroligt.

En av de som har en roll i nytolkningen av Astrid Lindgren klassiska banbok är Pernilla August.

Pernilla August om att att jobba med sina barn

Hon har också synt i succéserien Händelser vid vatten, och där har hon haft den stora förmånen att arbeta med sina barn.

– Det har varit jättekul att göra den och jag har dessutom fått spela mot två av mina döttrar – Asta spelar mitt yngre jag och Alba mitt barnbarn, säger hon i en intervju med Allas.

Pernilla August var tidigare gift med den svenska författaren Klas Östergren och tillsammans fick de dottern Agnes Östergren. Hon jobbar också inom underhållningsbranschen och är scenograf.

Annons

När Pernilla skilde sig från Klas Östergren gick hon vidare och träffade kärleken i den danske regissören Billie August. De fick också en dotter, Asta Kamma August som alltså likt sin mamma satsat på skådespelaryrket.

Det har också den yngsta dottern i skaran: Alba August som varit med i tv-serier som The Rain, Alla utom vi och Knutby. Hon har också satsat på musiken, och släppte 2020 sitt debutalbum.

Pernilla august övertalade inte döttrarna att börja skådespela

Till Allas berättar Pernilla August att hon inte har försökt övertyga sina döttrar om att vända sig till skådespeleriet.

– Det har jag inte gjort. De har själva valt den vägen och kom in på scenskolan. Däremot var jag ju ofta tvungen att ta med dem på inspelningar när det gick, så de har väl skådespelaryrket i sitt dna på något sätt. Det hade nästan varit konstigare om de hade gjort någonting annat! Och min äldsta dotter, Agnes, är scenograf.

Annons

I somras gifte sig Pernilla August med sin Isaac Larsson.

– Det är tredje gången gillt, nu får det vara bra, sade hon till Femina då.

6 saker om Pernilla AugustBrand logo
6 saker om Pernilla August

Foto: TT

Annons