En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

16 fina köp att unna dig själv när våren kommer

15 feb, 2022 
Lovisa Svedlund
Våren närmar sig! Dags att släppa in ljuset och boosta oss med inspiration. Här är 15 fina köp under 300 kronor att unna dig själv när ljuset återvänder.
Annons

Våren gör sig påmind utomhus och kanske är det dags att unna dig något inspirerande och härligt bara till dig själv, förälder? Ett doftljus som fyller badrummet med friskkänsla. Ett kripsigt påslakanset att vila dig i eller en vas att fylla med vårblommor från trädgården?

Se också: 5 härliga saker solen och vårljuset gör för vår hälsa

5 Härliga Saker Vårsolen Och Ljuset Gör För Vår Hälsa-Brand logo
5 Härliga Saker Vårsolen Och Ljuset Gör För Vår Hälsa-

Vårvintern är en period då kan passa på att ge kropp och knopp lite extra ompyssel. Samtidigt är det en underbar tid på året att ge hemmet ett lyft efter vintern – dagar för att släppa in ljuset, sätta fram några blommor och vila i det vackra.

Annons

Här listar vi 16 fina köp som kommer få både dig och hemmet att blomstra – allt under 300 kronor.

1. Badrock

Glid runt i syrenlila när du gör du tar ett härligt fotbad, äter frukost eller tar ett vinterdopp. Den här badrocken vill vi leva i under våren!

lila badrock hm home
Klicka på bilden för att komma direkt till badrocken.

2. Rosa herrgårdsljus

Fortsätt myset hemma men med vårens förtecken. Ljusrosa pampiga herrgårdsljus lyfter dukningen till nästa nivå.

Annons
rosa ljus
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusen.

3. Ljusstake

Kanske är det i den här pampiga ljusstaken du vill sätta dem? Ett klassiskt råd vid dukning är att hålla ljusen höga och blommorna låga. Då faller ett vackert ljus över små och stora middagsgäster och ni ser blomstret i lagom höjd.

ljusstake hm svenskt tenn
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.

4. Påslakanset

Unna dig att krypa ner i riktigt krispiga lakan med vårigt rutmönster. Läs en bra bok, scrolla dina favoritkonton och somna sött bredvid familjen.

Annons
påslakan rutiga rosa
Klicka på bilden för att komma direkt till påslakansetet.

5. Vattenkanna

Nu är vi sugna på att börja odla! En aktivitet som gör att vi släpper tankarna en stund för att fokusera på något så konkret som jord och växter. En klassiskt grön vattenkanna som funkar både inne och ute gör odlingslivet extra fröjdefullt.

vattenkanna grön
Klicka på bilden för att komma direkt till vattenkannan.

5. Doftljus

Låt hemmet dofta vårskog med det här pigga doftljuset. Dags att släppa in både solstrålar och nya doftförnimmelser i vintervrån.

Annons
doftljus orange god doft
Klicka på bilden för att komma direkt till doftljuset.

7. Skulpturvas

Tänk när tiden kommer för att plocka in blommor och sätta i vas. Tills dess funkar den här coola vasen som en egen miniskulptur i fönstret. Precis rätta formen just nu.

vit vas skulptur
Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

8. Odlingskupa

Framhäv små växter, skapa ett miniväxhus eller placera några skira blad i en odlingskupa. En riktig fröjd för ögat!

Annons
miniväxthus
Klicka på bilden för att komma direkt till odlingskupan.

9. Pläd

Har ni suttit mycket i soffan under pandemi och vintertid? Helt rätt – seriemyset fortsätter såklart även i vår. Men kanske är det dags att uppdatera tv-hänget med en pigg och vårig pläd i trendfärgen gult?

gul pläd
Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.

10. Korg

Samla ihop leksaker eller plädar på balkongen för att skapa harmoni där hemma. Det gör oss glada att det klassiska materialet rotting håller i sig som trend även i år. Kanske är den härliga bambustilen här för att stanna?

Annons
korg rotting hm home
Klicka på bilden för att komma direkt till rottingkorgen.

11. Vårgardin

Vad gör oss gladare än en ny vårgardin? Det kan kännas som ett lite större projekt att faktiskt hänga upp nya gardiner när våren kommer, men så kan en ny textil också förändra rummet helt! Och ett ljust härligt vårhem är vi värda efter vintern.

vit småmönstrad gardin
Klicka på bilden för att komma direkt till gardinen.

12. Kruka

Lila är en färg som får oss att tänka på påsk, fågelkvitter, och knoppar som brister. Uppdatera fönsterbrädor eller sängbord med en fin lila kruka. En enkel grön växt i framhäver färgen och kommer göra dig glad varje dag.

Annons
lila kruka
Klicka på bilden för att komma direkt till krukan.

13. Ljusstake

Enkla vackra former gör oss lugna och välmående. Sätt ett ljus i en skulptural ljusstake av keramik och känn lugnet lägga sig i vårvintern.

vit ljdsstake
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.

14. Kuddfodral

Grafiska och mänskliga former får oss att känna kreativitet och glädje. Placera ut en ny kudde med ett varmt och snällt ansikte i soffan eller sängen – att vila ditt eget trötta huvud på en liten stund på eftermiddagen.

Annons
kuddfodral
Klicka på bilden för att komma direkt till kuddfodralet.

15. Doftljus

Honung och varm mjölk får oss att tänka på friska vårpromenader innan sista snön börjat smälta. Ställ ljuset i badrummet och ta en extra lång dusch – så har du startat dagen på ett riktigt bra sätt.

Klicka på bilden för att komma till doftljuset.

16. Kuddfodral mer enkla ränder

Uppdatera utemöblerna eller soffan med en kudde som får oss att tänka på båtutflykter och saft i det gröna. Inslag av jute gör fodralet både krispigt och hållbart.

Klicka på bilden för att komma direkt till kudden.
Annons