En del av

Semester i Sverige med familj? 7 underbara resmål med utlandskänsla

21 jan, 2022 
Lovisa Svedlund
Falsterbo strand
Turkost vatten och långgrunt bad vid Skanörs havsbad.
Spännande upplevelser och exotisk känsla – alldeles på nära håll! Vill ni hitta en extra speciell plats i Sverige att åka till med familjen när nu när vi möter varmare årstider?
Här är 7 familjefavoriter i Sverige med den perfekta utlandskänslan.
Annons

Längtar du efter att ta barn och familj på en riktigt spännande semester i vår eller sommar? Då borde du spana in platserna i Sverige som passar barnfamiljer och har precis den rätta utlandskänslan! Det finns nämligen ett helt gäng orter, landskap, trakter städer och naturreservat runtom i vårt avlånga land som för våra tankar till kontinenten.

Se också: Då är det röda dagar 2022

Röda dagar 2022 - maximera din ledighetBrand logo
Röda dagar 2022 - maximera din ledighet

Kolla in de här bilderna och inspireras till vårens och sommarens familjeäventyr.

1. Bada i turkost vatten vid Hovs hallar

Sugna på att besöka ett storslaget kustområde där spring i benen är precis vad man behöver!? Vid Hovs Hallar på norra delen av Bjärehalvön i nordvästra Skåne finner ni både exotiskt blått bad och pittoreskt kustortsliv i bland annat Båstad och Torekov.

Annons

2. Cykla runt i södra Frankrike – på Österlen

Dammande grusvägar, öppna fält och små B&B's att ta in på i skymningen. En tur till Österlen förflyttar familjen raka vägen till södra Frankrike.

3. Dröm er bort till San Fransisco – i Göteborg

Branta spårvagnsbackar, spännande museer, nöjesparken Liseberg och shopping som passar alla. I lediga Göteborg kan familjen glassa runt i flera dagar utan en tråkig stund.

4. Strosa runt i dansk badort – i Vadstena

För livsnjutarfamiljen som drömmer om badrockar, morgondopp och en mysig rundvandring på slott från 1500-talet, är Vadstena orten att besöka. Här kastas vi rakt in i ett danskt tv-drama med mysiga butiker och fik, vackra vyer över havsliknande Vättern och gamla hus att strosa mellan.

5. Glassig storstadsliv i Malmö

Höghus, glassiga badbryggor i hamnområden och garanterat vackert väder (nåväl, ofta). Längtar ni till puls, bad och en avspänd storstadskänsla som påminner om sydliga breddgrader ska ni styra kosan till Malmö i vår eller sommar.

Annons

5. En fläkt av Kalifornien – utanför Halmstad

Mäktiga havsvidder, storslagen natur och stränder som gjorda för ett heldagsbygge av sandslott. Vill ni få en fläkt av Kaliforniens friska vindar och häftiga klippor är det kanske till Grötviks hamn utanför Halmstad du och kidsen ska drömma er bort till.

6. Vandra i Lappland – Sveriges Grand Canyon

Vill du uppleva något verkligt storslaget med barnen? Då är det kanske en vandringsresa till svenska fjällen ni borde planera. Kristallklart vatten att dricka direkt ut fjällsjöarna, garanterat skärmfria zoner och otroliga vidder att vila ögat på.

7. Engelskt grevlandskap – på Västgötaslätten

Vilket barn går inte igång på ett stycke riktigt spännande historia i ett vitt drömslott med tinnar och torn? Utanför Lidköping på Kållandsö i Vänern finner ni mäktiga Läckö slott. Även trakten runtomkring bjuder på mysiga fiskelägen och trevliga boendealternativ för familjen.

Foto: TT

Annons