En del av

5 otippat roliga saker att upptäcka när du blivit mamma

10 maj, 2022 
bebis som skrattar
Att bli förälder är sjukt svårt och utmanande. Men det finns också några otippat UNDERBARA saker med att ha en nyfödd – som ingen kommit ihåg att berätta.
Annons

NåvVakna nätter, oro och överväldigande känslor för hur du ska klara att ta hand om det här nya lilla livet. Det kan verkligen vara omtumlande att bli mamma och förälder.

De allra flesta säger att det är något man aldrig kunnat föreställa sig när man väl är där. Hur mycket man än försökt förbereda sig och tänka på hur det kommer bli är det omöjligt att veta i förväg.

Och det är, för det första, så himla okej att det känns sådär stort och svårt. Det är helt naturligt och du är aldrig ensam, bästa förälder. SÅ många andra går igenom exakt samma stora och svåra känslor i början.

Se också: 10 vanliga frågor om bebisens första 6 månader

Se när BVC-sköterskan Sofie Guldbrand svarar på frågor om bebisens första tid, 6-12 månaderBrand logo
Se när BVC-sköterskan Sofie Guldbrand svarar på frågor om bebisens första tid, 6-12 månader

5 roliga saker med att ha ett spädbarn som ingen berättar

Men vet du. Det finns faktiskt också ett helt gäng underbara saker med att ha en nyfödd som ingen kommer ihåg att prata om. Har du barn kanske du känner igen dig, och ska du bli förälder kanske du kan bygga lite pepp.

Annons

För här är 5 saker ingen berättat – men som faktiskt är otroliga med att ha en ny miniperson i livet.

Bebis som ler

1. Din bebis är på riktigt!

Det kan kännas självklart men, hur du än fick barn, så har du faktiskt tagit dig till punkten där du nu har ett barn. Ja men hur otroligt är inte det?

Väldigt längre har det varit du – utan ett barn. Kanske hör du till dem som drömt om barn. Men barn är inte längre ett koncept i dina tankar, utan nu är faktiskt dagen här. Hon eller han ligger i din famn och finns till och du kommer aldrig mer undra hur det känns. OCH, tänk att du ska få se den här bebisen utvecklas och bli en egen person. Stort grattis!

2. Du får se din partner bli förälder

Om du har skaffat barn med en partner har ni SÅ många fina små ögonblick framför er. Att se någon du älskar få en helt ny roll i livet. Nu kommer hen spela sina favoritlåtar för ert barn. Ta massa stort och svårt ansvar. Laga mat till er och ta hand om er, så som du tar hand om hen och ert barn. Det är en ynnest att följa!

Annons
(Helt utan dåligt samvete när du joxar med andras kalender!)

3. Du är bäst på det du gör

Jamen vilket otroligt privilegium! Du är prick bäst i världen på att ta hand om ditt eget barn. Inom några timmar eller dagar kommer du fatta precis allt på den lilla lista av saker ditt barn behöver. Blöjorna, de små kläderna, maten, närheten. Vissa saker, inser du, är inte ens så svåra! Och du kommer göra dem bäst på jorden för just ditt barn.

”Den är mjuk och degig – perfekt för min lilla dotter att ligga skönt på”

4. Din kropp är din igen

Nåväl, du har en liten krabat som klänger på dig största delen av tiden. Men visst är det ändå värt att fira att kroppen är lite mer din egen igen? Iallafall är det ingen som ligger på dina organ längre – och jobbiga gravidsymptom går över (för det mesta). Vilken lättnad ändå!

Bebis
Det finns så mycket som är skönt med att din kropp är din igen, och bebisens kropp bebisens!

5. Du kan titta på tv-serier

TÄNK på när du kan få ligga hemma och streama i soffan när första kaoset lagt sig (och speciellt om du inte har fler småttingar att ta om hand). Filmerna du alltid velat se och serierna du kan titta om. Unna dig och bli en riktig binge:are när dina dagar i övrigt mest går ut på att pyssla om miniperson.

Foto: TT

Annons