En del av

5 riktigt otajmade stunder alla barn ropar MAMMA (check på dem!)

31 mar, 2023 
Hannah Bergroth
kvinna håller i toalettpapper
Alla är mätta, du har precis satt dig i soffan för att slappa en stund och PRECIS då är det någon som är törstig... Här ger vi fler klockrena exempel på när barnet – typiskt nog – ropar efter dig.
Annons

Barn är ljuvliga och vi älskar att umgås med dem. Men visst känns det ibland som att det vore skönt att få en liten paus från alla ”varför” och ”maaamma, vet du vad...”?

5 sysslor alla barn kan hjälpa till med hemmaBrand logo
5 sysslor alla barn kan hjälpa till med hemma

Oavsett hur mycket du älskar att hänga med dina barn blir det ibland FÖR mycket. En paus med djupandningsövningar medan du viker tvätt, en podd i öronen samtidigt som middagen lagas eller egentid på toaletten med mobilen i handen – som förälder är man proffs på att hitta de där micropauserna.

Men... Det finns ett stort men! Barnen vill så gott som alltid vara med dig, de bryr sig inte om att du behöver den där stunden för dig själv. Oavsett vad du gör har de små en förmåga att ALLTID veta var du finns – var du än är. Och visst, det är väl gulligt och mysigt det också.

Annons

5 stunder när ditt barn garanterat ropar mamma

Ibland gör du säkert saker som du kanske inte tänker på att du gör, men som gör barnen lite nyfikna och extra peppade på att umgås med just dig. Här är fem situationer du säkert kan känna igen dig i.

1. När du lägger dig på soffan

Det händer inte ofta, men ibland låter du kanske alla måste vara och istället väljer att lägga dig i soffan för att vila några minuter.

Dock varar lyckan inte särskilt länge, för så fort du lagt dig till rätta (kanske under en filt) är det en liten som vill göra dig sällskap, är hungrig eller vi ha ett glas vatten.

2. När du pratar i telefon

Att prata i telefonen händer i princip aldrig, men ibland får även en småbarnsförälder till ett samtal.

Samma sak här. När du väl har tid att ringa upp en bästis eller boka den där läkartiden är barnen där och vill prata med just dig. Det de har på hjärtat är ju SÅ SÅ VIKTIGT! Är det inte konstigt att det här händer VARJE gång?

Annons

3. När du läser ett magasin

Okej, alla föräldrar vet att läsa är något man gör när barnen har gått och lagt sig. Men ibland får den mest upptagna föräldern till det och kan faktiskt bläddra några minuter innan det är dags för nattning.

Eller vänta, vi skojar! Plötsligt har du famnen full av barn för att ”Greta Gris är faktiskt tjåkit!”.

4. När du är på toaletten

Är inte toaletten det bästa vi föräldrar har? Att kunna låsa om sig en stund är nödvändigt – av många olika anledningar. Men kom ihåg: Den stunden är sällan så härlig och lugn som du tror.

För så fort du satt dig ner på toalettstolen (med mobilen i handen förstås, haha!) är det någon annan som är nödig. Eller vill vara med. Eller ska tvätta händer. Eller vad det nu kan vara.

5. När du plockar fram mobilen

Ja, det här behöver egentligen ingen förklaring. ”Mamma, får jag se!”

Foto: TT

Annons