En del av

8 saker du bär runt på – som avslöjar att du är småbarnsförälder

22 mar, 2022 
Lovisa Svedlund
Majskrokar och en ensam liten strumpa. Här är sakerna du definitivt börjat bära runt på om du är småbarnsförälder. Hur många kan du checka av?
Annons

Ett vardagsrumsgolv fullt av leksaker. Små små skor i hallen och lördagsnätter då vi är uppe och röjer (läs, gungar bebis) till klockan fyra.

Se också: 7 tecken på att du har en 2-åring hemma

7 tecken på att du har en tvååring hemmaBrand logo
7 tecken på att du har en tvååring hemma

Det finns många platser, prylar och situationer i vårt liv som avslöjar att vi är småbarnsföräldrar. För att inte säga sinnestillstånden hos oss föräldrar. (Hej, sömnbristen som visar sig framåt lunch).

8 saker du bär runt på om du är förälder

Men kanske är grejerna vi släpar runt på dagarna i ända det som avslöjar oss allra mest som småbarnsföräldrar? Eller vad säger du – hur många av de här sakerna kan du checka av att du burit på den senaste månaden?

1. 10 kilo tetrapack

Mjölk, yoghurt, havredryck, juice och filmjölk. Hem bärs de allihop av dig, förälder. I den mån att vi ör länge sedan listat ut hur många en-kilos tetrapack en vanlig plastpåse klarar innan den spricker.

Annons

2. Enstrumpan

Den kommer alldeles ensam. Bland datorsladdar, skinnhandskar, läppglans och plånböcker. Den lilla lilla ensamma strumpan med färgglatt barnmotiv i botten av portföljen/handväskan/tygkassen/picknickkorgen.

Hur den hamnade där? Omöjligt att spåra.

Hur länge den kommer ligga kvar? År.

3. Avslöjad i telefonen

De flesta av oss bär runt en telefon dagarna i ända. Men en sak skiljer sig i förälderns telefon: kontaktboken. Eller känner du igen detta?

4. Räddaren i nöden

Den är given på listan men får faktiskt vara med ändå, för den är också vår bästa vän. Våtservetten! Den ligger där i skötväskan/portföljen/handväskan/resväskan i sin trevliga förpackning och räddar oss från kladdkatsatrofer precis varje dag. Har vi tackat denna uppfinning nog?

5. Bamseplåstret

En arbetskamrat som snubblat på lunchen och slagit upp knät? Ingen fara, man kan alltid lita på dig småbarnsförälder.! Vant halar du upp paketet med bamseplåster, blåser där det gör ont och klistrar på. Såja, nu blir allt bra.

Annons
Gjorde du också de här grejerna?

6. Extra ALLT

Ombyten, nappar och vattenflaskor. Inte nog med att du bär omkring på essentials för ditt barn. Vi har lärt oss den hårda vägen att olyckan kan vara framme flera gånger på en dag (Det gick visst att bajsa på sig tre gånger direkt efter varandra). Lösningen? Givetvis dubbel uppsättning av allt.

7. Lapp från förskolan

När vill ni vara lediga i sommar? Kryssa i ditt barns allergier. Kom ihåg att ta med nya extrakläder när nya säsongen kommer. Är det inte den lilla lappen från förskolan vi ser där i bottenskrapet på dagliga väskan?

8. Mellis

Klämmis, banan, majskrok. Sist men inte minst kan vi nästan lova att du bär runt på mellis, småbarnsförälder. Tack gode gud för detta magiska mål mat.

Foto: TT

Annons